reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Zastanawiam się czy jest sens robienia testów owulacyjnych przed zbliżającą się @, dzisiaj mam 22 dc i znowu dwa ciemne paski :confused:

reklama
Maqa. Jeżeli masz w miarę poukładane cykle to raczej nie ma sensu - chyba,że nie wiesz ile trwa Twój cykl lub nie wiesz zupełnie kiedy masz owu,to wtedy można robić te testy. Jeżeli jednak jest w miarę ok to na ulotce masz napisane w którym dniu należy zacząc testowanie (np jeżeli masz 28 dni to zaczynasz testy w 10 dc). Czy te dwa paski jakie Ci dziś wyszły miałas już wcześniej w tym cyklu? Jeśli nie - to owu pewnie się przesunęła i masz dzisiaj, jeśli tak - to może być druga owu - rzadko się zdarza ale jest możliwe.

Ulika nie ma za co!:-) Brzmi przepysznie! Dziś zajadamy się z R lodami! Zostaję na noc sama, bo mąż do pracy, a jutro jedziemy nad jeziorko na dwa dni, wypoczniemy, a 27 R zostanie magistrem prawa:-)

Hej Maqa! Z Tobą się jeszcze nie witałam a widzę że jesteśmy "krajankami" :)
Na zdjęciu świetnie widać że 13 dc to u Ciebie wyraźna ovu wg mnie, ciemna krecha!. więc juz teoretycznie - później nie musisz testować, chyba że dla porównania. Widzę że każda z nas ma inne wyniki na tych testach i też inne testy więc różnie bywa. Ja też porównałam sobie wszystkie od 10 dc i dopiero w zestawieniu widzę że sobotni 14 dc to było to tylko przeoczyłam, no cóż uczę się tych testów dopiero.... Na szczęście o staranka zadbałam więc trzeba być dobrej myśli :) a dziś od rana pobolewa prawy jajnik więc pasowałoby.

Krajanka - nawet wrocławianka :cool2: ja już sama nie wiem co myśleć, u mnie do tych wszystkich perypetii dochodzi fakt że mam tyłozgięcie macicy i tak naprawdę podbrzusze zaczyna mnie boleć już 1-1,5 tyg przed spodziewanym terminem @ to jest dopiero masakra, że mam to wszystko z takim wyprzedzeniem. Testy owu testuję dopiero pierwszy cykl, naczytałam się o nich sporo, pożyjemy zobaczymy.

A mnie mozecie wykreslic z testowania lipcowego, nie staralismy sie, nawet bardzij klocilismy niz przytulalismy...
Ale juz lepiej, choc powiem Wam, ze nie czulam zadnego sluzu itp i nie wiem, czy nie mialam owulacji, przez stres itp?
Nie wiem..
Postanowilismy zaczac w lipcu, bo moj A ma urodzinki 9 lipca, a potem jedziemy nad morze na tydzien od 13 lipca, a okres skonczy mi sie tak pewnie ok 6 lipca, jak sie cos nie przedluzy, to moze trafie na owulacje?
Oby!

Dziewczyny kiedy testujecie, Mouse gratuluje ogromnie, bardzo sie ciesze i czekam na reszte!

Ginekolog (nie jeden) mówił że tak, tak przynajmniej jest w moim przypadku,
bóle mam bardzo szybko i już wiem że @ będzie na 1000% za tydzień przed planowanym terminem.
Może moje zgięcie jest duże :happy2:

reklama
hmm, mnie nigdy tego żaden Gin nie mówił, a też mam tyłozgięcie, pytałam tylko czy ma to znaczenie przy zajściu w ciążę (czy np. może to utrudniać) no i przy porodzie, ale Gin powiedział, że nie powinno to utrudniać zaciążenia, a w ciąży macica się prostuje czyli przy porodzie powinno być ok.

Do góry