reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Chciałabym umieć wierzyć w takie rzeczy 😅 zdecydowanie łatwiej by mi się żyło jakbym mogła zwalić coś na sen albo na Boga czy coś tam. A tak człowiek musi sam za wszystko odpowiadać
Jak już mowilam, ja się w styczniu trochę z moja wiarą pokłóciłam, ale Triduum dobrze mi zrobiło na głowę ;)

reklama
Mi śniło się wiele razy albo, że urodziłam, albo pozytywny test ciązowy. Raz śniło mi się, że dostałam okres i jeszcze poleciało na starego, bo akurat mu na kolanach siedziałam. Na drugi dzień ujrzałam pozytywny test ciązowy 😂 i mimo tych bzdetów nadal nie wierze w sny ani żadne czarne magie 😉
Mi sie kilka razy śniły pozytywne testy i nic, ale kilka dni temu snił mi się okres na gaciach i w senniku oznacza to m.in polodnosc 🙈oczywiście w sny nie wierze, po prostu za dużo o tym myślę i mózg nawet we śnie nie odpoczywa 🙈😅
X

reklama
Wiem co czujesz... Ja po drugim poronieniu robiłam masę badań, w tym część immunologicznych o których pisałaś...i dalej nie uzyskałam żadnej odpowiedzi 😔 Albo dwie przypadkowe wady pod rząd, albo słaba jakość naszych komórek. Po stymulacji się udało. Jeśli się uda w przyszłym cyklu gdy będę znów mieć stymulację to moja teoria się potwierdzi i będzie odpowiedzią że to ja mam słabe komórki 🙄😔 Bo owu zawsze ładnie jest, jak w zegarku, po kilkukrotnym monitoringu, prog dobry i du*a z tego - _ -
Też mam taką teorie ze stymulacja. Dwie pierwsze ciążę na stymulacji i dzieci urodzone po terminie zdrowe i piękne z bezproblemowych ciąż. Trzecia ciąża bez stymulacji bo wpadka i niestety w 9 tyg poronilam, czwarta ciąża bez stymulacji i niestety w 12 tyg poronilam. Teraz bez stymulacji nawet nie będę próbować 😃

Moja mama walczyła z niepłodnością 12 lat. Niestety 30 lat temu (a licząc początki starań to 42) nie było tak łatwego dostępu do wiedzy i tak dużej wiedzy na temat niepłodności. Co finalnie jej pomogło to tak naprawdę nie wiadomo. Zaszła w ciążę kilka cykli po drożności, ale podobno jajowody były drożne. Ja mam mutacje mthfr w homozygocie więc po obojgu rodziców, ale też pai hetero po jednym, może po mamie. Tego nie wiem.
Z immunologii badałam niewiele, ale pewnie będę musiała i o tym pomyśleć
Też mi na drożność wyszło że wszystko drozne jednak musieli coś przepchac mimo wszystko bo 3 miesiące później ciąża 🥰

Do góry