reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak mam ta mutacje ale ogólnie rzecz biorąc mój lekarz jakoś bardzo się tym nie przejmuje. Na ostatniej wizycie znowu mu o tym przypomniałam i powiedział że tak naprawdę chyba 60 proc kobiet to ma nie wiedząc o tym. Może dlatego tak podchodzi bo mam w wersji heterozygotycznej. Badałam poziom kwasu foliowego i mam ponad normę. Zamówiłam metylowana formę i będę taki brać.
A badalaś się pod katem genu MTHFR?
Dużo osób niestety ma wadliwy gen odpowiedzialny za metabolizm kwasu, wtedy przy suplementacji w Twojej krwi wynik jest wysoki ale dla dziecka jest tak jakbyś go nie brała - trzeba brać metylowaną formę.

reklama
Dziewczyny martwi mnie jedna sprawa. Już 4 dzień z rzędu wychodzą ciągle tylko takie słabe kreski. Dziś jest 2 dzień po terminie @ A dwa ni przed były takie same 😔😔😔

Załączniki

• 20200607_091639.jpg
    20200607_091639.jpg
    943,9 KB · Wyświetleń: 124
Dziewczyny wczoraj zaczęłam brać duphaston od 16 dnia cyklu i wczoraj wieczorem i od dzisiaj rana strasznie pęka mi głowa. Myślicie że to po duphastonie?

Druga sprawa to wynikibadania partnera. 4 % prawidłowych plemników niby w normie ale to nie za mało? Czy Wasi partnerzy biorą jakieś witaminy?

Ps. Gratuluję wszystkich podwójnych kresek!

Ja biorę duphaston już 3 tygodnie, i nie mam żadnych skutków ubocznych ( ale przy żadnych lekach nigdy nie mialam) ale z ulotki wiem że ból głowy to najczęstszy właśnie skutek uboczny :)
Dziewczyny wczoraj zaczęłam brać duphaston od 16 dnia cyklu i wczoraj wieczorem i od dzisiaj rana strasznie pęka mi głowa. Myślicie że to po duphastonie?

Druga sprawa to wynikibadania partnera. 4 % prawidłowych plemników niby w normie ale to nie za mało? Czy Wasi partnerzy biorą jakieś witaminy?

Ja gdzieś czytałam kiedyś że teraz wszystkie kobiety badają sobie mutacje tego mthfr czy jak to tam się pisze a to wcale nie ma wielkiego znaczenia przy staraniach i dla ciąży potem [emoji848]
Tak mam ta mutacje ale ogólnie rzecz biorąc mój lekarz jakoś bardzo się tym nie przejmuje. Na ostatniej wizycie znowu mu o tym przypomniałam i powiedział że tak naprawdę chyba 60 proc kobiet to ma nie wiedząc o tym. Może dlatego tak podchodzi bo mam w wersji heterozygotycznej. Badałam poziom kwasu foliowego i mam ponad normę. Zamówiłam metylowana formę i będę taki brać.

Wiele dziewczyn od duphastonu boli głowa niestety.

reklama
Do góry