reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny :) w tym wątku jestem nowa :) ale potrzebuje porady... staram się z partnerem o dziecko. W skrócie 1 ciąża pozamaciczna usuneli mi jajowod później 2 biochemiczne i ostatnia puste jajo płodowe. Leczę się u profesora Malinowskiego. Wczoraj byłam na monitoringu owulacji. Lekarz pow., ze generalnie ok pęcherzyk na lewym jajniku pęknie w środa /czwartek. Ale jak usłyszał ze nie mam lewego jajowodu to, ze raczej się nie uda. Szansa 1/1000 :( zmartwił mnie bo Jam leżałam w szpitalu lekarz mi pow ze zdrowy jajowod przejmie funkcje usuniętego. Czy któraś z was wie może jak to jest?

Hej

Też jestem po cp !

Nie zazdroszczę tylu rzeczy co wyszły Ci :(

Jeżeli dostajesz stymulacje to działa ona na oba jajniki tyle, że jeżeli nie ma żadnego pęcherzyka po tej stronie co chcesz to jest kicha. Ja próbowałam przez rok od cp na obie strony i nic mi z tego nie przyszło. Ta teoria przechwycenia u mnie się nie sprawdziła zupełnie ;)
Podobno istnieje, ale to totalna loteria...

reklama
Hej

Też jestem po cp !

Nie zazdroszczę tylu rzeczy co wyszły Ci :(

Jeżeli dostajesz stymulacje to działa ona na oba jajniki tyle, że jeżeli nie ma żadnego pęcherzyka po tej stronie co chcesz to jest kicha. Ja próbowałam przez rok od cp na obie strony i nic mi z tego nie przyszło. Ta teoria przechwycenia u mnie się nie sprawdziła zupełnie ;)
Podobno istnieje, ale to totalna loteria...
Jak sie masz ? jak przygotowania ? :)

Cześć dziewczyny :) w tym wątku jestem nowa :) ale potrzebuje porady... staram się z partnerem o dziecko. W skrócie 1 ciąża pozamaciczna usuneli mi jajowod później 2 biochemiczne i ostatnia puste jajo płodowe. Leczę się u profesora Malinowskiego. Wczoraj byłam na monitoringu owulacji. Lekarz pow., ze generalnie ok pęcherzyk na lewym jajniku pęknie w środa /czwartek. Ale jak usłyszał ze nie mam lewego jajowodu to, ze raczej się nie uda. Szansa 1/1000 :( zmartwił mnie bo Jam leżałam w szpitalu lekarz mi pow ze zdrowy jajowod przejmie funkcje usuniętego. Czy któraś z was wie może jak to jest?
może przejąć drugi jajowód jak najbardziej. U mnie jajnik lewy wypuścil komórke a prawy jajowód ja przejąl. Niestety akurat wtefy byla cp dlatego wiemy który jajowdó ale jak najdziej jajowody moga przejąc z drugiej strony jajeczko, jestem w tej sytuachi co ty. powodzenia.

Kurcze to cały pakiet... [emoji17]
Wydaje mi się że można. Nie wiem jak to do końca wygląda, ale owulacja idzie często naprzemiennie, raz z jednego, a raz z drugiego jajnika, oczywiście może się zdarzyć że będzie częściej z jednego jak z drugiego.
Mi lekarka zawsze mówiła, z którego jajnika owu idzie. Widziałam pęcherzyki. Może da się to jakoś ze stymulacja logicznie rozpracować...
u mnie jest dwa razy albo trzy z prawego i raz z lewego więc nie jest tak ze raz jedna strona raz druga. Wiele kobiet ma to nieregularne.

może przejąć drugi jajowód jak najbardziej. U mnie jajnik lewy wypuścil komórke a prawy jajowód ja przejąl. Niestety akurat wtefy byla cp dlatego wiemy który jajowdó ale jak najdziej jajowody moga przejąc z drugiej strony jajeczko, jestem w tej sytuachi co ty. powodzenia.
Teoretycznie jest możliwe w praktyce bardzo rzadko (też nie mam jajowodu i lekarz tak powiedział)

reklama
Do góry