reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

ASIONKU Łomatko Huggies to dla nas już luksusowy towar jest :cool2::-p:-D:-D

POCZKU :eek::eek::eek: tyyyyle energii??? Ale skąd?? Ale jak to tak??? :confused::confused::confused: To znaczy cieszę się bardzo! :-):-):-) Tylko ta zgaga, z Kamilem miałam pod koniec taką okropną brrrrrr

Tak EWCIU Ola zasnęła po 13 i ładnie spała :tak: Przestawiła się już ewidentnie na popołudniowe drzemki.

Mama do mnie jedzie, a ja nie mam ochoty gadać przez tego zęba brak..... kiedy to minie :/ Może chociaż coś niecoś posprzątam..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :))
Umowa podpisana, Boris od poniedziałku do żłobka :eek:

moniu - wszystkie sto pińdziesiąt odmiauczane! :-)

poczku - też miałam zgagę, MEGA ZGAGĘ! Bez rennie nie dało rady :/ Trzymaj się jakoś i kurde czas się chyba powoli zbierać, co? :-p

KUOTKU? Jak dzisiaj się czujesz? :sorry2:

MAAADE Boris do żłobka ojejejejejejejejjjjjjuuuuuu !!!!! :eek::eek::eek:

MADE no nieszczególnie siem czujem powiem Ci... wszystkie zembiska mnie bolą po prawej stronie, nawet te górne :confused: Nie żeby jakoś bardzo bolą, ale wystarczająco :dry:

Ostatnia edycja:
Cholera! Okropieństwo no.....zęba nie ma, a jeszcze boli, co za bezsens :eek: Niech już Ci da święty spokój, bo na samą myśl o Tobie mnie w dziąśle szczyka :sorry:

I jeszcze mama teraz potrzebna......:/// Bądź dzielna :*

Asionek dzieki! ale gdybys miala podac mniej wiecej ilosci, to ile strzelac? i jak to w kazdym rozmiarze sa rozne? mi chodzi tylko o pampersy marki pampers - mozemy je kupic za 30% sklepowej ceny hurtem. Gdyby nie to, to poszlabym w sklepowe jakies tansze ale skoro jest opcja kupic je taniej niz cokolwiek co znajde w sklepie, to ide w pampersy marki pampers :) tylko nie wiem ile jakiego rozmiaru i czemu w ramach rozmiaru 2 sa midi i jakies inne jeszcze. szit.

made, kocurku - pomozecie z pieluchowym kazusem?
rureczko ty tez pliz help - akurat jestes na swiezo :)

kocurku jak popoludnie z mama??

Poczku my 1 mieliśmy jedną paczkę, ale dlatego, że Zuu maleńka była. Starczyło na pobyt w szpitalu i chwilkę w domu.
z dwójek najlepiej podpasowały mi NEW BABY takie zielono żółte opakowanie. Nie pasowały za to takie białe chyba premium i nigdy więcej ich nie kupiłam! Dwójki używaliśmy 2 miesiące. Takie maleńkie dziecko zużywa masakryczną ilość pieluch- co chwila kupa i siku więc tych paczek naprawdę sporo poszło.
Trójki mamy gdzieś od ponad miesiąca. Używam Dada i Pampers Sleep&Play.

Jeśli macie możliwość kupna to ja polecam:
Zobacz załącznik 495105

ale co prawda to prawda- z takich małych pieluszek dziecko najszybciej wyrasta więc lepiej kupić więcej trójek niż dwójek!

Dzieki rurka!

Teraz tylko konkretnie. Juz wiem jakie... Ale masakryczna ilosc pieluch to ile? Moge kupic za malo, wolalabym jednak nie zostac potem z duzym nadmiarem. Konkretnie kto proponuje ile paczek ktorego rozmiaru?

Cześć:)
łone już do piwnicy poszły:szok::szok::szok::szok: nawet kawy nie dadzą w spokoju wypić:wściekła/y::no::no: ale jest szansa że dziś skończymy:))

Poczek Wiki ma teraz ponad rok a my dalej na 4 jedziemy juz z pół roku albo i więcej...
Zależy ile masz w paczce. My kupujemy Huggies premium w wielkich pakach - akurat 4 jest chyba coś ok 100. a teraz zużywamy gdzięś 3-4 na dzień. Na noc mamy 5 bo przez całą noc nie zmieniamy:)) - polecam ten sposób:)
Ja myślę że 3 to spokojnie koło 500-600 szt możesz kupić. a 4 koło 800-900 szt:) A i to myślę że na styk będzie. Najwyżej komus oddasz jak kilka zostanie.

Kotek jak tam ząb? I jak po wizycie mamy?
Dobrze że UFOlek się przestawił na tą dzienna drzemkę:))

Made o jejku jejku TO JUŻ????? od poniedziałku???? ale zleciało.... Jak Mamusia się z tym czuje?

My byliśmy wczoraj u teściów, bo męża ten goopi brat przyjechał... (na marginesie zupełnie niepotrzebnie się śpieszyłam z tym prezentem...) Ale ich nie było - za co teściowa okrzyczała nas:baffled: goopia kobieta... ale mąż szybko ją wyprostował:)
Tak więc zostawiliśmy prezent, wysłuchaliśmy ochów i achów pod adresem brata i bratowej (znowu nakupili teściowej prezentów to sie rozpływa w zachwytach)... A dziś leczę wewnętrzny niesmak jakis taki - ale to zawsze mam jak oni są w PL...

Idę do piwnicy:-:)-(

POKU u każdego widzę inaczej, zależy od pupki zdaje mi się :p U nas pieluszek "jedynek", "do 5kg" schodziło 7-8 na dobę, bo przy każdym karmieniu przewijanie, i tak prawie TRZY miesiące na tych jechałyśmy :) Potem z miesiąc-dwa na "dwójkach", potem ze trzy miesiące na "trójkach", a potem to już "czwórki" do teraz czyli już ponad trzy miesiące :)
Ja bym kupiła przynajmniej 3 wielkie paki "jedynek", w ogóle bym kupiła po 3-4 mega paki z każdego rozmiaru - chodzi mi o zwyczajną rozmiarówkę, a nie o "jedynki", czy "dwójki" mini, midi, plus, minus itp.

Acha, przypomniałam sobie, że Ty newborny (jedynki) dostaniesz w szpitalu, to ich faktycznie nie musisz zamawiać, dokupisz sobie jak zabraknie ;)

MONIU POCZKU wieczór całkiem okey z mamą, nakarmiłam mamę, kawę mrożoną podałam, koktajl bananowy itp. mama zadowolona, pobawiła się z Olą, a ja mogłam poprać, pomyć gary i podłogę w spokoju :)

MONIU zdecydowanie za bardzo się starasz.... :/ ja bym chyba olała takie kontakty, które we mnie niesmak wzbudzają...

RURECZKO jak się smok spisuje?

EWCIU czy Ty jesteś kosumentem yyy picielem kawy ???

MADE Celebrycka wystyga... gdzieś Ty...

W temacie pieluch - mam cztery sztuki i jedenaście złotych... i co teraz...??? hmmm

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,

Poczku,
my teraz używamy pampersów activ baby i na 4 lecimy od listopada!
1 mieliśmy właśnie te białe premium care i dla mnie one były rewelacyjne:tak: plus był też taki, ze wchłaniały kupki:tak: i tak jak u Kocurka karmienie równało się przebraniu pieluszki:tak:
1 użyliśmy chyba 2 paczki (premium care)
2 ok 2 miesięcy (zielono-żółte)
3 coś koło 4 miesięcy (activ baby)
i na 4 lecimy 10 miesiąc:tak: (activ baby)

myślę, ze spokojnie "1" możesz wziąć z 3 paczki
"2" z 4
"3" z 6
a 4, to nie wiem... ale dużo hahaha:-p
"5" nie wiem, bo póki co nie jesteśmy na tym etapie;-)
aaa!!! I jeszcze zależy jakie paczki:tak: Bo my zawsze kupujemy te wielkie:tak:

a co do sllep&play jak dla mnie są one najsłabsze z pampersów...
Szybko nasiąkają i te rozciągnięcia gdzie są rzepy nie rozciągają się...

Kotku, super, ze dałaś radę z mamą ;-)

Monia, nie przejmuj się ;-)

Moje dziecko właśnie chowa psa do autka hahahaa

Ostatnia edycja:
Do góry