reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Wtam wszystkich w ten piękny, słoneczny dzień:-) mam jakąś anginę, bo gardło spuchnięte i nie dam rady mówić.
OneMoreTime, dobrze, że już wszystko ok, u mnie przyczynaą była wielotorbielowatość nerek, mutacja wystąpiła u mnie, ale na szczęście mojej odmiany się nie dziedziczy.

reklama
witam :) Dawno się tutaj nie udzielałam, ale czytam Was na bieżąco.
U mnie dzisiaj 14 dc, wczoraj były pierwsze przytulaski, no i mam nadzieje, że owocne, jutro powtórzymy co trzeba no i za jakieś dwa tygodnie testowanko, ale coś czuje, że nie będzie tak pięknie i szybko jak w marcu i że troszkę te starania potrwają, boję się, że mi się cykle rozhuśtają przez to poronienie i łyżeczkowanie, no ale co ma być to będzie,
trzymam za Was wszystkie kciuki :)
Miłego dzionka, ja wracam do moich papierków.

Witam i ja. Wczoraj mieliśmy pierwszych gości u Jasia. Teraz w sobote oficjalna imprezka z tortem:)

Ewka- czemu tak długo czekasz to testowanaka jak masz już 8 dni po? Ja mam zamiar za tydzień siknąć (9-19 dpo) :-D
Karola- szkoda że owulki nię będzie, ale w przyszłym cyklu musi się udac. Oby ziółka zadziałały.
Makota- :(
One More Time- poznałyśmy się na "ciąża po poronieniu" niestety. No i ty tak jak ja miałaś być majówką, ale ehhhh, coż zrobić. Oby tym razem nam się udało.
Monika- precz z tym czarnowidztwem. Ale zgadzam się z Tobą ,że dzieki testom można lepiej poznać swoje ciało.
Beti- ja też za tydzień chyba zaczne testować. Miałam 20-ego ale owulka nie była jak zawsze 16-17dc tylko 14 więc pokusze się zrobić w pon pierwszy test. A co mi tam, mam dużo :)
Mrówka- Gabi- trzymam kciuki za owocne starania
lamorela- dużo zdróweczka
Aniołek- jestem z Tobą kocha, wierzę że szybko się uda. Zabieg nie jest przeszkodą i dziewny często nie odczekują zalecanego czasu i zaraz są znowu w ciąży. Uda się, uwierz w to.

emalia82 nie testuje wcześniej ponieważ... sama nie wiem dlaczego? Nie chcę się nakręcać i robić sobie nadziei. Ostatnio też gdzieś wyczytałam żeby najlepiej testować w dniu spodziewanej miesiączki ponieważ może dojść do samoistnego poronienia więc gdyby coś takiego się zdarzyło byłoby mi przykro. Czekam cierpliwie do 18.06. nawet nie mam w domu żadnego testu ciążowego bo wiem, że długo by nie poleżał w szafie. :-D

A z resztą boli mnie już brzuch jak na @ tak jak co miesiąc więc chyba nic z tego nie będzie :-(

Witajcie kobitki!
Przyczłapałam tu do Was w majóweczek, bo tam powolutku towarzystwo się wykrusza (oczywiście na szczęście :). Wszystkie znajome z nicków panie pozdrawiam a nowe witam. W kilku słówkach chcę się przedstawić. Jetem z dolnośląskiego, niebawem kończę 29 lat, córcia dopomina się rodzeństwa a i my myślimy o tym od początku tego roku, tak na poważnie to 3 cykl starań i mam nadzieję że już będzie szczęśliwy :) dopisuję się ido listy:)

Ni-kusia-
1.07 pozytyw, betka 84,5
naaatiszon- 13.06
beti - 18.06 18.06.
ewka358 - 18.06
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
gabi84 - 22.06
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
Moniqaa -30.06 -@ 01.07
OneMoreTime - 04.07 04.07
Ulika - 07.07 07.07
żabucha- 11.07

uilka witaj kochana:) oby ten miesiac byl szczesliwym!

