reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Cześć

Jestem już po @ i mogę przystępować do starań. Nie było mnie bo dawno się tak w czasie @ źle nie czułam.

Widzę ,że jest tu lista z kolejnością testowania.Dopiszę się do niej za jakiś czas bo sama nie wiem ile będzie trwał mój szalony cykl.

Karotka -myślę,ze jak raz zapomnisz niepokalanka to nic się nie stanie.Ja ,jak brałam Castagnusa to tez raz zapomniałam i nic nie było.

Karola- a gin Ci powiedział ,ze już na pewno w tym cyklu owu nie będzie? Bo może jednak?

Makota-współczuję @.Ale po niej możesz zacząć nowe staranka.

Lamorela-powodzenia w staraniach.

reklama
Witam po weekendzie :-) U mnie na szczęście bóle brzucha przeszły i staranka pełną parą :tak: Jednak strasznie boli mnie gardło i mam kaszel i nie wiem co mogę wziąć, jaki syrop czy tabletki do ssania, polecacie coś?

Marti, makota - przykro mi, że @ przyszła
lamorela - współczuje i trzymam kciuki za udaną wizyte, by ten ginek podjął się prowadzić ci ciąże:tak:

karotka00- trzeba się zebrać w sobie i przyziemnie zorganizować parę rzeczy- zamów sobie testy - dadzą Ci odpowiedzi na Twoje pytania kiedy będzie owu-i pewnie ułatwią starania:)
Marti - nowy cykl to nowa nadzieja:) głowa do góry!

Fuma_Foch, gabi84- no to działamy!! trzeba zakasać rękawy i wziąć się do roboty. Ja też za parę dni zaczynam starania. @ się skończyła. Zamówione testy owu przyszły - od 10 dc zaczynam tropienie ;)

mrowka ja tez sie zgadzam, ze karotka powinna testy zakupic!!! wtedy mozna owulke zauwazyc:) zwlaszcza przy taklich cyklach!

wychodzi na to, ze teraz ja bede testowac za tydzien jako kolejna:)

Hey Kobietki :-D
Testy to dobra sprawa ja dzięki nim zaczęłam się zastanawiać czy nie mam owu co dwa cykle. Jeśli się to potwierdzi to w tym cyklu nie powinnam mieć owu - niestety. Na razie bacznie obserwuję organizm :tak: Mam nadzieję, że moja teoria się nie sprawdzi.

Marti, Makota przykro mi z powodu tej wrednej @, że się przyczłapała....
Teraz już musi sie udać &&&&&&&&
Dziewczynki zaktualizujcie się na liście :tak:

Ni-kusia- 1.07 pozytyw, betka 84,5
naaatiszon- 13.06
beti - 18.06 18.06.
ewka358 - 18.06
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
gabi84 - 22.06
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
Moniqaa - 30.06 - @ 01.07
OneMoreTime - 04.07 04.07
żabucha- 11.07

Beti1986 - z tymi owulkami tak to już jest...niby wszystko oczywiste a jak trzeba to jajeczko gdzieś się ukrywa i nie idzie utrafić. Ja mam regularne cykle a właśnie podczas starań mam wrażenie,że coś ciężko z tą owulacją. Przez całe lata cykl miałam 28-dniowy (czasami 29 dni ale rzadko ) a teraz jak staram się zajść w ciążę to bach! nagle jednak 31 dni! Dlatego,żeby się nie denerwować i sobie pomóc zamówiłam testy(to mój pierwszy cykl z testami ovu będzie,nigdy wcześniej ich nie miałam),nie mam na ich temat żadnej opinii - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Beti-trzymam więc kciuki za Twoje testowanie!!! :) a jak tam samopoczucie?

Emalia, tak myślałam,że Twój nick już mi gdzieś przemknął:tak: Wierzę,że cierpliwi zostaną wynagrodzeni:happy2:
Anika86, brak objawów o niczym nie świadczy... ja wydawało mi się miałam objawy a @ i tak przyszła , więc dopóki @ nie ma jest nadzieja:tak:
Lamorela, ja mam kłębuszkowe zapalenie nerek, ale na szczęście od 3,5 roku mam dobre wyniki (kreatynina w normie i zero białka w moczu ). Sama odstawiłam leki w czerwcu zeszłego roku (brałam encorton i cyklosporynę), bo mój lekarz nie chciał się na to zdecydować. Byłam tydzień temu na wizycie kontrolnej i nadal wszystko ok. Wygląda na pełną remisję i tego się trzymam:-)
trzymam &&&&&&& za wizytę i za powodzenie ogólnie:tak::happy2:. Za każdą wizytę 400 zł. Będzie?
Powiem Ci jeszcze,że jak leżałam na początku 5 tyg. w szpitalu to spotkałam kilka kobiet, które po przeszczepie doczekały się ślicznych dzieciaczków i wszystko było dobrze:happy2:
karola, może jednak będzie ta owulka &&&&&&&&
marti, przykro mi :-(
makota, to chyba dobrze, że przyszła @? Czy dobrze pamiętam, że czekałaś na nią?
Gabi, za owocne staranka;-)

Ja jeszcze kilka dni i zabieram się za mojego faceta:cool2:

Dobrej nocy dziewczyny:happy2:

Cześć kobitki. Witam po weekendzie. U nas w końcu słonko zawitało mam nadzieję, że zostanie z nami na długo? Mi został jeszcze tydzień do testowanka. Już nie mogę się doczekać, ale coś czuję, że nic z tego nie będzie, zawsze tydzień przed pobolewa mnie brzuch jak na @ i dziś już czuję :wściekła/y:

Trzymam &&&& za wszystkie dziewczyny oby @ nie było przez najbliższe 9 miesięcy. :tak:

reklama
Karola- a gin Ci powiedział ,ze już na pewno w tym cyklu owu nie będzie? Bo może jednak?

owu nie będzie na 99,9%. Endometrium cieniuteńkie, liczne pęcherzyki w oby dwóch jajkach ale wszystko malutkie...

ciekawe dlaczego tak mi się porobiło, że owulacja jest w co drugim cyklu, fajnie, że jest w ogóle ale jak się miało naprawiać to się mogło naprawić na dobre!!!!

Do góry