reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja bym na Waszym miejscu na razie przede wszystkim- jeśli taka podejmiesz decyzje, żeby z nim zostać- to skupiłabym się na was i waszej relacji, emocjach, uczuciach. Żebyście się znów do siebie zbliżyli. Nie chce żeby to było źle odebrane bo jak najbardziej Cię rozumiem, ale ja bym na twoim miejscu od razu z tematu „zauroczenia” inna, odchodzenia wracania, jesteś taka i owaka, czy z nim zostać czy nie, nie mieszała w to tematu starań. Jakbym miała coś zasugerować, to najpierw wy, wasza relacja i wasze zaufanie odbudujecie, a potem rozmowy o staraniach. Ale zrobisz jak uważasz 🙂
Niby trzeba sie skupic na nas ale z drugiej strony po laparoskopii sa najwieksze szanse na ciaze...szkoda odpuszczac bo potem znowu bedzie nawrot choroby i moze byc po wszystkim. Przy endometriozie niestety to nie takie łatwe. Dlatego tez podjelismy decyzje o 1 dziecku w wieku 21 lat bo wiedzuelismy ze nie mam czasu. Potem bedzie tylko trudniej

reklama
No t
Randki, rozmowy - dobra rzecz. Może to prawda, że z tą babką z pracy to nic nadzwyczajnego. Ale ślub to bym na pewno przełożyła/odwołała. Powiedzmy, że będziesz miała super formę w ciąży, idealne wyniki, zero stresów. Jednak masz już dziecko, masz wrażenie, że macierzyństwo zmieniło Twoje nawyki i podejście, wiec na pewno wiesz, że np. w połogu może być taki moment, że będziesz się nadmiernie pocić, nie spać, nie nadążać z praniem, że w domu będzie unosił się zapach zwróconego mleka itp. Czy on to wtedy wytrzyma, czy będzie przytłoczony i poszuka sobie czegoś milszego i pachnącego? Czy to nie jest tak, że przeszkadzalo mu, że nie jesteś "dawna sobą", ale nie pomyslal jak Ci ulżyć i nie stworzył warunków do zadbania o siebie, tylko ponformowal, że jestes zołza a on może otaczać się laskami. I osiągnął efekt, bo zaczęłaś dbać o wygląd.
No tak warte przemyslenia. Czasem jest tak ze jak czlowiek ma za duzo to pragnie jeszcze wiecej i tu taj wlasnie bylo bo nie dosc ze super rodzina, dom w budowie to jeszcze zostal swoim wlasnym szefem...posada go przerosla.

Nie o to chodzi ze mnie docenia ze sie wystroilam tylko obudzila sie w nim mała zazdrosc a czasem i to jest dobre. Oboje jestesmy po bardzo ciezkim dziecinstwie i jednak odbija sie to na nas teraz. Przy dziecku nigdy sie nie klocimy zreszta nasza klotnia wyglada tak ze ja mowie a on milczy. Jak płaczę to ide plakac w samotnosci na spacer albo do lazienki. Obiecalam sobie kiedys ze moje dziecko nigdy nie ujrzy w domu klotni. Dlatego nieraz zebralam sie i poszlam do tesciowej na noc zeby ochłonąć i rozmawialismy orzez telefon.
Niby trzeba sie skupic na nas ale z drugiej strony po laparoskopii sa najwieksze szanse na ciaze...szkoda odpuszczac bo potem znowu bedzie nawrot choroby i moze byc po wszystkim. Przy endometriozie niestety to nie takie łatwe. Dlatego tez podjelismy decyzje o 1 dziecku w wieku 21 lat bo wiedzuelismy ze nie mam czasu. Potem bedzie tylko trudniej
Ja tez mam endometriozę usunięta. Po laparoskopii. I akurat po laparoskopii mieliśmy kryzys i to ogromny, prawie rozwód. Bo ja byłam zafiksowana na starania. I mimo wszystko nie żałuje, ze tak się stało. Mega nas to wzmocniło, bardzo zbliżyło, poznaliśmy siebie i swoje problemy jeszcze bardziej. I dzięki temu wiem, ze mam najlepszego człowieka pod słońcem i widocznie tak miało byc, mimo endometriozy, miało nuc tak ze najpierw i przede wszystkim my. I wiem, ze ciagle życie pod starania może sobie ulac i jednej i drugiej stronie. Ale tez gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości, to wolałabym odpuścić.
Z tego co piszesz, twój partner raz chce dziecka, raz nie, raz chce, raz nie chce w ogóle, raz chce ale się boi.
Ja bym przy takim rollercoaster nie czuła się pewnie.

Ja wlasnie ide na termin z anestezjologiem..ale stresa mam 😂
W ogole wybaczcie bo jq czesto bledy robie ale ciezko mi sie w klawiature trafia z moimi paluchami, pospiechem i tymi malymi literkami. Bo mi ktos raz uwage zwrocil a przy dziecku serio nie ma czasu na poprawe kazdego slowa...a przynajmniej przy moim ktore wkroczylo w okres okropnego buntu

Ale urósł więc jest nadzieja ze bd ok. Ile sie staraliscie?
Lekarz po pierwszych wynikach powiedział ze to biochem, po kolejnych gdzie i beta I prog wzrosły powiedział ze i tak nic z tego nie będzie... liczę że jednak hoduje małego uparciucha 🤞🤞🤞 i wszystkim pokaże ze sie da...
Był to nasz 11 cykl starań i 14 bez zabezpieczenia (bo przecież liczyłam na kontrolowana wpadkę od razu 🤡)
Pierwszy cykl na metforminie

U mnie dzis tak ale nie wiem czy to cos oznacza o ile cokolwiek widac z tego zdjecia czy jakis wadliwy test bo jak na 11 dpo to chyba powinien byc bardziej widoczny cien. Raczej sie nie nastawiam kompletnie. Ultra cien ktory wyszedl o czasie...hmm chyba pojde na bete i rozwieje to moje wątpliwosci z tym, że nie wiem czy się dziś wyrobię. Nie wiem czy cokolwiek widac. Ja sie dopatruje 😂

Edit. Tutaj widze ze na zdj tego nie widac jak u mnie w telefonie jednak...
Widać

Ale przecież twój partner nie chce drugiego dziecka póki co to jak będziecie się starać? Wbrew jemu i tego co czuje?
Bo ty akurat chcesz? Dwa dni temu jeszcze chciałaś się rozstać bo był zauroczony inną.

Lekarz po pierwszych wynikach powiedział ze to biochem, po kolejnych gdzie i beta I prog wzrosły powiedział ze i tak nic z tego nie będzie... liczę że jednak hoduje małego uparciucha 🤞🤞🤞 i wszystkim pokaże ze sie da...
Był to nasz 11 cykl starań i 14 bez zabezpieczenia (bo przecież liczyłam na kontrolowana wpadkę od razu 🤡)
Pierwszy cykl na metforminie
jaka masz dawke?

reklama
Do góry