ewka ja mam tez dostac okrez za tydzien we wtorek tzn mam nadzieje, ze nie dostane:) takze ten sam etap przed nami kochana!!! ja poki co nie mam zadnych objawow choc wiadomo, ze wiele mozna sobie poprostu wkrecic:)

emalia a tobie kidys wyszedl test 8 dni po? bo ja sie przyznaje, ze zrobilam test wcozraj rano bo mnie codziennie kusil i kusil i msialam poprostu ale negatyw byl. pytam bo przeciez takie testy przed okresem rzadko wychodza pozytywne. choc jak masz ich wiele to rob a co ;)

aniolek no oby teraz sie udalo!!!

mrowka ale dziwnie z tymi cyklami masz:) moze przez to staranie i psychike sie pozmienialo? albo moze czasem tak jest? ja keidys mialam cykle 32 dni i pozniej juz kilka lat temu sie to zmienilo samo z siebie :)

Beti1986 masz racje objawów można wyszukać wiele. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów oprócz braku @. :-D cierpliwie czekam do terminu @ jak nie nadejdzie to wtedy wykonam test :tak: i tego się trzymam.

Trzymam &&&& za wszystkie staraczki żeby czerwiec był szczęśliwy!!! :tak::tak::tak::tak:

co do objawów ciążowych to ja chyba w 3 cyklu starań miałam pełen wachlarz objawów ciążowych, ale to była tylko moja psychika, hehe teraz już nie reaguje na żadne "potencjalne objawy", wtedy się nakręciłam a potem było rozczarowanie.

dziwnie to zabrzmi w ustach staraczki ale już nie mogę się doczekać kiedy @ przyjdzie, oby ten cykl był krótki!

beti jeszcze 17 dni i jesteśmy FREEEEEEEE :-D

jeju jak to pieknie dni 17 dni i wakacje:) cuud mioood hehe

co do objawow to ja w pierwsza ciaze zaszlam nawet nie wiem kiedy. pamietam, ze mialam dostac okres w czwartek rano jak z zegarkiem w reku. w piatek tez nie dostalam i dopeiro w sobote z rana maz poszedl do pracy a mnie tknelo, ze juz dlugie spoznienie. wykapalam sie i sutki mnie bolaly przy wycieraniu tak jaby piekly lekko i to mnie zdziwilo i piersi tkliwe mialam. pobieglam do apteki wstrzymujac siku i zrobilam test i po sekundzie dwie grube bordowe krechy:) takze musialam miec spore stezenie hcg juz wtedy.
a w zeszlym miesiacu choc sie nie staralismy to kilka dni przed @ bolal mnie brzuch a zawsze dopiero jak dosatne @ to boli. i jeszcze raz w pracy mi sie ciemno przed oczami zrobilo. i tez test zorbilam dwa dni po terminie i do piero po 5 min wyszla mi blada kreska. no ale okres dostalam po 2 kolejnych dniach:/

reklama
Dziewczyny z tymi objawami to ja też już w maju miałam wszystko i wahania nastrojów i senność, ból podbrzusza, piersi tkliwe... wszystko! tak się nakręciłam, że okropieństwem było potem odczytanie wyniku testu, ale chyba najgorsze było to, że zostawiłam test i sprawdzałam w każdym świetle, w każdym pomieszczeniu czy może coś przeoczyłam i ta druga kreska gdzieś się czai i wiecie co? po 3-4 godz rzeczywiście się jej dopatrzyłam! wtedy dopiero się nakręciłam!oj! czytałam inne fora i dziewczyny ponoć tak miewały we wczesenj ciąży... i co? i @ i tak przyszła i tak skończyło się rozczarowaniem i wyciem w poduchę ah! to jest chyba najgorsze w staraniach.. dlatego teraz po 10 min. każdy test do kosza!

Do góry