reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Hej dziewczyny!
Mam pytanie😊 Jestem umówiona na najbliższa środę na badanie drożności jajowodów metoda Histerosalpingografia (HSG) czyli tzw promieniami rentgenowskimi. Dogadałam się z moim ginekologiem ze położy mnie w szpitalu i wykona badanie na NFZ ze względu na koszty.
Mam dwa pytania:
1. Czy któraś z Was miała i chciałaby podzielić się doświadczeniem z przebiegu? Bardzo bolesna/ drastyczna metoda?
2. Czy po takim badaniu staraliście się w tym samym cyklu i się udało?
Ginekolog powiedział ze ten cykl trzeba odpuścić ze względu na promienie rentgenowskie a ja czytałam ze warto starać się w tym samym cyklu. Mam mętlik w głowie 😢

reklama
Hej,

Ja już głupieje, załączam zdjęcia testów owulacyjnych. Czy pink był wczoraj? Myślałam ze kreska jeszcze słaba i ze dziś pewnie będzie ale dziś jest o wiele gorzej

Załączniki

• A53A99BB-9C32-4D08-9F23-A27498BFFEE8.jpeg
    A53A99BB-9C32-4D08-9F23-A27498BFFEE8.jpeg
    267 KB · Wyświetleń: 95
  • 8D31CC18-0033-4F81-BAD8-49FE4AEB7056.jpeg
    8D31CC18-0033-4F81-BAD8-49FE4AEB7056.jpeg
    280,2 KB · Wyświetleń: 95
  • 844C6ADE-519E-4CE9-9089-2A6307314E63.jpeg
    844C6ADE-519E-4CE9-9089-2A6307314E63.jpeg
    269,1 KB · Wyświetleń: 92
Ależ mnie ta moja @ irytuje. Nie dość że po laparo spóźniona o 10 dni to jeszcze od 3 dni plamienia i nie chce się rozkręcić 🙄. Już tak czekam żeby zaznaczyć a w apce 1 DC i zacząć starania 😅

Wyssałam się przez te dwa lata ze wszystkich oszczędności. 2/3 monitoringi w miesiącu po 200 zł, Ovitrelle, Duphastony, Clo, Lametta, Badania wszystkich hormonów, Amh x 2 (po 200zl), nasienie (250zl), HSG (750zl). Suplementy dla mnie i dla starego, nucleox, fembiony,inofemy, miovelia, zioła ojca sroki, wiesiołek, niezliczone ilości testów ciażowych i betaHCG... Wszystko prywatnie, bo dostać się wtedy kiedy potrzebuję do dobrego ginekologa to jest jakiś żart. Na konsultacje dzisiejszą czekałam od października. Po prostu brak mi słów do mojego szczęścia :D Już się świeci jakieś światełko, że może ta laparoskopia i znowu wymazy trzeba zrobić i kolejne 500/600 zł pójdzie, bo muszę je zrobić na cito :D no po prostu brak mi słów.
kurde, czy tylko u mnie w szpitalu laparo, histero są robione od ręki? Wszędzie gdzie czytam to kilka mies czekania w kolejce, a ja dzwonię, mówię że mam skierowanie i chce już to mam już...

kurde, czy tylko u mnie w szpitalu laparo, histero są robione od ręki? Wszędzie gdzie czytam to kilka mies czekania w kolejce, a ja dzwonię, mówię że mam skierowanie i chce już to mam już...
Dzwoniłam dzisiaj do szpitala ginekologicznego w swojej rodzinnej miejscowości to powiedzieli, że nawet od ręki histero mi nie zrobią bo oczekują jednego pełnego cyklu na antykoncepcji xD

reklama
Hej dziewczyny!
Mam pytanie😊 Jestem umówiona na najbliższa środę na badanie drożności jajowodów metoda Histerosalpingografia (HSG) czyli tzw promieniami rentgenowskimi. Dogadałam się z moim ginekologiem ze położy mnie w szpitalu i wykona badanie na NFZ ze względu na koszty.
Mam dwa pytania:
1. Czy któraś z Was miała i chciałaby podzielić się doświadczeniem z przebiegu? Bardzo bolesna/ drastyczna metoda?
2. Czy po takim badaniu staraliście się w tym samym cyklu i się udało?
Ginekolog powiedział ze ten cykl trzeba odpuścić ze względu na promienie rentgenowskie a ja czytałam ze warto starać się w tym samym cyklu. Mam mętlik w głowie 😢
1. Niedrastyczna i niebolesna metoda - wg mnie. W każdym razie mniej uciążliwa niż sono HSG w moim wypadku. Ale być może mój ginekolog po prostu dobrze umiał to wykonywać... Nie byłam badana w PL, więc nie było kładzenia się w szpitalu - wizyta na 8:00 i na 9:00 byłam w pracy.
2. Nie, bo generalnie zrobiliśmy sobie wtedy przerwę przed inseminacją w następnym cyklu.

Do góry