reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny 😉 Udało się laparoskopię przełożyć na 24 stycznia więc nie muszę znowu na szczęście czekać 3 miesiące 😉 Może i dobrze wyszło bo operacja nałożyła by się z przeprowadzką, a tak to już jestem w nowym domu i sobie powoli ogarniam. Jeśli chodzi o starania to wyłączyłam głowę i mam zamiar ją włączyć dopiero po laparo bo czuję że dobrze mi na razie to robi na głowę. Psychicznie odpoczywam.

reklama
Hej dziewczyny jak to widzicie? 3dc - mój okres już się prawie skonczyl, może jakie plamienie jest... zwykle trwa 3 dni, a zrobilam test z ciekawości.

Załączniki

• 1639833719139186793954961393810.jpg
    1639833719139186793954961393810.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 169
Owulacyjny. Nie jest pozywyny ale to najciemniejsza kreska jaka miałam (w zeszlym cyklu testowałam od 13dc), wychodzi na to że chyba mam owulacje bardzo wcześnie.
Całkiem możliwe. Możesz mieć owulacje w 6dc w jednym cyklu, a w drugim 14, a jeszcze w innym 19. Dlatego ginekolodzy zalecają kochac się co 2-3 dni, bo nigdy nie wiadomo... Nasz organizm to nie maszyna.

Całkiem możliwe. Możesz mieć owulacje w 6dc w jednym cyklu, a w drugim 14, a jeszcze w innym 19. Dlatego ginekolodzy zalecają kochac się co 2-3 dni, bo nigdy nie wiadomo... Nasz organizm to nie maszyna.
To będę teraz testować 2x dziennie. Zawsze myślałam że jak ktoś ma owulacje np. koło 12 dc to mniej więcej zawsze wtedy będzie a nie ze tak skacze na przykład z 6 do 12 dnia 🤔 całe życie się uczymy!

Hej dziewczyny jak to widzicie? 3dc - mój okres już się prawie skonczyl, może jakie plamienie jest... zwykle trwa 3 dni, a zrobilam test z ciekawości.
Mi też 6dc wyszedł mocny test tzn testowa mocna. Ale jeszcze nie pik więc czekam 😁 Wcześniej przy staraniach były tylko cienie do 10dc

To będę teraz testować 2x dziennie. Zawsze myślałam że jak ktoś ma owulacje np. koło 12 dc to mniej więcej zawsze wtedy będzie a nie ze tak skacze na przykład z 6 do 12 dnia [emoji848] całe życie się uczymy!

Względnie stała jest druga faza cyklu (ta po owu), ale sama owulacja może się przesunąć z byle powodu, choroby, podróży i wielu innych. Ja zwykle owuluje w 18dc, i bez żadnej namacalnej przyczyny zdarzyło mi wie owulowac w 14dc i w 23dc [emoji6] co do owulakow, gdy zaczynaja ciemniec ja osobiście sikam na nie nawet 3 razy dziennie lub więcej. Mam bardzo krótki pik i ciężko go wyłapać.

Cześć dziewczyny! Mój ból gardła przerodził się w zapchane zatoki, zielone gluty, kaszel i gorączkę (a gardło to czuję jakby mi pies od środka pazurami poharatał). Czuję, że się nie czuję... 🤧 Jak w zeszłym roku choroby się Nas w ogóle nie czepiały, tak w tym nadrabiają... I znowu mi gorączka zaburzy wykres temperatury - nie ma to jak zacząć mierzenie i od początku jest niemiarodajne... Mam wrażenie, że nigdy nie dojdę z nią do ładu... Dobra wypłakałam Wam się 😝 A co u Was?

reklama
Hej 😊 u mnie też nie do końca wszystko układa się zgodnie z planem. @ miała pojawić się w piątek, nie ma jej do dzisiaj. Test dla formalności zrobiony wczoraj, negatyw. Ciążę co prawda wykluczyłam, ponieważ się zabezpieczaliśmy ale moje cykle są bardzo regularne od 10 miesięcy(zaczęłam miesiączkować od razu po połogu, mimo kp). Nie wiem co się dzieje ale to chyba słaba zapowiedź rozpoczęcia starań. Miłego dnia dziewczyny 🤗

Do góry