reklama
kate96
Aktywna w BB
Hejka, nowy cykl - nowe nadzieje ale post trochę w ramach wylania żali..
Byłam dzisiaj u innego gina tak na ogólnej konsultacji i po badaniu USG dopochwowego stwierdził, że mam polipa endometrialnego. Mały ale jest... I kur*a jestem taka zła jak lekarz, do którego chodziłam dotychczas przez kilka miesięcy na monitoringi owulacji nie zauważył, że coś jest nie tak... Ten nowy dał mi skierowanie na histeroskopie.
Powiedzcie mi czy w takiej sytuacji myślicie, że najlepiej byłoby to skonsultować jeszcze z kolejnym innym ginem czy od razu lecieć do szpitala? Terminy i tak za trzy miesiące.. No nie mam siły już po prostu do tych starań ..
Byłam dzisiaj u innego gina tak na ogólnej konsultacji i po badaniu USG dopochwowego stwierdził, że mam polipa endometrialnego. Mały ale jest... I kur*a jestem taka zła jak lekarz, do którego chodziłam dotychczas przez kilka miesięcy na monitoringi owulacji nie zauważył, że coś jest nie tak... Ten nowy dał mi skierowanie na histeroskopie.
Powiedzcie mi czy w takiej sytuacji myślicie, że najlepiej byłoby to skonsultować jeszcze z kolejnym innym ginem czy od razu lecieć do szpitala? Terminy i tak za trzy miesiące.. No nie mam siły już po prostu do tych starań ..
LadyCaro
Fanka BB :)
LadyCaro
Moim zdaniem histeroskopia Ci nie zaszkodzi. Nie wszystko widać na usg, a sa dziewczyny, ktore mialy na usg jednego polipa a na histero wyszlo jeszcze kilka i zostaly usuniete. Jeśli masz chęć to skonsultuj z innym lekarzem, ale ja bym robila jakbym miala skierowanie.Hejka, nowy cykl - nowe nadzieje ale post trochę w ramach wylania żali..
Ceonis
Tak, u mnie po Aromku pecherzyki rosły szybko, owu miałam koło 12 dc, po clo natomiast strasznie wolno, owu chyba w 18 czy 19 dc
Nel331
Ja na clo tez miałam owu później niż normalnie czy na lamettcieTak, u mnie po Aromku pecherzyki rosły szybko, owu miałam koło 12 dc, po clo natomiast strasznie wolno, owu chyba w 18 czy 19 dc
hachette
U mnie nie było różnicy za bardzo między clo a aromkiem, na obu pecherzyki rosły mniej więcej tak samo i tylko po jednym.Mi lekarz od przyszłego cyklu przepisał clo, powiedział, ze moja owulacja trochę nieciekawa, za wolno rośnie ten pęcherzyk. Czy ktoś miał z tym clo doświadczenie, są jakieś skutki uboczne?
Ja po clo nie miałam żadnych skutków ubocznych, w ogóle nie czułam, ze cokolwiek brałam
Jessylox
Ok, dzięki, a udało się zajsc, nawet biochem, czy nic nie pomogło?U mnie nie było różnicy za bardzo między clo a aromkiem, na obu pecherzyki rosły mniej więcej tak samo i tylko po jednym.
Ja po clo nie miałam żadnych skutków ubocznych, w ogóle nie czułam, ze cokolwiek brałam
MARLENA863
Ja dzisiaj kończę stymulacje aromkiem brałam od 3 do 10 dnia cyklu w poniedziałek wizyta w klinice , też już bym chciała żeby wkońcu się udało.Hej dziewczyny u mnie powoli rusza @ i będę miała cykl stymulowany od 2 dc wchodzi Aromek Trzymam kciuki że po tych przejściach z laparoskopią i ciąża pozamaciczna szybko zaskoczy teraz
reklama
QueenK
Hej, byłam dziś na pierwszej i jak się okazało ostatniej wizycie) w programie prokreacyjnym SU w Krakowie Okazało się, wbrew temu co mi powiedziano podczas umawiania, posiadanie przez nas badań amh, drożności i badania nasienia - pomimo braku diagnozy przyczyn niepłodności - sprawiają, że... nie możemy zostać zakwalifikowani. Także jeżeli chcecie brać udział - to bez badań
Z "dobrych" wieści pani doktor dała mi skierowanie do szpitala na histero-laparoskopie z chromotubacją z terminem na 13/14 lutego. Zabieg ma być w znieczuleniu ogólnym przy wykorzystaniu robota da vinci (?). Po badaniu będziemy mogli mieć do 3 inseminacji na nfz. Ale przed muszę na szybko zrobić wymazy, oczywiście znowu prywatnie.... Zastanawiam się jedynie nad tym moim AMH (1,3) w kontekście tego badania, bo gdzieś czytałam, że laparoskopia zmniejsza rezerwe...
Byliśmy też w klinice niepłodności. Tam to w ogóle mam wrażenie, nawet nie sprawdzali czy coś jeszcze można zbadać tylko od razu lista badań przed in-vitro i umowy na +/-16k albo bodaj 30k Jak sobie jeszcze do tego dodam, że nie kwalifikuję się do dofinansowania po FSH przekroczone to już mi się w ogóle odechciewa. Nic chyba z tego nie bedzie.
Z "dobrych" wieści pani doktor dała mi skierowanie do szpitala na histero-laparoskopie z chromotubacją z terminem na 13/14 lutego. Zabieg ma być w znieczuleniu ogólnym przy wykorzystaniu robota da vinci (?). Po badaniu będziemy mogli mieć do 3 inseminacji na nfz. Ale przed muszę na szybko zrobić wymazy, oczywiście znowu prywatnie.... Zastanawiam się jedynie nad tym moim AMH (1,3) w kontekście tego badania, bo gdzieś czytałam, że laparoskopia zmniejsza rezerwe...
Byliśmy też w klinice niepłodności. Tam to w ogóle mam wrażenie, nawet nie sprawdzali czy coś jeszcze można zbadać tylko od razu lista badań przed in-vitro i umowy na +/-16k albo bodaj 30k Jak sobie jeszcze do tego dodam, że nie kwalifikuję się do dofinansowania po FSH przekroczone to już mi się w ogóle odechciewa. Nic chyba z tego nie bedzie.
Ostatnia edycja: