reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny, która testuje w weekend?
U mnie dopiero 3dc, pierwszy pełny cykl na metforminie.
Jutro mam wizytę u gina, pechowo w trakcie @ [emoji52][emoji52][emoji52][emoji31][emoji31][emoji31]

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale chce dołączyć, bo jak czytam Wasze komentarze to wiem ,ze nie tylko ja mam ten problem. Jest to moja pierwsza ciąża. Jestem w 10 tygodniu, pecherzyk osiągnął już wielkość 14.5mmx13mm. Wczoraj moj lekarz przekazał nam wiadomość, że nietsety nic już z tego nie będzie. Za 2 dni mam zgłosić się do szpitala na poronienie. Bardzo bym chciała, żeby macica oczyscila sie od razu po tabletach ,aby uniknąć łyżeczkowania. Macie jakies specjalne rady co do pobytu w szpitalu?
Czy warto kupić np takie majtki z fizeliny dla ciężarnych, w razie gdyby zaczęło się mocne krwawienie? Koszula czy piżama? Czy na sali trafiają się podobne przypadki ,czy to głównie kobiety w ciąży? Ile dni lezalyscie w szpitalu? Jakie samopoczucie po narkozie?

Przykro mi z powodu Twojej straty :(
Na Twoje pytania mogę odpowiedzieć: to zależy... niestety...
Nie jestem lekarzem, ale przy 10tc chyba będą musieli zrobić zabieg :( farmakologiczne indukowanie poronienia stosuje się chyba tylko do 9tc. Ale tak jak powiedziałam, to zapewne zależy od lekarza, szpitala...
Powinni Cię przyjąć na oddział ginekologiczny, na którym nie powinnaś leżeć z kobietami w ciąży. Ale to zależy od szpitala niestety. Zobacz na skierowaniu co napisał lekarz, na który oddział maja Cię przyjąć.
Jeśli będziesz miała indukowane poronienie tabletkami to musisz mieć ze sobą zestaw standardowy do szpitala, czyli koszula, bielizna, szlafrok, jakaś ciepła bluza i skarpetki, bo po tabletkach możesz mieć dreszcze i wzmożone uczucie zimna, podpaski jakieś większe, środki do mycia, kapcioszki. I leki jeśli bierzesz jakieś na stałe.
Po tabletkach mogą rozpocząć się bóle, tak jak na okres albo mocniejsze. I krwawienie. Nie krępuj się ani nie bój się poprosić o znieczulenie. Sama nie będziesz mogła brać swoich, ani nospy ani nic przeciwbólowego. Jeśli na usg w szpitalu wyjdzie, ze się oczyscilas to puszcza cię do domu. Jeśli nie, dostaniesz kolejna porcje tabletek. Jeśli tabletki nie będą pomagać, to będziesz mogła poprosić o zabieg.
Jeśli będziesz miała zabieg to wypuszcza Cię tego samego dnia.

Dziewczyny, która testuje w weekend?
U mnie dopiero 3dc, pierwszy pełny cykl na metforminie.
Jutro mam wizytę u gina, pechowo w trakcie @ [emoji52][emoji52][emoji52][emoji31][emoji31][emoji31]
Ja testuje w niedzielę [emoji846] 8dpo więc super hiper wcześnie, robię to z pełną świadomością [emoji6] a Ty z jakiej dzielnicy lbn jesteś? Sąsiadko? [emoji846]

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale chce dołączyć, bo jak czytam Wasze komentarze to wiem ,ze nie tylko ja mam ten problem. Jest to moja pierwsza ciąża. Jestem w 10 tygodniu, pecherzyk osiągnął już wielkość 14.5mmx13mm. Wczoraj moj lekarz przekazał nam wiadomość, że nietsety nic już z tego nie będzie. Za 2 dni mam zgłosić się do szpitala na poronienie. Bardzo bym chciała, żeby macica oczyscila sie od razu po tabletach ,aby uniknąć łyżeczkowania. Macie jakies specjalne rady co do pobytu w szpitalu?
Czy warto kupić np takie majtki z fizeliny dla ciężarnych, w razie gdyby zaczęło się mocne krwawienie? Koszula czy piżama? Czy na sali trafiają się podobne przypadki ,czy to głównie kobiety w ciąży? Ile dni lezalyscie w szpitalu? Jakie samopoczucie po narkozie?
Więc tak, ja poronilam w 21 tyg i mi wkłady poporodowe bardzo sie przydały. Koszula zdecydowanie lepsza, wygodniejsza, w domu też lepiej w takiej chodzić, będzie sie szybciej goiło a lekarzowi będzie łatwiej zbadac brzuch. Na dziale ginekologicznym były inne ciężarne, ale ja miałam swoja salke, żeby nie miec z nimi kontaktu . Ja byłam 4 dni. Po narkozie spoko. Nic mi nie było.

reklama
Do góry