reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

U mnie testy owu pokazały pozytyw 8 sierpnia ale ja jeszcze czekam na testowanie. Badałam tylko później progresteron i wynik świadczy że owulacja się odbyła, chociaż 100% pewności nie mogę mieć.
Ja mam cykle 27 Góra 28 dniowe. I nie wiem czy lepiej zrobić mi jutro bete i czy to sens ma czy w sobotę rano test po prostu.

reklama
Oby na krótko ;) ilu dniowe masz cykle? Planujesz testowanie przed terminem, czy raczej spokojnie sobie poczekasz? No i czym jesteś taka przerażona? ;)
30 dniowe. Chce czekać do planowanej miesiączki z testem, łatwo nie będzie, ale wydaje mi się, ze tak najsensowniej. To nasz pierwszy cykl, nie nastawiam się na złoty strzał od razu 😂 a przeraża mnie sporo poronień w moim bliskim otoczeniu, wiele długich niepowodzeń, nie sądziłam ze jest to tak częste. A najmłodsza tez już nie jestem, wiec mam po prostu obawy, ze może być trudniej niż bym tego oczekiwała. No ale - dopiero zaczynamy, staram się podejść do tego racjonalnie i na chłodno 😋

Ja sie tez do was chetnie dołacze. U mnie drugi cykl staran wzielam przyklad z was i w tym cyklu byla bogata suplementacja olej z wiesiolka kwas foliowy cynk berberyna magnez kompleks z witami B no i po oczywiacie slynny Ananas [emoji531][emoji28]
U mnie obecnie 30 dzien cyklu jutro ma byc @
trzymam kciuki!

Dzięki dziewczyny 😃 ja dalej nie mogę w to uwierzyć. Całe życie miałam problemy, potrafiłam nie mieć okresu po 1,5 roku, straszono mnie, że mogę nie mieć dzieci itd, problemy z prolaktyna, z PCOS, z endometrium, no i mam już swoje lata, a tu pierwsze dziecko po 3 miesiącach starań, a teraz w pierwszym 😃 wiem, że jeszcze wszystko może się zdarzyć, boję się pozamacicznej, bo ten jajowód mogę mieć zgięty, ale ogólnie dla mnie to znak, że się da 😃

@bleucoco dostałam zalecenie od lekarza, by dwa razy powtórzyć betę to powtórzę 😉

Boli mnie głowa. Zawsze mnie boli 1 dzień przed okresem. Powinnam dostać w sobotę ale czasem zdarzają mi się 1 dniowe wahania. Czyli że znowu się nie udało. Dodatkowo włączył mi się ciąg na węglowodany. Mam doła 😢

Nie jestes sama ja te juz mam wszystkie objawy na @ a jeszcze godzine temu bylam pozytywnie nastawiona. Oczywiacie najadlam sie czekady i chipsow [emoji849]
Boli mnie głowa. Zawsze mnie boli 1 dzień przed okresem. Powinnam dostać w sobotę ale czasem zdarzają mi się 1 dniowe wahania. Czyli że znowu się nie udało. Dodatkowo włączył mi się ciąg na węglowodany. Mam doła [emoji22]

Ja mialam 3 dni migreny przy zagniezdzaniu. Wczesniej zawsze 1-2dni przed okresem mialam zawsze bole glowy tak jak Ty [emoji4]
Boli mnie głowa. Zawsze mnie boli 1 dzień przed okresem. Powinnam dostać w sobotę ale czasem zdarzają mi się 1 dniowe wahania. Czyli że znowu się nie udało. Dodatkowo włączył mi się ciąg na węglowodany. Mam doła [emoji22]

reklama
Tak, chodzi o taką dietę owocowo-warzywna. O ile pamiętam taki oficjalny post trwa 42 dni (chyba), ale wiem, że robią nawet i po 2 tygodnie. Ja tyle planowałam, więcej chyba bym nie dała rady ;) nie wiem, jak długość ma się do efektów. Wiem, że taka youtubowa para oczyszczała się tą dietą, właśnie przy problemach z zajściem w ciążę gdzieś na YT na pewno są ich filmy.
Ja zaszłam w pierwszym cyklu po zakończeniu 3 tygodniowego postu Dąbrowskiej, przyjaciółka również [emoji846] a starała się dwa lata

Do góry