reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Dzięki, mam nieregularne cykle a dzisiaj już 23 dzień mija od rozpoczęcia, sprawdzam codziennie od momentu zakończenia miesiączki.
ostatni cykl trwał 37 dni a poprzedni 41..
No nic, chyba trzeba testować dalej, możliwe jest żeby przez cały cykl nie pojawił się pik?
możliwe. A miałaś monitoring, wiesz, że masz owulacje?

reklama
W sumie to nie wiem, nie byłam nigdy na monitoringu. To moje pierwsze kroki w staraniu się o dziecko
jeśli masz długie cykle, możesz mieć późno owulkę, ale możesz nie mieć jej wcale, więc trzeba będzie stymulować. Te testy które robisz dość fajnie i mocno się wybariwają, dlatego myślę, że piku nie przegapisz. Jak coś to wrzucaj tutaj zdjęcia testów, pomożemy.
Kolejnym krokiem będzie monitoring owulacji - wtdy dowiesz się czy Twoje pęcherzyki dobrze rosną i czy pękają. Obraz jajniów na USG może dać ogląd na to, czy nie ma podejrzenia PCOS.
Zbadaj podstawowe hormony z 3dc.
Jeśli wyjdzie Ci PIK na teście, zrób progesteron 8-9dni po pozytywnym teście.
To co napisałam wyżej to takie podtsawy, trochę się rozpisałam :D wiem, ze jesteś na początku i nie chcesz się zagłębiać jeszcze. Wcale nie musisz. ALe jak będziesz chciała dalsze kroczki stawiać (życzę, żeby ich nie było, bo zaraz zajdziesz) to daj znać :)

Hejka, mogę dołączyć ?
Ja 27 on 34. Poronienie zatrzymane zakończone zabiegiem w październiku 22. Okres powinien przyjść za 5-6 dni… zobaczymy czy przyjdzie :)

hej, witaj! Pewnie, że możesz :) długo się staracie?
Zaczęliśmy jakoś na początku 2022 roku, ale bez jakiegoś super parcia. Zaskoczyło w sierpniu, we wrześniu zobaczyłam dwie kreski :) niestety w październiku nasza ciąża się zakończyła. Trochę się obawiam ze za szybko zaczęliśmy starania bo słyszałam ze trzeba zaczekać od 3 msc do pół roku…

Zaczęliśmy jakoś na początku 2022 roku, ale bez jakiegoś super parcia. Zaskoczyło w sierpniu, we wrześniu zobaczyłam dwie kreski :) niestety w październiku nasza ciąża się zakończyła. Trochę się obawiam ze za szybko zaczęliśmy starania bo słyszałam ze trzeba zaczekać od 3 msc do pół roku…
ale konsultowaliście to z lekarzem? Czy możecie już zacząć po poronieniu? Bo kluczowe jest badanie, czy się już dobrze oczyściłaś, róznie lekarze podchodzą

reklama
ale konsultowaliście to z lekarzem? Czy możecie już zacząć po poronieniu? Bo kluczowe jest badanie, czy się już dobrze oczyściłaś, róznie lekarze podchodzą
Tak, moja lekarka powiedziała ze wszystko pięknie oczyszczone i żebyśmy poczekali 2 cykle. Ale z otoczenia słyszałam ze lepiej poczekać dłużej, a najlepiej pół roku. Wiec trochę sie boje ze sytuacja moze sie powtórzyć.. wiem ze kazda ciąża jest inna ale strach z tylu głowy siedzi.

Do góry