reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
@Carry88 moja gin najpierw mówiła 3-4 dni przed okresem a potem w 29 dc jak zobaczyła torbiel to mówi że właściwie to już jestem w drugiej fazie cyklu to mogę robić badanie komórek nk, także kij to wie czy ważne czy nie ważne [emoji848]
A Ty jak liczysz okres?
Ja zawsze przy pierwszej plamie krwi na papierze wkładałam tampona i nie rozkminiałam czy dużo tej krwi czy mało i jaki ma kolor, dopiero na forum dziewczyny mnie zbiły z tropu że dopiero żywa krew to okres nawet jeśli ja już trzy dni używam tamponów [emoji28]

Ja zawsze liczyłam od pierwszej plamy krwi tak samo z tym, że przed poronieniem miałam cykle naprawdę jak w zegarku 28 dni. I wiedziałam wtedy kiedy owulacja, kiedy okres itp. A teraz to dupa. Będę próbować najpóźniej jak się da celować w badanie komórek NK. Bo pierwszy po zabiegu ładnie 4 tyg teraz jakieś kosmiczne 35 dni i zobaczymy dalej.

A ja mam też lekki problem, bo niby wczoraj zaczęło się plamienie, już byłam pewna, że dziś 1dc. A tu dziś znowu bardziej plamienie niż okres ... Zawsze mam problem, od kiedy to liczyć wszystko ;)

Hejka 😃 dawno mnie tutaj nie było.
musialabym nadrobić chyba ze 100 stron co oczywiście nie jest możliwe do zarejstrowania przez moj mózg 😅
Ostatnio @ spóźniała mi się tydzień i już myślałam ze się udało ale testy sprowadziły mnie na ziemie. Rozczarowanie zabolało i to tak dobitnie. Oczywiście @ przyszła równo po tygodniu. Pocieszałam się tym, ze mogę zacząć jeszcze raz. Ale same wiecie jak to jest .... za dwa tygodnie mam dostać @. W tym cyklu bacznie pilnowałem owu. Robiłam testy. Teraz zostało mi tylko czekać 🤷🏼‍♀️ Z tego co przeczytałam u was tez zbytnio kolorowo nie jest. Musimy się uzbroić w cierpliwość i próbować

A ja mam też lekki problem, bo niby wczoraj zaczęło się plamienie, już byłam pewna, że dziś 1dc. A tu dziś znowu bardziej plamienie niż okres ... Zawsze mam problem, od kiedy to liczyć wszystko ;)
Wczoraj też byłam pewna, że to @ brzuch strasznie bolał a było tylko lekko widoczne plamienie. Dzisiaj normalna miesiączka więc liczę dzisiaj jako 1 dc.

Czyli tak jak ja nie wiem od kiedy liczyć to wszystko:/
Ja ogólnie zaznaczam od mocniejszego krwawienia ale teraz mimo że miałam 3 dni plamienia stara krwią to zaznaczyłam to jako okres choć nie wiem czy dobrze zrobiłam i czy nie powinnam jechać do gin na usg zobaczyć jak wygląda endo że zamiast miesiączki 3 dniowe plamienie. Dziwna sprawa.

Hej Dziewczyny. Ja dzisiaj też mam doła, już mnie to wszystko męczy. Miałam mieć wczoraj okres no i w sumie mogę powiedzieć że coś tam rano się zaczęło. Potem tylko tampon lekko zabrudzony, dzisiaj to samo. Właściwie to mnie to nie dziwi, jutro powinno mnie bardziej zalać tak jak to zawsze u mnie bywa. No i wczoraj było 14 dni po owulacji tak jak zwykle. Do nie dawna liczyłabym 1 dc od wczoraj, zwłaszcza że przychodzi idealnie 14 dni po owu ale wg was wszystkich powinnam liczyć od większego krwawienia czyli mojego 3 dc, co dawałoby 16 dniową fazę lutealną, zwariować z tym idzie, zwłaszcza jak plamie właściwie od dwóch tygodni przez torbiel, albo acard??
Jeśli to wczoraj to nie był okres, a zacznie się jutro to nie wiem czy badanie komórek nk jest prawdziwe tydzień przed okresem, a jak się nie rozkręci to w dupe te 200 zł całkiem ;/
Dodatkowo momentami zapala mi się żarówka czy ciąża może jednak być, ale przecież wiem że nie, z torbielą i za niskim progiem, nawet nie chciałabym tak zaczynać ciąży, ale i tak się zastanawiam czy napić się tego piwa, czy zapalić fajkę czy lepiej nie zapalić w razie czego. Testu nie robię do jutra.
@Carry88 moja gin najpierw mówiła 3-4 dni przed okresem a potem w 29 dc jak zobaczyła torbiel to mówi że właściwie to już jestem w drugiej fazie cyklu to mogę robić badanie komórek nk, także kij to wie czy ważne czy nie ważne [emoji848]
A Ty jak liczysz okres?
Ja zawsze przy pierwszej plamie krwi na papierze wkładałam tampona i nie rozkminiałam czy dużo tej krwi czy mało i jaki ma kolor, dopiero na forum dziewczyny mnie zbiły z tropu że dopiero żywa krew to okres nawet jeśli ja już trzy dni używam tamponów [emoji28]
Hmmm, ja z tym liczeniem nie miałam problemu nigdy. Mimo że zawsze krwawienie było poprzedzone krótszym lub dłuższym plamienien. Ale w dniu kiedy zaczynał się okropny ból to zawsze liczyłam jako 1dc, u mnie bez tabletek się nie obejdzie 🤦‍♀️a przeważnie szło to w parze - pojawiał się ból, szlam do toalety a tam zamiast plamienia już krew. No ale zobaczymy jak będzie z tymi cykl ani po poronieniu... Wg aplikacji i moich ustawień że cykle 28dni to wychodzi mi 14dc i owulacja w sobotę 🙄 ale nic nie czuje... Chociaż u mnie to żaden wyznacznik bo ten cykl w którym zaszłam to też zero objawów. Sucho jak na pustyni, zero kłucia w jajnikach. Byłam przekonana że to jakiś cykl bezowulacyjny bo przeszłam wtedy na dietę a tu zonk 😝

reklama
A Ty jak liczysz okres?
A mi dwóch lekarzy kazało od plamienia liczy. Ale w sumie się ich nie słucham bo ja wiem ile trwa mój okres (8 dni) i jak on wygląda.

Do góry