A to za slabo chybaMi teraz w 20 dc, pozytywne to wychodzi gdzieś na 20%
reklama
mariaantonina96
Fanka BB :)
Ewidentnie za słabo dla Tego myślę że cykl bez owulacji, porobię jeszcze testy do końca przyszłego tygodnia ale już nie mam nadzieiA to za slabo chyba
kasiaa91
Beta u kobiety nie w ciąży lub okresie po ciąży powinna wynosić mniej niż 1 (niektóre lab mają mniejszą swoistość i podają wyniki jako Np <2)Dziewczyny zobaczcie proszę bo w sumie już zgłupiałam. Dostałam wyniki BETY 36,30 mlU/ml a w normie ciąża jest od 50 mlu/ml. To ja jestem w ciąży czy nie?
Twój wynik to ewidentna ciąża
Basia...
Wybieramy się do androloga. Narazie próbujemy dietą i suplami. Będziemy powtarzać morfologię w przyszłym miesiącu. Lekarz upiera się, że inseminacja może się powieść, ale jestem daleka od przyznania mu racji. Nie chce niepotrzebnych stresów i rozczarowań jeśli przed zabiegiem okaże się że nie ma żadnego ładnego plemnika. Dlatego jestem tym taka zmęczona. Poszłam też za Radą jednej z was i wybieram się do innego lekarza na konsultacje i opinie o inseminacji w naszym przypadku.Doskonale rozumiem sama miewam takie mysli. Ja bylam nastawiona pozytywnie na inseminacje, ktorej jak Sie okazalo nie robia przez jakis czas. I znowu du*a
Ale nie poddaje sie, probujemy naturalnie
glowa do gory kochana! Ja trzymam kciuki za Was
Poprawiacie w jakis sposób jakość nasienia? Moze warto pomyslec o inseminacji?
Basia...
Właśnie dzięki Tobie zainteresowałam się bardziej tymi wynikami morfologiiJeśli nasienie jest kiepskiej budowy to inseminacja raczej nie pomoże na poprawę tego faktu. To, ze plemniki znajda się bliżej nie zmieni ich budowy. Ja bym poszła do lekarza (chyba do andrologow panowie chodzą?) - może kwestia nasienia wynika z jakichś chorób lub infekcji?
Ja raczej stawiam na styl życia. Ale może lekarz powie coś więcej.
lady_in_blue
A Twój mąż coś badał oprócz nasienia? Bo rozumiem, że jest problem z nasieniem.Wybieramy się do androloga. Narazie próbujemy dietą i suplami. Będziemy powtarzać morfologię w przyszłym miesiącu. Lekarz upiera się, że inseminacja może się powieść, ale jestem daleka od przyznania mu racji. Nie chce niepotrzebnych stresów i rozczarowań jeśli przed zabiegiem okaże się że nie ma żadnego ładnego plemnika. Dlatego jestem tym taka zmęczona. Poszłam też za Radą jednej z was i wybieram się do innego lekarza na konsultacje i opinie o inseminacji w naszym przypadku.
Byliśmy wczoraj na wizycie w klinice i ginekolog - androlog oprócz nasienia zwrócił szczególną uwagę na poziom testosteronu, morfologię krwi i lipidogram mojego męża, mimo że nasienie było spoko.
Więc może po prostu potrzebna dalsza diagnostyka i specjalista coś Wam zaproponuje.
Basia...
Właśnie nic więcej. Tylko morfologię. Ilość i ruchliwość super a budowa do bani. Później tylko fragmentację i wyszło 93% prawidłowego.A Twój mąż coś badał oprócz nasienia? Bo rozumiem, że jest problem z nasieniem.
Byliśmy wczoraj na wizycie w klinice i ginekolog - androlog oprócz nasienia zwrócił szczególną uwagę na poziom testosteronu, morfologię krwi i lipidogram mojego męża, mimo że nasienie było spoko.
Więc może po prostu potrzebna dalsza diagnostyka i specjalista coś Wam zaproponuje.
Mam nadzieję, że specjalista dokładnie sprawdzi o co tam chodzi
patpat95
Norma laboratorium mnie zmyliła, myślałam że mają inne przeliczniki i działają na innych odczynnikach. Teraz wiem, bo jestem w 8 tyg ciążyBeta u kobiety nie w ciąży lub okresie po ciąży powinna wynosić mniej niż 1 (niektóre lab mają mniejszą swoistość i podają wyniki jako Np <2)
Twój wynik to ewidentna ciąża
patpat95
Mój mąż miał morfologie 1%, koncentrację poniżej normy tj. 12mln/ml jedynie ruchliwość była ciut powyżej normy.Wybieramy się do androloga. Narazie próbujemy dietą i suplami. Będziemy powtarzać morfologię w przyszłym miesiącu. Lekarz upiera się, że inseminacja może się powieść, ale jestem daleka od przyznania mu racji. Nie chce niepotrzebnych stresów i rozczarowań jeśli przed zabiegiem okaże się że nie ma żadnego ładnego plemnika. Dlatego jestem tym taka zmęczona. Poszłam też za Radą jednej z was i wybieram się do innego lekarza na konsultacje i opinie o inseminacji w naszym przypadku.
Nie wiem o co w tym wszytskim chodzi ale byłam załamana. Po miesiącu okazało się że jestem w ciąży. Do zapłodnienia potrzebny jest w sumie tylko jeden plemnik. Z perspektywy czasu wydaje mi się, że to kobieta ma mięcej do powiedzenia w kwestii płodności
reklama
Podziel się: