reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Czerwiec 2013

reklama
Witam o poranku:-) chyba jakaś infekcja układu moczowego się do mnie przyplątała, to nic, muszę skoczyć po furagin. Do tego czuję @ nosem. Mam twarz całą w krostach, szyjka od paru dni jak na okres, więc niech przybędzie, bo chcę mieć w miarę spokojny lipiec.

witajcie z ranca:)oczyswiscie znowu nie wytrzymalam i zrobilam na wieczor bobo test i II prawie takie same kreski!!! wiec ciazy jestem napewno!!!!!!!!!a dziisja rano pre tescik i znowy bladzioch,cos te pre tesciki na mnie nie dzialaja,bo gdy zaczynalam robic kilka dni temu to wlasnie na tym tesciuki nie bylo nawet cienia,a na bobo juz tak! majatek idzie na te testy,ale co zrobic ze nie moge wytrzymac:Dolapalo przykro mi:( a kiedy masz termin? doczekasz sie:*

Hej Dziewczyny!
Ja wczoraj również grillowałam i ciesze się bardzo, że tak mało mam do nadrobienia ;-)

olapalo - a jak tam mdłości i inne dolegliwości? wszystko się utrzymuje??

karola - ja jestem tak skołowana, że nie potrafię jednoznacznie doradzić :confused: i w takim przypadku zapytałabym mojego P i .... zrobiłabym tak jak powie albo odwrotnie:cool2:

mouse - jeszcze raz gratulacje :-) kiedy idziesz do gina, jaki dalszy plan działania?? :-)

mrówkaa - daj znać jak tam no wiesz :tak: M.

lamorela - możesz być dumna ze swojego wpływu na koleżanki - ja zrobiłam wczoraj zupę porowo-ziemniaczaną z grzankami z serem gorgonzola. Wiem, że żaden szał :-) ale pierwszy raz i była prze pysz na!!

A i w sumie mogę jeszcze zadać pytanie, które za mną chodzi odkąd was odwiedzam.
Czy przygotowuje się jakąś do ciąży? Chodzi mi o rzeczy typu - jakieś specjalne przygotowanie skóry... rezygnacja z czegoś... jakieś specjalne odżywianie, suplementacja (pomijająć folik oczywiście).

A z nowości - moja @ - przyszła w czwartek wieczorem, męczyła mnie jeszcze trochę w piątek, a wczoraj i dziś już tylko plamienie. Zwariować można, na dobrą sprawę można powiedzieć, że trwała 1 dzień :dry:

Ostatnia edycja:
staraczka ja nie stosuje żadnych kremów, staram się jeść więcej owoców i warzyw (ale różnie mi to wychodzi), przez 9 miesięcy brałam zestaw witamin dla kobiet starających się / w ciąży ale teraz musiałam odstawić, bo one wszystkie mają w składzie jod i jak zaczęłam je brać to TSH mi poszło w górę :baffled:

no i oczywiście jeśli zdarza mi się wypić małe piwko to obowiązkowo przed owulacją, po owulacji, zero alkoholu, tak na wszelki wypadek ;-)

dzięki za rady dziewczyny, pomimo, że większość pisała, żeby zrobić to badanie w tym cyklu ja jednak zaufam swojej intuicji i wstrzymam się i zrobię na spokojnie w wakacje, będę miała mniej stresów.

dodatkowo, czytałam, że powinno się odpuścić ten cykl w którym robione jest HSG ze względu na promieniowanie rentgenowskie, kontrast wstrzykiwany do macicy i do jajowodów no i ingerencję w endometrium.

nie chce marnować cyklu z owulacją bo i tak mam ją rzadko, zrobię w cyklu bezowulacyjnym to nie będzie mi szkoda cyklu.

pewnie na początku starań (tak po 3 miesiącach nieudanych starań) wszystko bym robiła na hura bo zależało mi, żeby zajść w ciążę a teraz zmieniłam podejście na bardziej lajtowe, nie teraz to za miesiąc, nie za miesiąc to za dla może się uda...

w tym cyklu daję szansę naturze i ziółkom (aczkolwiek bardziej wierzę w to drugie, hehe)

Witam :-)

Karola czyli postanowione - HSG w przyszłym cyklu, tzn. miałby być w przyszłym cyklu, bo nie będzie już potrzebne :tak:
Trzymamy mocno kciuki i za naturę i za ziółka.

Ja w końcu namęczyłam się i ubłagałam mojego by pojechał dziś ze mną na badania krwi, morfologia, ob i u niego glukoza (bo w rodzinie ma cukrzyków i mógłby sprawdzić w końcu jak tam u niego cukier). Namęczyłam się, namęczyłam... musiałam słuchać jęczenia, że będą go kłuć (normalnie jak 5-latek) ... pojechaliśmy ... i co ... i nic :dry:
Nie nie zwiał, ale na drzwiach przywitała nas kartka "Dziś punkt pobrań nieczynny, za utrudnienia przepraszamy" :angry::angry::angry: Mina męża bezcenna, radość w oczach taka jakby była u mnie gdybym zobaczyła II na teście... Eh...

czerwony = termin małpy
zielony = termin testowania
Ni-kusia - 1.06 pozytyw, betka 84,5
Beti - 18.06 18.06.
- II
Karotka00 - 17.06 20.06
Gabi84 - 22.06

Moniqaa -26.06 -@ 01.07 (zmieniam termin testowania, bo owu prawdopodobnie była wcześniej)
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
OneMoreTime - 04.07 04.07
Rybka33 - 04.07 04.07
madziolina_p - 04.07 może ok 5.07
Mroowka - 04.07
Ulika
- 07.07 07.07
Żabucha- 11.07
lamorela - 12.07 17.07 (przetestuję się jeżeli @ nie przyjdzie)
Staraczka13 18.07 18.07
Ewka358
EMALIA82
Tamaguczi

Witam,

Chcialabym sie bardzo do Was przylaczyc :zawstydzona/y:

Mam skonczone 28 lat dokladnie 11 czerwca:-)

Jestesmy z Tztem razem ponad 3 lata i dwa tygodnie temu odbyl sie nasz slub. Jestesmy w pierwszym cyklu staran,wyjechalismy na miodowe 9 dni podczas ktorych mam nadzieje zafasolkowalam. Spodziewana miesiaczka 25 czerwca czyli za dwa dni. Wczoraj wieczorem zrobilam test bo nie wytrzymalam ,ale wyszla jedna krecha...ale sie nie przejmuje i czekam z niecierpliwoscia na II krechy za kilka dni :-)

25.06-28.06

Ostatnia edycja:
reklama
Moniqa - chyba nie bez powodu mówi się,że faceci rozwijają się do 8 roku życia a potem tylko rosną - na zawsze pozostają dziećmi :-D z moim jest tak samo, nie przejmuj się. Już widzę jego entuzjazm na badanie nasienia jakie planowaliśmy zrobić jeśli w czerwcu się nie uda.( planowaliśmy, bo teraz to o ile się nie udało w czerwcu dalsze starania będzie trzeba przemyśleć czy w ogóle będziemy je kontynuować).
Brydzia - witaj!

Do góry