reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

reklama
karola taka skacząca temperatura może oznaczać problem z prolaktyną? Nie mam żadnych dolegliwości. Myślisz, że tak bezobjawowo może to występować? Gdzie mam się zgłosić na to badanie? Lepiej do gin czy rodzinny też mi wypisze skierowanie? Jeżeli w tym miesiącu nic się nie uda to pójdę zrobić sobie podstawowe badania.

z tego co wiem, to problemy z prolaktyną czasami nie dają żadnych konkretnych objawów oprócz np. trudności w zajściu w ciążę.

znaleznione w necie:

Objawy zależą od stężenia prolaktyny we krwi. Jako pierwsze pojawiają się zwykle zaburzenia miesiączkowania – krwawienia miesiączkowe stają się nieregularne, odstępy pomiędzy nimi są coraz dłuższe. Miesiączki mogą być skąpe, bądź wręcz przeciwnie – bardzo obfite. Zaburzeniom tym towarzyszy zwykle niepłodność i osłabienie libido.

Badanie prolaktyny możesz zrobić w każdym laboratorium, kosztuje ok 20 zł, wynik masz tego samego albo następnego dnia. Najlepiej zrobić je w 3dc, możesz sobie do tego dorobić LH, FSH, estradiol, progesteron, TSH z ciekawości, (ja jeszcze robiłam f- testosteron) bo jak już Cię będą kłuć to niech raz kłują a sprawdzisz wszystko. Jak chodzisz do Gina na nfz to możesz wyciągnąć skierowanie to będziesz miała za darmo a jak nie to płacisz za badania i skierowania żadnego nie potrzebujesz.

Karola z przedszkola!

hahah, ale się zrymowało!!

tak, to ja, pracuję w przedszkolu i w szkole, a co tam lamorela?

staraczka rób te wszystkie badania w 3 dc, robi się je po to by potem Gin sprawdził czy wszystko jest ok u Ciebie, czy hormony mają odpowiedni poziom, potem ok 8 dni po owulaji możesz zrobić progesteron i estradiol, ale nie sluchaj tego, że robi się to np w 22 dc bo to zależy kiedy masz owulacje, jak masz w 14 dc to rzeczywiście powinnaś je zrobić w 22 dc, ale jesli tak jak np ja ostatnio miałam owulacje w 33 dc to o kant doooopy mogłabym sobie potłuc badania w 22 dc skoro owulacji jeszcze nie było, zrobiłam 8 dni po owulacji czyli w 41 dc i wyszedł mi piękny progesteron i estradiol co dało mi potwierdzenie, że owulacja była na 100%

jak masz jeszcze jakieś pytanka to wal śmiało.

karola - orientacyjne koszty badań (bez skierowania) - estradiol 22 zł, fsh 20 zł, fh 20 zł, prolaktyna nie wiem, nie pytałam, bo nie doczytałam, że to też w tym czasie.

Karola z przedszkola, dzięki za podpowiedź z prolaktyną. Nie zginiemy tu z Tobą :tak:

staraczka ja płaciłam za wszystko po 22 zł, wolny testosteron był droższy bo 35 zł, a tsh chyba 16 zł jeśli dobrze pamiętam.

jestem na świeżo z informacjami na temat badań do robiłam je w poprzednim cyklu więc co wiem to Wam mogę powiedzieć, hehe

lewy jajnik cały czas mi się odzywa... właśnie siedzę i piję moje ziółka :tak:

jutro pierwszy monitoring w tym cyklu, 3majcie kciuki by Gin wypatrzył mi jakieś pęcherzyki!

HA! Dobiłam do ostatniej strony :-D

Lamorela, no Wam to się musi udać! :cool2:
mouse, gratulacje!

U nas starania pełną parą. Widać, że owulka się zbliża bo moje libido szaleje :cool: Pobolewa mnie trochę jajnik. W zasadzie jajniki - bo raz z prawej, raz z lewej strony.

Staraczka13 to ja miałam podobnie jak Ty "wątróbkę". Miałam progesteron w normie ale w dolnej granicy. Długie plamienia przed @. Teraz biorę niepokalanek i się zmniejszyły. Miałam tylko 1 dzień plamień w poprzednim cyklu ale już nie badałam progesteronu.

A jutro mam masaż umówiony z moją koleżanką z pracy. Ponoć taki relaks przy staraniach pomaga w zajściu w ciąże:-)! Już się nie mogę doczekać. Ostatnio masaż miałam 6 miesięcy temu...

Idę spać. Dobrej nocy wszystkim życzę. Do jutra.

Witam porannie :-D
Nie miałam siły pisać w ostatnich dniach, ale podczytywałam Was na bieżąco. Ja ciągle czekam na rozwój wypadków - wczoraj wieczorem zaczęło mnie boleć w krzyżu i dziś czuję to nadal. To taki sam ból jaki mam przed @, tylko teraz jest słabszy. Miałam dziś znowu zatestować, ale zrezygnowałam :sorry2: Doznaję jakiegoś rozdwojenia - z jednej strony czuję się 'ciążowo' przez te wszystkie mdłości i bóle (ale to może być przecież urojona ciąża :dry:), a z drugiej strony myślę sobie, że może te moje 2,5 dnia plamień (bardzo skąpe - śluz z brązowymi niteczkami) to była @ i teraz powinnam czekać na owu? :sorry2: A może po prostu mam tak rozregulowane cykle, że jeszcze nie było owu mimo, że to 37dc :shocked2:

Plan mam taki - jutro zrobię test, o ile nic się nie zmieni. Jeśli będzie negatywny, to założę, że tamte plamienia to była @ i mam 10 dc i poczekam do 16 dc, a potem zaaplikuję sobie luteinę przez 7 dni. To już powinno ostatecznie rozwiązać sprawę.

reklama
witam:)olapalo trzymam wiec kciukasy!!!!kiedy masz termin miesiaczki?ja tez przed terminem i to az 3 dni...ja znajac siebie zrobila bym juz test na Twoim miejscu:D wczoraj bladzioch na bobo tescie i beta 9 .oczywiscie rano nie wyytrzymalam i bladzioch na pre tescie:(

Do góry