reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Mi tez okres się zgadzał pi razy drzwi nawet, ale za to owulacja już nie [emoji23]

Wybacz, nie jestem w stanie spamiętać wszystkich wyników [emoji85] ale jak lekarz mówił, ze ok, to ok [emoji3526] Letrozolum jest do stymulacji? Sprawdzalas czy pęcherzyk peknal?

Jeśli nie masz testu w domu to zaopatrz się i sikaj w niedziele jeśli się nie rozkręci [emoji41]
Tak na stymulację, byłam wtedy 28.09 i powiedział ze lek zadziałał. W temacie tyle. Potem 29.09 wyszedł pozytywny test owu, i miałam się zgłosić znów w tym cyklu w dni płodne jeśli w tym się nie udało:)
Właśnie mogę kupić test i skinąć ale w niedziele będę poza domem i nie chciałabym go robić gdzieś wśród innych osób bo wyjeżdżamy do rodziny. Czy jeśli zrobię jutro rano to ma to sens ?

reklama
Wczoraj już nie czułam się na siłach aby zajrzeć.

13.10 beta 422,
14.10 beta 582 (z 8 rano), z wieczornej krwi podskoczyło lekko 600 (stan na 22:30).
Wiem,ze Bete się porównuje co dwa dni. Mój ginekolog odesłał mnie do szpitala jak najszybciej na oddział, na obserwacje. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Na razie za wcześnie na cokolwiek. Każdy z lekarzy czy w gabinecie czy na oddziale widział,, coś,, po lewej stronie ale nie w jamie macicy. I jakąś ilość płynu. Dzisiaj dostałam pierwszy raz 2 tabletki z progesteronu i dwie jakieś inne. Poszłam sobie soku a tu chlup, poleciało że mnie coś jak miesiączką ale trochę jakby innego koloru, że skrzepem. Brzuch mnie nie boli i nie bolał. 4 tydzień może być wszystko możliwe. Mogłam szybko poronić albo dostać okresu. No bo jak inaczej?
Przykre to bardzo :-( Trzymaj się! Ten dwudniowy przyrost też nie wrozyl nic dobrego niestety. Też jestem po stracie ale widziałam już zarodek więc myślałam że wszystko będzie dobrze skoro poprzednie ciąże bez problemów.

Może dajmy się wypowiedzieć lekarzowi? Progesteron można badać w różnych momentach cyklu z różnych przyczyn i to, ze my nie wiemy czemu tak zalecił nie znaczy, ze zrobił bzdurę.
Siedzę w temacie wystarczająco długo aby wiedzieć, że co najmniej połowa lekarzy nie ma kompletnie wiedzy na temat swojej dziedziny. Gadają bzdety, wypisują badania które nie mają sensu byle wyglądało, że się zna. Na prawdę robienie prpgesteronu tak długo po owulacji nie ma kompletnie żadnego sensu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wczoraj już nie czułam się na siłach aby zajrzeć.

13.10 beta 422,
14.10 beta 582 (z 8 rano), z wieczornej krwi podskoczyło lekko 600 (stan na 22:30).
Wiem,ze Bete się porównuje co dwa dni. Mój ginekolog odesłał mnie do szpitala jak najszybciej na oddział, na obserwacje. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Na razie za wcześnie na cokolwiek. Każdy z lekarzy czy w gabinecie czy na oddziale widział,, coś,, po lewej stronie ale nie w jamie macicy. I jakąś ilość płynu. Dzisiaj dostałam pierwszy raz 2 tabletki z progesteronu i dwie jakieś inne. Poszłam sobie soku a tu chlup, poleciało że mnie coś jak miesiączką ale trochę jakby innego koloru, że skrzepem. Brzuch mnie nie boli i nie bolał. 4 tydzień może być wszystko możliwe. Mogłam szybko poronić albo dostać okresu. No bo jak inaczej?
Okresu się w ciąży nie dostaje także być może zaczyna się poronienie bądź może jakiś krwiak. Ciężko stwierdzić. Na pewno powinien zobaczyć cię lekarz i zrobić ponownie betę czy nie spada. Przy progesteronie krwawienie jest niepokojące. Dlaczego w ogóle robiłaś betę po 1 dniu od poprzedniej i to dwukrotnie?

Przykre to bardzo :-( Trzymaj się! Ten dwudniowy przyrost też nie wrozyl nic dobrego niestety. Też jestem po stracie ale widziałam już zarodek więc myślałam że wszystko będzie dobrze skoro poprzednie ciąże bez problemów.
U mnie zarodka nie widać. Może to i lepiej. Pierwsza ciąża i zastanawiam się czy nie ostatnia, jakkolwiek by się nie skończyła

Okresu się w ciąży nie dostaje także być może zaczyna się poronienie bądź może jakiś krwiak. Ciężko stwierdzić. Na pewno powinien zobaczyć cię lekarz i zrobić ponownie betę czy nie spada. Przy progesteronie krwawienie jest niepokojące. Dlaczego w ogóle robiłaś betę po 1 dniu od poprzedniej i to dwukrotnie? Czemu lekarz podejrzewa pozmaciczną przy tak dobrym przyroście w ciągu doby

reklama
Napisze od początku 🙂. Widząc pozytywny test ciążowy zrobiłam termin u lekarza. Spokojnie na niego czekając dostałam plamienia (żywa krwią, kilka plamek). Szybko długa do lekarza, usg i beta. Pierwsza beta (13.10 Lekarz chciał potwierdzic lub wykluczyc ciążę). 14.10chcial zobaczyć czy choć trochę podrośnie. Dzisiaj miałam mieć kolejną betę(tą na której miał się opierać Lekarz po weekendzie), ale już wylądowałam w szpitalu 🙂. Dlaczego beta wieczorna? Przed przyjęciem pobierają krew i powiedzieli mi tylko dla mojej wiadomości, że troszkę podrosła. Jutro będą mi po pobierać krew aby porównać z tą od ginekologa z wczoraj 🙂 mam trochę ból na dole brzucha, nie jak okres taki jakiś dziwny. Krew nie leci, ale widać jej ilości na wkładce. Nie wiem właśnie jak powinnam sobie z ciekawości spojrzeć na wyniki bety bo mieszkam w Niemczech i nie jestem pewna czy normy mają takie same. Znalazłam tylko wzrosty nie jako tygodnie ciąży a od dnia owulacji. U mnie nie wiem kiedy była. Dzisiaj jest dokładnie 4 tydzień,, ciąży,,. Zbiega się to z datą @,więc al o doszło do odrzucenia albo faktycznie gdzies zarodek utknął.

Do góry