GratulacjeZdobylam test ciążowy, niestety nie udało mi się dotrzymać porannego moczu, to drugi…
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GratulacjeZdobylam test ciążowy, niestety nie udało mi się dotrzymać porannego moczu, to drugi…
Hej dziewczyny, oczywiście będę konsultować z lekarzem, ale moze któraś coś już będzie w stanie powiedzieć na temat tych wyników:
Insulina na czczo: 2,51 mU/l (2,6 - 24,9)
Glukoza na czczo: 73,4 mg/dl (70-99)
insulina jest lekko poniżej normy. Czy to coś złego?
Wiem, ze pełny obraz daje krzywa, ale póki co takie dostałam skierowanie od lekarza.
Ojej, to znaczy, ze dobrze?Pierwszy raz w życiu widzę taki wskaźnik homa [emoji7]
Póki co nic niepokojącego tu nie ma, ale w tym zestawie warto sprawdzać też hemoglobine glikowaną.
Pragnę zobaczyć Twoją krzywa [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Ojej, to znaczy, ze dobrze?
Aż mi się miło zrobiło xD
Ojej, to znaczy, ze dobrze?
Aż mi się miło zrobiło xD
A o czym świadczy ta hemoglobina?Czuję, że mam szansę zobaczyć perfekcyjne wyniki krzywej, a w życiu się z takimi nie spotkałam i pragnę tego [emoji23][emoji28]
Tak jak mówiłaś sama tu krzywa jest najważniejsza, ale te podstawy są obiecujące.
Insulina jest niewiele poniżej normy, ale ja bym sprawdzila tą hemoglobine glikowana przy okazji jak i tak będziesz robiła krzywa bo ona jest istotna przy staraniach
Nie, nie mam nikogo. U mnie wszyscy, łącznie z rodzicami po 60 mają bardzo dobre wyniki cukrowo - insulinowe.Swoją drogą z ciekawości, masz w bliskiej rodzinie kogoś z cukrzycą typu 1?
A o czym świadczy ta hemoglobina?
Nie, nie mam nikogo. U mnie wszyscy, łącznie z rodzicami po 60 mają bardzo dobre wyniki cukrowo - insulinowe.
O kurde, gdybym to wiedziała to napewno bym zrobiła dziś to badanie. Może skoczę w tym miesiącu na progesteron, to zrobię przy okazji. Dzięki!Hmmm w takim największy skrócie i uproszczeniu hemoglobina glikowana mówi nam o średnim stężeniu glukozy w ciągu kilku ostatnich tygodni (nawet do 3 msc podobno).
Ja o tym mówię w zasadzie tylko w kontekście starań bo:Zobacz załącznik 1346577