reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej dziewczyny, oczywiście będę konsultować z lekarzem, ale moze któraś coś już będzie w stanie powiedzieć na temat tych wyników:
Insulina na czczo: 2,51 mU/l (2,6 - 24,9)
Glukoza na czczo: 73,4 mg/dl (70-99)

insulina jest lekko poniżej normy. Czy to coś złego?
Wiem, ze pełny obraz daje krzywa, ale póki co takie dostałam skierowanie od lekarza.

Pierwszy raz w życiu widzę taki wskaźnik homa [emoji7]
Póki co nic niepokojącego tu nie ma, ale w tym zestawie warto sprawdzać też hemoglobine glikowaną.
Pragnę zobaczyć Twoją krzywa [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Hej dziewczyny, oczywiście będę konsultować z lekarzem, ale moze któraś coś już będzie w stanie powiedzieć na temat tych wyników:
Insulina na czczo: 2,51 mU/l (2,6 - 24,9)
Glukoza na czczo: 73,4 mg/dl (70-99)

insulina jest lekko poniżej normy. Czy to coś złego?
Wiem, ze pełny obraz daje krzywa, ale póki co takie dostałam skierowanie od lekarza.

Czuję, że mam szansę zobaczyć perfekcyjne wyniki krzywej, a w życiu się z takimi nie spotkałam i pragnę tego [emoji23][emoji28]
Tak jak mówiłaś sama tu krzywa jest najważniejsza, ale te podstawy są obiecujące.
Insulina jest niewiele poniżej normy, ale ja bym sprawdzila tą hemoglobine glikowana przy okazji jak i tak będziesz robiła krzywa bo ona jest istotna przy staraniach
Ojej, to znaczy, ze dobrze? :D
Aż mi się miło zrobiło xD

Czuję, że mam szansę zobaczyć perfekcyjne wyniki krzywej, a w życiu się z takimi nie spotkałam i pragnę tego [emoji23][emoji28]
Tak jak mówiłaś sama tu krzywa jest najważniejsza, ale te podstawy są obiecujące.
Insulina jest niewiele poniżej normy, ale ja bym sprawdzila tą hemoglobine glikowana przy okazji jak i tak będziesz robiła krzywa bo ona jest istotna przy staraniach
A o czym świadczy ta hemoglobina?

Swoją drogą z ciekawości, masz w bliskiej rodzinie kogoś z cukrzycą typu 1?
Nie, nie mam nikogo. U mnie wszyscy, łącznie z rodzicami po 60 mają bardzo dobre wyniki cukrowo - insulinowe.

Hmmm w takim największy skrócie i uproszczeniu hemoglobina glikowana mówi nam o średnim stężeniu glukozy w ciągu kilku ostatnich tygodni (nawet do 3 msc podobno).
Ja o tym mówię w zasadzie tylko w kontekście starań bo:
A o czym świadczy ta hemoglobina?

Nie, nie mam nikogo. U mnie wszyscy, łącznie z rodzicami po 60 mają bardzo dobre wyniki cukrowo - insulinowe.
Screenshot_20211213_144913.jpeg

Hmmm w takim największy skrócie i uproszczeniu hemoglobina glikowana mówi nam o średnim stężeniu glukozy w ciągu kilku ostatnich tygodni (nawet do 3 msc podobno).
Ja o tym mówię w zasadzie tylko w kontekście starań bo:Zobacz załącznik 1346577
O kurde, gdybym to wiedziała to napewno bym zrobiła dziś to badanie. Może skoczę w tym miesiącu na progesteron, to zrobię przy okazji. Dzięki!

reklama
Do góry