CzarnaMamba21
Fanka BB :)
Ciekawe...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Umówiłam się na badanie drożności jajowodów , za tydzień w środę będę wszystko wiedzieć [emoji4]
Trzymam kciuki o IIMnie już tak kusi żeby testować ale według kalendarzyka termin @ na sobotę, według owulacji mniej więcej na środę.
O to miałaś taka ma wypasie robionaJa miałam robiona droznosc laparoskopowo w znieczuleniu ogólnym. Przez brzuch wprowadzali narzędzia poprzez takie maleńkie naciecia w pępku. Nic nie bolało i slad jest delikatny ale tylko ja go widzę bo wiem w którym miejscu taka maleńka blizna. Przy okazji robili histopatologie czy jakoś tak. Wszystko wyszło w porządku, miałam maleńka cyste która przy okazji usuneli. Przysluguje dwa tyg zwolnienia po takim zabiegu ale ja nie chciałam w w czwartek był zabieg a w piątek już w domu byłam a w poniedziałek w pracy normalnie. 3 cykle później byłam w ciąży
Ja miałam badanie wykonane normalnie w gabinecie w kilinice niepłodności. Siadasz na fotelu jak do badania wprowadzają wziernik żeby uwidocznić szyjkę pozniej cienka rureczke i usg, położna na polecenie lekarza wstrzykuje odpowiednia ilość jakiegoś specyfiku i sprawdzają macice i pozniej przepływ przez jajowody. Przyjemne nie jest ale do wytrzymaniaPowodzenia życzę i czekam na wieści. Również jak wygląda takie badanie bo nie słyszałam nigdy relacji jak to przebiega [emoji6]
Ja robiłam równocześnie od tego zależała ścieżka dalszego postępowaniaDziewczyny mam pytanie odnośnie badań. Myślicie ze najpierw powinno się zrobić badanie nasienia a dopiero drożność jajowodów ? Dodam ze miałam wyrostek a czytałam ze to tez może być przyczyna nie drożności ?
No właśnie zastanawiam się czy nie uderzyć do jakiejś kliniki i zapisać nas oboje w jednym dniu. Niby to dopiero albo aż 6 cykl.. ale do 12 msc nerwowo nie wytrzymamJa robiłam równocześnie od tego zależała ścieżka dalszego postępowania