reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny :) nie odzywam się , ale czytam was na bieżąco. Liczylam, ze już nie długo pochwale się pozytywnym testem, ale wczoraj wieczorem dostalam okresu. Trzy dni wcześniej co raczej się nie zdarza, zwłaszcza, ze nie mam żadnych objawów okresowych. Głowa do góry i licze na kolejny cykl. 🙄

reklama
Dziewczyny, jeśli chodzi o drożność jajowodów to czy same sugerowałyście to lekarzowi czy lekarz wpadł na to sam? Po jakim czasie starań miałyście robiony ten zabieg? Czy coś wskazywało na to, że musiałyście mieć go zerobionego, no oprócz tego że nie wychodzi zajść w ciążę?
Drożności mialam po 1,5 roku staran, ale po roku staran zmieniłam lekarza i on po pol roku leczenia u niego skierował mnie na to badanie, przyczyna tylko taka ze nie mozemy zajsc . Wynik mialam : jajowody drozne.

Dziewczyny, jeśli chodzi o drożność jajowodów to czy same sugerowałyście to lekarzowi czy lekarz wpadł na to sam? Po jakim czasie starań miałyście robiony ten zabieg? Czy coś wskazywało na to, że musiałyście mieć go zerobionego, no oprócz tego że nie wychodzi zajść w ciążę?
Wydaje mi się że to było w 9 cyklu starań (🤔) jak poszliśmy do kliniki leczenia niepłodności, dostałam skierowanie i lekarz kazał wrócić z pakietem badań i wymazów i po zrobionej drożności, teraz nie jestem do tego przekonana, myślę że trochę szablonem Nas potraktowali, ale co nie zmienia faktu, że badanie drożności jest bardzo ważne i jeśli teraz się nie uda (12 cykl) to za miesiąc do niego podejdę 😉

W takim razie po co masz tą stymulację bo chyba nie doczytałam 🙂 mi lekarz odmówił stymulacji mówiąc że skoro pęcherzyki rosną i pękają to najzwyczajniej potrzebują tyle czasu. A może niepotrzebnie się stymulujesz skoro masz swoje owulacje i w dodatku w ksiakowym dc.
A No po to zeby wzmocnić te pecherzyki bo caly czas mialam z lewego jajnika, nigdy z prawego. Po stymulacji udalo sie wychodować pęcherzyk z prawego jajnika, co uwazam za maly sukces :) Probowalam 1,5 roku bez stymulacji i sie nie udawało. Zaraz koncze 33 lata czas goni wiec probuje wszystkiego co mozliwe :)

Ja jeszcze nie miałam robionej, ale w 9 cyklu na wizycie ginekolog powiedział mi że wg niego teraz kolejnym krokiem powinna być drożność (bo twierdzi że to może być moja jedyna słaba strona, wszystko inne jak na razie jest ok) ale że sugeruje żebym poczekała do roku i wtedy ją zrobiła. Że według niego dobrze by było żebyśmy sobie dali jeszcze szansę na te trzy cykle, które nam zostały ale pozostawia to do mojej decyzji i żebym do niego wróciła jak już się zdecyduję :)

A No po to zeby wzmocnić te pecherzyki bo caly czas mialam z lewego jajnika, nigdy z prawego. Po stymulacji udalo sie wychodować pęcherzyk z prawego jajnika, co uwazam za maly sukces :) Probowalam 1,5 roku bez stymulacji i sie nie udawało. Zaraz koncze 33 lata czas goni wiec probuje wszystkiego co mozliwe :)
A nie probowalas inseminacji?

reklama
Do góry