reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej. My też zaczęliśmy starania, na razie bez spiny. Mierze tylko temperaturę, ale robię to już długo, więc tak się przyzwyczaiłam, że nawet nie myślę o tym. Teraz mam drugi cykl staran, w poprzednim przed okresem wyszedł cień cienia, ale 2 dni po terminie przylazła @. Mam niedoczynność tarczycy i hashi. Ostatnie tsh miesiac temu to 3.17, zwiększyłam dawkę euthyroxu. Czy któraś z Was ma niedoczynnosc? Przy jakim tsh jest łatwiej zajść w ciążę i ja donosić?

Aj nie myślałam, że dotrę do II połowy i nowego wątku 2020 🤦‍♀️🤦‍♀️🙊
Witam się jako staraczka półroczna, cykle 26 dni, 2 cykle bez ingerencji, spontany, tylko podstawowe morfo na własną rękę zrobiłam żeby posprawdzac, czy nie mam niedoborów, potem kontrola u gina i podejrzenie cyklów bezowulacyjnych 😔 ovarin i kontrola proga w 3 cyklu starań i dooopa faktycznie brak owu... Do tego euthyrox bo tsh zbyt wysokie jak dla staraczki. W obrazie usg brak płynu, pęcherzyk nie pęka. Dupek już 3 cykle od 15 do 25dc i ten ovarin 4 cykle. Na własną rękę Wiesiołek od 1 do 10dc i ziółka ojca sroki.
Zastanawiam się czy same jajniki ruszą i popracują, sprawdzę 15 lipca progesteron czy owu była i do kontroli mam się zapisać 🤷‍♀️

@magnolia1505 mi gin powiedział, że tsh nie powinno być przy staraniach powyżej 1,5

Ja ostatnio robiłam badania ale takie ogólne krew, mocz i tarczyca. Jezeli za tydzień dostanę @ to chyba zacznę sobie robić testy owulacyjne. A jak to nie pomoże to pójdę z mężem na badania :)

reklama
Każdej niepewnej co do cykli koleżance ostatnio polecam badać progesteron między 20-23 dc, przynajmniej upewni się, że ma owulacje 🙂 a jak nie ma, to przynajmniej wie, że musi działać 😉 jakby mi to podpowiedział ktoś od razu, to bym szybciej wylądowała u gina 👍

Do góry