reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja osobiście chciałabym naturalnie. Boję się cesarki, ponieważ bardzo źle goją mi się zwykle zadrapania i takie tam. Mąż wróci szybko do pracy i boję się, że po cesarce ciężko byłoby mi dać sobie samej radę. Wiadomo różnie może być ale dla mnie cc to ostateczność.

Nie chce wsadzać kij w mrowisko, ale chętnie poznam Wasze zdanie. Poród naturalny czy cesarskie cięcie? [emoji848] Biorę po 500 od każdej drużyny i słucham Państwa [emoji28]

Naturalny w wodzie w basenie czy tam wannie jak to tam zwą [emoji28]jak bym mogła sobie wybrać [emoji28]

Ale tutaj nie ma cesarki na życzenie i nacisk na naturalny poród raczej. Za to znieczulenie na bank wezmę jak cos lol

Ostatnia edycja:
Nie chce wsadzać kij w mrowisko, ale chętnie poznam Wasze zdanie. Poród naturalny czy cesarskie cięcie? 🤔 Biorę po 500 od każdej drużyny i słucham Państwa 😅
Tak się wypowiem. Miałam 2 razy cc. Pierwszy z raku postępu porodu. Drugi bo lekarz już nie pozwolił na naturalny. Po pierwszym smigalam szybciej niż dziewczyny po naturalnym. Ale to jednak operacja. Po drugiej cc miałam powikłania i nie było już tak kolorowo. Boję się 3 jak diabli.

Tak się wypowiem. Miałam 2 razy cc. Pierwszy z raku postępu porodu. Drugi bo lekarz już nie pozwolił na naturalny. Po pierwszym smigalam szybciej niż dziewczyny po naturalnym. Ale to jednak operacja. Po drugiej cc miałam powikłania i nie było już tak kolorowo. Boję się 3 jak diabli.
wszystko będzie dobrze może 3 cc będzie tak samo przebiegało jak 1 a 2cc pójdzie u ciebie w niepamięć 🤔 grunt to myśleć pozytywnie a wszystko będzie dobrze. Moja siostra też miała 3 cc po pierwszej cc tylko rwą kulszowa 3 miesiące a później już latała szybciej niż te po naturalnym.

Ja podziękuję za męczenie się godzinami a później trzeba mieć siłę aby zająć się dzieckiem zwłaszcza jak się urodzi placzkiem to już w ogóle.
Po cc nie wstaniesz kilka godzin. Potem nie będziesz mogła się w pełni wyprostować. Ciężko zejść z łóżka, bo masz wrażenie że szwy pekna. Ja was broń boże nie strasze, nie było mi dane spróbować naturalnego porodu. Jedynie mogę powiedzieć że cc to nie bajka 🤷‍♀️

reklama
Hej🙃 mówisz kuchenna wyspa? 😁😁 Hehe😅
Mój cykl nadal dziwny, ale zapewne jutro przywitam się w 1dc🙃 dostałam dzisiaj rano bólu i różowego plamienia przy podcieraniu, teraz brązowe, więc obstawiam jutro okres🤷‍♀️ sądzę, że w kolejnym cyklu starań też wyjdziemy z sypialni 😅😁😁
Ja chyba jednak wolę łozio 🤣 . Fajnie by było gdyby... było implantacyjne u mnie niestety nigdy nie jest, zawsze później krwawie a teraz nawet jakoś tak bezbolesnie. Kupiłam tabsy dla par starających sie, może magicznie zadzialaja 😄

Do góry