reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja bym na Waszym miejscu na razie przede wszystkim- jeśli taka podejmiesz decyzje, żeby z nim zostać- to skupiłabym się na was i waszej relacji, emocjach, uczuciach. Żebyście się znów do siebie zbliżyli. Nie chce żeby to było źle odebrane bo jak najbardziej Cię rozumiem, ale ja bym na twoim miejscu od razu z tematu „zauroczenia” inna, odchodzenia wracania, jesteś taka i owaka, czy z nim zostać czy nie, nie mieszała w to tematu starań. Jakbym miała coś zasugerować, to najpierw wy, wasza relacja i wasze zaufanie odbudujecie, a potem rozmowy o staraniach. Ale zrobisz jak uważasz 🙂
Niby trzeba sie skupic na nas ale z drugiej strony po laparoskopii sa najwieksze szanse na ciaze...szkoda odpuszczac bo potem znowu bedzie nawrot choroby i moze byc po wszystkim. Przy endometriozie niestety to nie takie łatwe. Dlatego tez podjelismy decyzje o 1 dziecku w wieku 21 lat bo wiedzuelismy ze nie mam czasu. Potem bedzie tylko trudniej

reklama
No t
Randki, rozmowy - dobra rzecz. Może to prawda, że z tą babką z pracy to nic nadzwyczajnego. Ale ślub to bym na pewno przełożyła/odwołała. Powiedzmy, że będziesz miała super formę w ciąży, idealne wyniki, zero stresów. Jednak masz już dziecko, masz wrażenie, że macierzyństwo zmieniło Twoje nawyki i podejście, wiec na pewno wiesz, że np. w połogu może być taki moment, że będziesz się nadmiernie pocić, nie spać, nie nadążać z praniem, że w domu będzie unosił się zapach zwróconego mleka itp. Czy on to wtedy wytrzyma, czy będzie przytłoczony i poszuka sobie czegoś milszego i pachnącego? Czy to nie jest tak, że przeszkadzalo mu, że nie jesteś "dawna sobą", ale nie pomyslal jak Ci ulżyć i nie stworzył warunków do zadbania o siebie, tylko ponformowal, że jestes zołza a on może otaczać się laskami. I osiągnął efekt, bo zaczęłaś dbać o wygląd.
No tak warte przemyslenia. Czasem jest tak ze jak czlowiek ma za duzo to pragnie jeszcze wiecej i tu taj wlasnie bylo bo nie dosc ze super rodzina, dom w budowie to jeszcze zostal swoim wlasnym szefem...posada go przerosla.

Nie o to chodzi ze mnie docenia ze sie wystroilam tylko obudzila sie w nim mała zazdrosc a czasem i to jest dobre. Oboje jestesmy po bardzo ciezkim dziecinstwie i jednak odbija sie to na nas teraz. Przy dziecku nigdy sie nie klocimy zreszta nasza klotnia wyglada tak ze ja mowie a on milczy. Jak płaczę to ide plakac w samotnosci na spacer albo do lazienki. Obiecalam sobie kiedys ze moje dziecko nigdy nie ujrzy w domu klotni. Dlatego nieraz zebralam sie i poszlam do tesciowej na noc zeby ochłonąć i rozmawialismy orzez telefon.
Niby trzeba sie skupic na nas ale z drugiej strony po laparoskopii sa najwieksze szanse na ciaze...szkoda odpuszczac bo potem znowu bedzie nawrot choroby i moze byc po wszystkim. Przy endometriozie niestety to nie takie łatwe. Dlatego tez podjelismy decyzje o 1 dziecku w wieku 21 lat bo wiedzuelismy ze nie mam czasu. Potem bedzie tylko trudniej
Ja tez mam endometriozę usunięta. Po laparoskopii. I akurat po laparoskopii mieliśmy kryzys i to ogromny, prawie rozwód. Bo ja byłam zafiksowana na starania. I mimo wszystko nie żałuje, ze tak się stało. Mega nas to wzmocniło, bardzo zbliżyło, poznaliśmy siebie i swoje problemy jeszcze bardziej. I dzięki temu wiem, ze mam najlepszego człowieka pod słońcem i widocznie tak miało byc, mimo endometriozy, miało nuc tak ze najpierw i przede wszystkim my. I wiem, ze ciagle życie pod starania może sobie ulac i jednej i drugiej stronie. Ale tez gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości, to wolałabym odpuścić.
Z tego co piszesz, twój partner raz chce dziecka, raz nie, raz chce, raz nie chce w ogóle, raz chce ale się boi.
Ja bym przy takim rollercoaster nie czuła się pewnie.

Ja wlasnie ide na termin z anestezjologiem..ale stresa mam 😂
W ogole wybaczcie bo jq czesto bledy robie ale ciezko mi sie w klawiature trafia z moimi paluchami, pospiechem i tymi malymi literkami. Bo mi ktos raz uwage zwrocil a przy dziecku serio nie ma czasu na poprawe kazdego slowa...a przynajmniej przy moim ktore wkroczylo w okres okropnego buntu

Ale urósł więc jest nadzieja ze bd ok. Ile sie staraliscie?
Lekarz po pierwszych wynikach powiedział ze to biochem, po kolejnych gdzie i beta I prog wzrosły powiedział ze i tak nic z tego nie będzie... liczę że jednak hoduje małego uparciucha 🤞🤞🤞 i wszystkim pokaże ze sie da...
Był to nasz 11 cykl starań i 14 bez zabezpieczenia (bo przecież liczyłam na kontrolowana wpadkę od razu 🤡)
Pierwszy cykl na metforminie

U mnie dzis tak ale nie wiem czy to cos oznacza o ile cokolwiek widac z tego zdjecia czy jakis wadliwy test bo jak na 11 dpo to chyba powinien byc bardziej widoczny cien. Raczej sie nie nastawiam kompletnie. Ultra cien ktory wyszedl o czasie...hmm chyba pojde na bete i rozwieje to moje wątpliwosci z tym, że nie wiem czy się dziś wyrobię. Nie wiem czy cokolwiek widac. Ja sie dopatruje 😂

Edit. Tutaj widze ze na zdj tego nie widac jak u mnie w telefonie jednak...
Widać

Ale przecież twój partner nie chce drugiego dziecka póki co to jak będziecie się starać? Wbrew jemu i tego co czuje?
Bo ty akurat chcesz? Dwa dni temu jeszcze chciałaś się rozstać bo był zauroczony inną.

Lekarz po pierwszych wynikach powiedział ze to biochem, po kolejnych gdzie i beta I prog wzrosły powiedział ze i tak nic z tego nie będzie... liczę że jednak hoduje małego uparciucha 🤞🤞🤞 i wszystkim pokaże ze sie da...
Był to nasz 11 cykl starań i 14 bez zabezpieczenia (bo przecież liczyłam na kontrolowana wpadkę od razu 🤡)
Pierwszy cykl na metforminie
jaka masz dawke?

reklama
Do góry