reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

ziewczyny to znowu ja że swoimi wynikami. 13 listopada robiłam sama z siebie z ciekawości podstawowe badania hormonalne, zrobiłam wtedy między innymi tsh, ft3 i ft4. Te dwa ostatnie miałam podwyższone. We wtorek byłam u gimekologa skonsultować wyniki i na badaniach. Stwierdził że wg niego trochę dziwny wynik tarczycy bo tsh miałam ładne i nie chciał wierzyć że przy takim.ladnym tsh może być podwyższone ft3 i ft4. Zaproponował bym zrobiła to badanie jeszcze raz ale w innym labo. Dziś zrobiłam cały pakiet tarczy razem anty tg i anty tpo. I normalnie zglupialam. Wszytko w normie oprócz anty tg. Co to może znaczyć?
Aż mi nie dobrze na żołądku od tego wszystkiego. Zobacz załącznik 1207481Zobacz załącznik 1207482Zobacz załącznik 1207483

Tsh idealne wrecz. Przeciwciała mogą chyba świadczyć o zapaleniu tarczycy z tego co się orientuję.

reklama
Mi On jako jedyny a 4 lekarz, który oglądał moje wyniki po poronieniu wdrożył leczenie. Jest kilku polecanych lekarzy od usg. Jeszcze Węgrzynowski w haas mi się przypomniał on też robi prenatalne, Kowalski medicus też.
O właśnie u wegrzynowksiego byłam na poloekowych z synem. Ale to było 13 lat temu ponad. Zapomniałam nazwiska 😂

Czy to może utrudniać zajście i utrzymanie ciąży? Wcześniej też tsh miałam ładne tylko ft3 i ft4 podwyższone dlatego kazał mi lekarz powtórzyć a tu takie kwiatki

Wydaje mi się,że będą potrzebne leki. Może być hashimoto więc pewnie dobrze byłoby zrobić też usg. Ja te przeciwciała badałam po poronieniu więc na pewno są ważne i dobrze, że zrobiłaś.

Wlasnie też coś czytałam że to może być podwyższone po poronienie, ale ciekawe czy np po biochemiczny też? Może miałam takie i o tym nie wiem?
Wydaje mi się,że będą potrzebne leki. Może być hashimoto więc pewnie dobrze byłoby zrobić też usg. Ja te przeciwciała badałam po poronieniu więc na pewno są ważne i dobrze, że zrobiłaś.

Wlasnie też coś czytałam że to może być podwyższone po poronienie, ale ciekawe czy np po biochemiczny też? Może miałam takie i o tym nie wiem?

Czy po biochem to nie wiem, bo to zwykle beta niska i kwestia kilku dni a po poronieniu tak mogą być, bo często ciąża wywołuje te choroby autoimmunologiczne. Do endo musisz z tymi wynikami chyba, że twój gin ogarnia to. 😉

A u mnie 19dc i mam upławy białe, latam do toalety siku częściej niż zwykle, od 3 dni jajniki -brzuch na dole też mnie pobolewają,mam uderzenia gorąca i zawroty (zupełnie tak samo jak za pierwszym razem i zupełnie tak samo nie chciałam wierzyć że może coś byc...) więc tak się zastanawiam czy mój TŻ czasem nie wygra zakładu :-D
Albo ja sobie wkręcam coś.
A tych co sieją jakiś chaos wkoło siebie trzeba najzwyczajniej w świecie olać 🙄
Mam podobną sytuację do Twojej też mam 19 dc mam białe upławy (dużo) też pobolewają mnie jajniki i podbrzusze i piersi tylko ja zaczynam sypać w ciągu dnia (pewnie przez pogodę) 😀

reklama
Do góry