reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

A jak sobie radzicie z tym smutkiem i rozczarowaniem ? To był nasz pierwszy cykl starań ale myślałam , że to będzie „już”. A tutaj czuje nadchodzącą @. I jest mi tak strasznie przykro i źle. I już sobie wmawiam , że na pewno nigdy nie będzie mi dane być mamą.
Ja na początku każdego cyklu nastawiam się na pozytywny test, późnej przychodzi @. I jest smutek, raz większy raz mniejszy. Zależy od miesiąca.
Staraj się nie zadręczać, to na pewno Ci nie pomoże. Wiem łatwo się piszę, ale na serio nie dokładają sobie do głowy, staraj cieszyć się z seksu i z bliskości. Najgorzej to zaprogramować się tylko i wyłącznie na zrobienie dziecka.

reklama
To pewnie było pytanie kierowane raczej do osob ktore maja regularne @. Tak można wywnioskować.

A to ma jakieś znaczenie? U mnie okres zawsze zaczyna się jednodniowym plamieniem. Czy to przy tabletkach, anty czy to przy normalnym cyklu trwającym 30 dni i takim 120. Nie sądzę aby tu długość cyklu miała znaczenie

A u mnie labo zamknięte przez weekend 😭😭 remont mają. Będę musiala zrobić w poniedziałek i to jeszcze będę musiała gnac 30 km, bo w mieście obok laboratorium jest czynne do 18, a ja pracuje do 14:30.

Bardzo mi przykro [emoji3590]
Ale staracie się teraz?
Nie staramy się , ale też jakoś bardzo nie zabezpieczamy. Poprzednie ciążę też były wynikiem działań zgodnie z "kalendarzykiem" ;) natomiast ciężko mi jakoś świadomie podjąć starania. Mam w planie zrobić drożności, która niesie za sobą zarówno ryzyko jak i korzyści

Hej dziewczyny. Witam się z Wami w nowym roku. Niestety musiałam założyć nowe konto ponieważ na tamtym nie dostępne były dla mnie fora zamknięte 😿 (zdjęcie główne z poprzedniego konta) .
Przedstawię się.
Lat 32. Za mną dwa poronienia (wrzesień 2020 i wrzesień 2021) oraz ciąża biochemiczna sierpień 2021.
Wykryto przeciwciała przeciwjądrowe. Zaczynamy starania od nowa 💪
Hej kochana :) Dołączaj śmiało i mam nadzieję, że szybko się uda :)

Jak już kiedyś chyba wspominałam od zawsze marzę o dziecku z przełomu września /października i ewentualnie listopada bo waga i skorpion to moje ukochane znaki [emoji23]
Ale, że miałam być już i kwietniowa mama i listopadową i lipcową to nie wybrzydzam i biorę wszystko [emoji28]
Haha bo skorpiony najlepsze! 😂 U mnie wyszedł podwyższony nieznacznie testosteron i prolaktyna, niby nie jakoś mocno ale i tak myślę, żeby powtórzyć badania skoro podwyższona prolaktyna utrudnia zagnieżdżenie zarodka..

Hej dziewczyny. Witam się z Wami w nowym roku. Niestety musiałam założyć nowe konto ponieważ na tamtym nie dostępne były dla mnie fora zamknięte 😿 (zdjęcie główne z poprzedniego konta) .
Przedstawię się.
Lat 32. Za mną dwa poronienia (wrzesień 2020 i wrzesień 2021) oraz ciąża biochemiczna sierpień 2021.
Wykryto przeciwciała przeciwjądrowe. Zaczynamy starania od nowa 💪
Przeciwciała przeciwjadrowe? Możesz rozwinąć? Pierwsze słyszę

Powiem Wam , że najgorsze jest to , że te objawy są takie niejednoznaczne. I przy okresie i przy ciąży poczatkowo mogą być takie same.
Ja przy pierwszej ciąży miałam poczucie, ze mam mega pms. Taki, ze czekałam na okres ogromnie i byłam pewna, ze już za moment się zacznie. Przeszło mi w 8. tygodniu ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry