reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja już tyle razy miałam negatywne testy, po których czulam się mega naiwnie, ze wgl byłam w stanie uwierzyć, ze mogą być dwie kreski, ze powiedziałam sobie, ze dopóki okres się nie będzie spóźniał to nie będę testowac xd nie mam nawet testów w domu xd

Rozumiem jak najbardziej 😘 To mój 4 cykl, ale za każdym razem bardzo źle znoszę przyjście okresu. Nie ma przymusu. Ja się wpisałam, bo tyle nas tu jest, że zawsze to czytelniej wiedzieć kto jest na jakim etapie. Ale najważniejsze nasze zdrowie psychiczne. Np. niektórzy już testują od 9dpo, a ja w życiu tak nie zrobię, bo jakbym zobaczyła jedną kreskę (a przecież to jeszcze wcześnie i wszystko może się wydarzyć) to i tak bym złapała dół stulecia.

reklama
Ja już tyle razy miałam negatywne testy, po których czulam się mega naiwnie, ze wgl byłam w stanie uwierzyć, ze mogą być dwie kreski, ze powiedziałam sobie, ze dopóki okres się nie będzie spóźniał to nie będę testowac xd nie mam nawet testów w domu xd
ja teraz nawet nie wiem kiedy dostanę @ 🤣

Ja też zwykle kupuję dzień przed planowaną @, wczoraj kupiłam dziś biało jak śnieg i czekam na @.
Dziś zamówiłam na doz kolejne opakowanie ovarinu i zamówiłam 4 szt. testów ciążowych bo są tańsze zapłaciłam 3,49 za sztukę, więc w styczniu może mnie kusić żeby robić wcześniej 😉
Ale już dziś wiem że następny cykl będzie udany i testy będą pozytywne nie ma innej opcji 😉

Ja też zwykle kupuję dzień przed planowaną @, wczoraj kupiłam dziś biało jak śnieg i czekam na @.
Dziś zamówiłam na doz kolejne opakowanie ovarinu i zamówiłam 4 szt. testów ciążowych bo są tańsze zapłaciłam 3,49 za sztukę, więc w styczniu może mnie kusić żeby robić wcześniej 😉
Ale już dziś wiem że następny cykl będzie udany i testy będą pozytywne nie ma innej opcji 😉
Grunt to dobre nastawienie :) ja na ten cykl nie liczę. Nie wiem ile czasu trzeba brać tabletki żeby zbić prolaktynę z 70 do przynajmniej 25 ale kilka dni to raczej za mało. Może kolejny cykl będzie udany :) w lutym będę testować przed urodzinami i przydałby się taki prezent :)

Ja czekam na wynik posiewu do drożności i się doczekać nie mogę...chyba przez święta się to wszystko wydłuża 🤬🤬 a miałam nadzieję, że w tym tygodniu będę mieć to ogarnięte, bo akurat mam tydzień urlopu... Podejrzewam, że będę musiała wziąć jeszcze jeden dzień wolnego w kolejnym 💩 wywalą mnie w końcu z tej roboty 🤦😏😅

Grunt to dobre nastawienie :) ja na ten cykl nie liczę. Nie wiem ile czasu trzeba brać tabletki żeby zbić prolaktynę z 70 do przynajmniej 25 ale kilka dni to raczej za mało. Może kolejny cykl będzie udany :) w lutym będę testować przed urodzinami i przydałby się taki prezent :)
Moja znajoma w zeszłym miesiącu zaczęła brać tabletki na prolaktynę i już jest w ciąży także może się szybko zbić ☺️😉

Ja zaczęłam brać dostinex w połowie tamtego cyklu i niestety się nie udało. Ale znam przypadki kiedy właśnie pierwszy cykl okazał się szczęśliwy. Prolaktynę łatwo zbić :) w ten piątek będę robić proga, to od razu zobaczę prolaktynę.

Do dziewczyn które biorą Glucophage :) Jako, że biorę teraz Siofor mam na zbyciu aż 3 nieotwarte opakowania po 60szt Glucophage XR 1000 mg, data ważności 5/2023. Wystarczy zapłata za przesyłkę i wyślę na dowolny paczkomat, bo inaczej będę musiała wyrzucić 🤷🏻‍♀️ jak ktoś chce to proszę o wiadomość ;)

reklama
Ja czekam na wynik posiewu do drożności i się doczekać nie mogę...chyba przez święta się to wszystko wydłuża 🤬🤬 a miałam nadzieję, że w tym tygodniu będę mieć to ogarnięte, bo akurat mam tydzień urlopu... Podejrzewam, że będę musiała wziąć jeszcze jeden dzień wolnego w kolejnym 💩 wywalą mnie w końcu z tej roboty 🤦😏😅
Ja w okresie urlopu wakacyjnych na wyników biopsji kosmówki czekałam 5 tygodni i też się wkurzałam bo mówili 2-3 tygodnie i będzie.

Do góry