reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny czy to możliwe? 11go kwietnia dostałam miesiączkę i wczoraj byłam na monitoringu 10 DC i gin twierdzi,że już pęcherzyk pękł,bo jest płyn. Miesiączki mam regularne co 28 dni wszystko wzorowo jak w kalendarzu. W tamtym miesiącu też robiłam testy owulacyjne od 11 DC i wszystkie wyszły negatywne.
Hmmm wychodzi na to że masz bardzi długą fazę lutealną w takim razie. Lekarz nic nie powiedział?
Kochane mam pytanko. Chcę zrobić poziom hormonów z krwi. Jutro (piątek) będzie 3dc. Ale będę po nocnej zmianie. Mogłabym zrobić w poniedziałek po przespanej nocy ale będzie to 6dc. Która opcja lepsza? 😁
Szczerze to żadna. Badania hormonów najlepiej robić w 2-4 dc. Po nieprzespanej nocy mogą byc zaklamane niektore wyniki jak np prolaktyna i mysle ze TSH tez... Nie możesz poszukać jakiegoś labo w sobotę?

reklama
Hmmm wychodzi na to że masz bardzi długą fazę lutealną w takim razie. Lekarz nic nie powiedział?

Szczerze to żadna. Badania hormonów najlepiej robić w 2-4 dc. Po nieprzespanej nocy mogą byc zaklamane niektore wyniki jak np prolaktyna i mysle ze TSH tez... Nie możesz poszukać jakiegoś labo w sobotę?
Nic mi nie mówił. Ale np USG z lutego w 24 DC było widoczne ciałko żółte a z tego co czytam,że w USG jest widoczne już 1-2 dni po owulacji,ale ciekawe ile czasu się utrzymuje.

Ja mam przeważnie owu w 10 dc...byłam wczoraj u gina, na lewym jajniku torbiel krwotoczna- gin mówi, że to znak, że owu nie było, bo pecherzyk cyt. ,,pękł do środka" . W internetach posza, że cialko krwotoczna powstaje właśnie czasami po owulacji...ja już nic nie wiem :( ktoś pomoże?

Mi do tych ławek w poczekalni to niedugo dupa przyrośnie 🙈

@Ceonis będziesz jeszcze chciała podejść do stymulacji?
Zobaczę co mi moja ginka na kontroli powie. Muszę czekać do miesiączki i po miesiączce iść na kontrolę z wypisem ze szpitala. Myślę, że skoro udało się za pierwszym razem przy stymulacji, to jak się okaże, że dalej owulki nie ma, to znowu będę brać ten sam zestaw

Sobota też będzie po nocnej zmianie. Chyba w takim razie poczekam miesiąc..

Dziewczyny czy to możliwe? 11go kwietnia dostałam miesiączkę i wczoraj byłam na monitoringu 10 DC i gin twierdzi,że już pęcherzyk pękł,bo jest płyn. Miesiączki mam regularne co 28 dni wszystko wzorowo jak w kalendarzu. W tamtym miesiącu też robiłam testy owulacyjne od 11 DC i wszystkie wyszły negatywne.
nie jestem znawcą, bo niedawno zaczęłam przygodę ze staraniami „tak na poważnie”, ale miałam identyczną sytuację jak Ty.
Mam regularne cykle też co 28 dni, w 11dc na usg stwierdzono płyn ale pęcherzyk miał 16mm. Tu na forum dziewczyny powiedziały że przy takiej wielkości pęcherzyka niemożliwe żeby pękł, ale lekarz powiedział że już po owu 🙄 No i zgłupiałam… staraliśmy się 10 i 12 dc, 14dc już w ogóle nie miałam płodnego śluzu więc odpuściłam 😞

reklama
nie jestem znawcą, bo niedawno zaczęłam przygodę ze staraniami „tak na poważnie”, ale miałam identyczną sytuację jak Ty.
Mam regularne cykle też co 28 dni, w 11dc na usg stwierdzono płyn ale pęcherzyk miał 16mm. Tu na forum dziewczyny powiedziały że przy takiej wielkości pęcherzyka niemożliwe żeby pękł, ale lekarz powiedział że już po owu 🙄 No i zgłupiałam… staraliśmy się 10 i 12 dc, 14dc już w ogóle nie miałam płodnego śluzu więc odpuściłam 😞
Sama już zgłupiałam. Czyżby to są problemy z progesteronem? Badałam progesteron w 3dc i był 0,3. Teraz nie wiem jak zbadać,bo trzeba 7 dni po owulacji.

Do góry