reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej, u mnie 27 dc. Cykle mam 25-31. Jednak nadziei sobie nie robię (choć oczywiście gdzieś tam się tli[emoji1751]), przez cały cykl była susza, a dziś mnie zaczął boleć brzuch [emoji849] Myślę, że zainwestuje w te testy owulacyjne, bo nawet nie wiadomo kiedy ta owulacja jest [emoji849]
Ja dziś zrobiłam ale negatyw 11 dc :) teraz zrobię we wtorek, owu wg apki wypada na piątek :)

A test robiłaś? Ja miałam susze gdzie sos 25 dc A później tak mnie zaczęło zalewac sluzem że masakra. Także jest nadzieja. No i brzuch bolał jak na @, byłam pewna że dostanę... [emoji4]
Hej, u mnie 27 dc. Cykle mam 25-31. Jednak nadziei sobie nie robię (choć oczywiście gdzieś tam się tli[emoji1751]), przez cały cykl była susza, a dziś mnie zaczął boleć brzuch [emoji849] Myślę, że zainwestuje w te testy owulacyjne, bo nawet nie wiadomo kiedy ta owulacja jest [emoji849]

Ta to chyba z 10 lat bym czekała na tą adopcje ;) Zwłaszcza, że nie mam własnego mieszkania... tylko będę się tukła teraz po wynajmach...
30 zaraz także starość wita :)
Ja mam 28 lat do 30 więc jeszcze chwilę ale bliżej jak dalej. Zakończyłam w tamtym roku toksyczny związek który trwał 10lat z którego mam syna 6letniego. Poznałam super faceta już w trakcie związku i zaczęłam się zastanawiać ile jeszcze dam radę żyć w takiej relacji. Zawsze sama dziecko w zasadzie wychowałam sama bo partner jechał w trasę wracał na kilka dni więc musiało być ugotowane uprane sex bo jemu się należy i nara. Nie interesowało go że jestem zmęczona nieustanną opieką nad dzieckiem nigdy nie zrobił nic żebym poczuła się chociaż raz doceniona. Zrobił mi wiele świństw zdradzał upokarzał mówił że nigdy w życiu nikogo nie znajdę więc brnelam dalej. Teraz wiem że straciłam bardzo dużo czasu że powinnam była wcześniej odejść i ułożyć sobie zycie . Zamieszkałam z obecnym partnerem czuje się kochana i szanowana pomaga mi we wszystkich mój syn bardzo go polubil wspieramy się na wzajem i nigdy w życiu nie byłam szczęśliwsza.
Nigdy nie jest za późno na zmiany w swoim życiu i nigdy nie jesteśmy na to za starzy wystarczy uwierzyć i zawalczyć o siebie.

Za stara już jestem dziewczyny na szukanie chłopa [emoji6]

Zostanę sobie wieeeczną singielką.

Ja znalazłam swojego mając 30 lat [emoji4] mało romantycznie, bo przyszedł jako nowy pracownik do mojej pracy i na początku myślałam, ze jest jakiś „dziwny”. Do nikogo się nie odzywał, siedział cicho. Później okazało się, ze mieszkamy niedaleko siebie i wpadliśmy czasem na siebie w drodze do pracy. Byłam wtedy na etapie kosztowania cudowności życia po 8 letnim związku i nie był mi po drodze nowy związek. Zaczęliśmy od przyjaźni i tak się jakoś potoczyło. Jest ode mnie 5 lat młodszy.
Wiec na miłość nigdy nie jest się „za starym” [emoji4]

Pewnie, że na zmiany niby nigdy nie jest za późno, ale pewnych rzeczy już się nie przeżyje - po prostu ;) Ja bynajmniej z nikim już nie zamierzam wchodzić w starania o dziecko i się przekonywać kto teraz winny jest porażkom ;)

Kurde to być może przed to się coś tam poprzewracało... Ale okropnie Ci się rozregulowal tenokrss. Ja i to Ie podziwiam za cierpliwość bo chyba bym tyle nie wytrzymała.
A co mi innego pozostało poza cierpliwością 😂
Oczywiście już postanowiłam że jeżeli jutro @ nie przyjdzie to kupie test i zrobię we wtorek 🤦‍♀️🙈
I to straszna 🙈🤦‍♀️

reklama
Czesc. Ja się jeszcze nie staram, ale obserwuje swój cykl i czasami podczytuje więc pozwolę się wtracic🙂 jak zaszczepisz się na Odrę, swinke i rozyczke na 100 procent przez 3 miesiace nie możesz zajść w ciaze. Jest to szczepienie żywe. Tak jest napisane w ulotce, i moja pediatra też tak mówiła bo akurat dzieciaki miały poślizg z tym szczepieniem a byłam w ciazy. I mówiła, że od dzieciaków, nie ma ryzyka przy szczepieniu, że się zaraze ale ja ani w ciazy ani 3 miesiace przed nie mogę się zaszczepić. A co do szczepień jeszcze to tak czasami jest ja np różyczki miałam wysokie przeciwciała ale jestem po 3 cc przy ostatniej sprawdzali mi poziom przeciwciał na WZW b szczepiona byłam pełny cykl a przeciwciał zero
Kurcze właśnie na ulotce tych szczepień tez jest mowa o miesiącu (sprawdzałam po wizycie u lekarza, są tylko dwie takie szczepionki) na stronie szczepienia coś tam tez jest napisane ze miesiąc, ze do któregoś tam roku była mowa o trzech a zostało to zmienione.
Niestety wiele jest właśnie kwestii, w których co lekarz to inna opinia, a w takich przypadkach nie powinno absolutnie tak być.

Do góry