reklama
Calineczka92
Fanka BB :)
najważniejsze pozytywne podejście, więc cudnie . Trzymam kciukiMój mąż mi dziś oznajmił, ze właśnie zrobił mi bliźniaki, chłopca i dziewczynkę wiec moje bliźniaki mają już wybrane imiona i z tą myślą wchodzę w nowy rok
Owulacja
Oby mąż okazał się dobrym prorokiemMój mąż mi dziś oznajmił, ze właśnie zrobił mi bliźniaki, chłopca i dziewczynkę wiec moje bliźniaki mają już wybrane imiona i z tą myślą wchodzę w nowy rok
Aileen31
Cześć Dziewczyny Nie wiem czy mnie pamiętacie Moja historia w skrócie ? Starania od początku 2020. Podejrzenie endometriozy, nieregularne cykle. W kwietniu 2021 hsg zatkany lewy jajowód. Potem oczekiwanie na laproskopie... Najpierw trzy razy odwołany zabieg przez zapalenie zatok, potem covid, potem nieoznaczone TSH przez przełom tarczycowy pomimo leczonej niedoczynności i Hashimoto. Sierpień 2022 nagła laparoskopia która miała usunąć torbiel na jajniku a okazała się ciążą pozamaciczna. Usunięte wraz z kawałkiem jajowodu, ale jajowód zachowany. Badanie nasienia w porządku. Teraz w oczekiwaniu na kolejną laparoskopię zwiadowczą aby poszukać ognisk endometriozy i sprawdzić ponownie drożność jajowodów po sierpniowej nagłej laparoskopii. Termin zabiegu mam na 10 stycznia, mam nadzieję że nie odwołają ani nic się nie wydarzy
LadyCaro
ja Cię pamiętam powodzenia, dawaj znać po laparoskopiiCześć Dziewczyny Nie wiem czy mnie pamiętacie Moja historia w skrócie ? Starania od początku 2020. Podejrzenie endometriozy, nieregularne cykle. W kwietniu 2021 hsg zatkany lewy jajowód. Potem oczekiwanie na laproskopie... Najpierw trzy razy odwołany zabieg przez zapalenie zatok, potem covid, potem nieoznaczone TSH przez przełom tarczycowy pomimo leczonej niedoczynności i Hashimoto. Sierpień 2022 nagła laparoskopia która miała usunąć torbiel na jajniku a okazała się ciążą pozamaciczna. Usunięte wraz z kawałkiem jajowodu, ale jajowód zachowany. Badanie nasienia w porządku. Teraz w oczekiwaniu na kolejną laparoskopię zwiadowczą aby poszukać ognisk endometriozy i sprawdzić ponownie drożność jajowodów po sierpniowej nagłej laparoskopii. Termin zabiegu mam na 10 stycznia, mam nadzieję że nie odwołają ani nic się nie wydarzy
Aileen31
Będę jak najbardziej Nie odzywałam się na forach bo przez te kilka miesięcy się nie starałam przez oczekiwanie na zabieg i zagrożenie ponownej ciąży pozamacicznej. A co u Ciebie słychać jak sytuacja ?ja Cię pamiętam powodzenia, dawaj znać po laparoskopii
LadyCaro
u mnie wiele się nie zmieniło poza tym, że po 2,5 roku zaszłam w pierwszą ciążę, którą zaraz poroniłam.Będę jak najbardziej Nie odzywałam się na forach bo przez te kilka miesięcy się nie starałam przez oczekiwanie na zabieg i zagrożenie ponownej ciąży pozamacicznej. A co u Ciebie słychać jak sytuacja ?
Trochę poszerzam powoli diagnostykę i mam nadzieję, że w końcu się uda, skoro już zaskoczyło jakoś...
Aileen31
Na pewno się uda trzymam mocno kciuki Znam to gorzkie uczucie jak człowiek jest właściwie w żałobie po stracie czy to poronienie czy ciąża pozamaciczna, ale z drugiej strony ta nadzieja obok, przynajmniej u mnie, że jestem w ogóle w stanie zajść w ciążę...u mnie wiele się nie zmieniło poza tym, że po 2,5 roku zaszłam w pierwszą ciążę, którą zaraz poroniłam.
Trochę poszerzam powoli diagnostykę i mam nadzieję, że w końcu się uda, skoro już zaskoczyło jakoś...
LadyCaro
tak, nie powiem, jakoś bardziej niż a bólu szybko skupiłam się na "nadziei". Ale jednak z tyłu głowy jest obawa, że to był wypadek przy pracy, lub że kolejne ciaże tez będę ronić... ale odsuwa, te myśli od sibie, mam dość negatywu i czarnowidztwa.Na pewno się uda trzymam mocno kciuki Znam to gorzkie uczucie jak człowiek jest właściwie w żałobie po stracie czy to poronienie czy ciąża pozamaciczna, ale z drugiej strony ta nadzieja obok, przynajmniej u mnie, że jestem w ogóle w stanie zajść w ciążę...
reklama
Aileen31
Ja też postanowiłam wejść w nowy rok z nową energią i myśleć pozytywnie. Przyjąć to co będzie i wyciągać z tego co najlepsze .tak, nie powiem, jakoś bardziej niż a bólu szybko skupiłam się na "nadziei". Ale jednak z tyłu głowy jest obawa, że to był wypadek przy pracy, lub że kolejne ciaże tez będę ronić... ale odsuwa, te myśli od sibie, mam dość negatywu i czarnowidztwa.