reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

ja mialam takie cykle to owulacja wypadala mi zazwyczaj na 23 dzien cyklu.
U mnie to różnie bylo z ta obserwacja sluzu szyjkowego ,raz mam taki a raz taki ,raz mialam przez miesiaczka bardzo sucha a raz mokro dlatego nigdy sie nie sugerowalam sluzem szyjkowym . Jest to mozliwe ze w srodku jest sluz plodny a na zewnątrz jego nie widac ?

reklama
Ja jadę na usg w czwartek bo też przed @ wyglądałam sobie guzka. Miejmy nadzieję że to nic poważnego [emoji4]
Mnie dodatkowo boli lewa pierś z boku od paru dnia i wyczułam jakiś guzek jutro będę atakować lekarkę żeby mi USG zrobiła. Mam tylko nadzieję że to zmiany hormonalne nic poważnego :(

jesli masz w miare regularne cykle po 35 dni, to najlepsze dni na glebsze przytulania z mezem to miedzy 19 a 24. owulacja mysle ze wypada 21-22 dziec cyklu. ale wiadomo ze moze sie przesunac...
Tak mam cykle po 35-36 dni ,objawy mnie troszke zmylily bo bolalo mnie podbrzusze i piersi ale to pewnie dlatego ze jestem tydzien przed miesiaczka....

Ja niedługo skończę 27 A już naciskaja... to nie jest fajne. U nas też nikt nie wie że się staramy więc takie wypytywanie bardzo wkurza [emoji35]
eh, te nasze mamy, tesciowe... maja inna mentalnosc bo w ich czasach dziewczyna w wieku 24 lat byla juz tzw. stara panna, hehe. ja mam 35 i to moja druga ciaza, pierwsza zakonczona niestety w 6 tygodniu :( mialam wiele obaw bo wiadomo, ze wszedzie strasza wiekiem. porozmawialam z moja pania ginekolog, ktora powiedziala, ze wiek to tylko liczba, kazda kobieta jest inna. niektore moga zostac mamami w wieku 45lat a inne w wieku 30 kilku zaczynaja menopauze. nie ma reguly. do tego mamy tyle lat na ile sie czujemy :) sredni wiek zycia wciaz sie wydluza :D

Mam to samo [emoji23] Jak mnie ktoś pyta ile mam lat chce odpowiedzieć że 21 [emoji23][emoji23] Nie wiem dlaczego A tu 27 prawie na liczniku [emoji33]
To ja podobnie.... wczoraj mialam glebsza rozkmine na ktorym roku studiów tak wlasciwie jestem :D dopiero kolezanka mnie uswiadomila ze na 5 a nie na 4 :D a co do wieku... zatrzymalam sie na 21... nie wiem czemu, a w tym roku 26

Mam to samo... moja matka tak samo naciska. Czasmi mnie to tak wkurza że zaczynam być wredna [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja mam 31 lat, w tym roku będzie 32, moja teściowa nas nie pyta o dziecko ale za to moja matka od jakichś 4 czy 5 lat pier...doli że już stara jestem, czas na nas, tyle lat razem bez dziecka, jak tak można etc etc. Masakra [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

reklama
Oczywiście że tak! Jak się jest zdrowym i można mieć dziecko to trzeba się decydować! A młodsze niż dzisiaj już nie będziemy! [emoji23]
U mnie strasznie naciskaja, oj strasznie. Cały czas nam powtarzają że będziemy dziadkami zamiast rodzicami, była była bla... ileż tego można słuchać. Ja zawsze mówiłam że do 30 pierwsze dziecko muszę urodzić, mój mąż 32 niedługo więc na niego też już czas, bo siwe włosy się pojawiają [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
eh, te nasze mamy, tesciowe... maja inna mentalnosc bo w ich czasach dziewczyna w wieku 24 lat byla juz tzw. stara panna, hehe. ja mam 35 i to moja druga ciaza, pierwsza zakonczona niestety w 6 tygodniu :( mialam wiele obaw bo wiadomo, ze wszedzie strasza wiekiem. porozmawialam z moja pania ginekolog, ktora powiedziala, ze wiek to tylko liczba, kazda kobieta jest inna. niektore moga zostac mamami w wieku 45lat a inne w wieku 30 kilku zaczynaja menopauze. nie ma reguly. do tego mamy tyle lat na ile sie czujemy :) sredni wiek zycia wciaz sie wydluza :D

Do góry