reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ale pokazuje to zaangażowanie naszej służby zdrowia :D po czasie dopiero gdzieś tam człowiek dowiaduje się jak sam na coś zwróci uwagę bo lekarze sami nic nie mówią a piszą na wynikach tak aby było szybciej :D będziemy działać oczywiście, My chyba na tym forum to byśmy statystyki stosunków małżeńskich podniosły haha a nie jak statystyczny Polak raz w tygodniu :D
Noooo cos w tym jest. A co do lekarzy, ja sie musze dokształcać tu na forum i w netach i potem lekarza szkolic. Masakra, czlowiek jak musi walczyc o swoje.

reklama

Załączniki

• Screenshot_20210610-174448_Chrome.jpg
    Screenshot_20210610-174448_Chrome.jpg
    382 KB · Wyświetleń: 72
Przodem? 😂 A tak serio nie wiem i też się chętnie dowiem 😁

My to już się kurde łapiemy każdej minimalnej rzeczy która mogłaby pomóc :D ja to przed pierwszą ciąża to i poduszkę pod pupę podkładałam po :D przodozgięcie podobno jest normą. Każda pozycja jest dobra...w tyłozgięciu podobno jest rzecz taka, że jest utrudnione przemieszczanie się nasienia bo szyjka jest odchylona do przodu :D "Przodozgięcie macicy stanowi fizjologię. Oznacza to, że zmniejsza się kąt pomiędzy trzonem a szyjką macicy. W przodozgięciu pozycja seksualna nie ma wpływu na zajście w ciążę, przodozgięcie nie wpływa również na przebieg porodu"

Ja dostałam zielone światło w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu. Byłam u gina 3 tygodnie po łyżeczkowaniu, akurat był ładny pęcherzyk i dobre endo i kazała działać...
No ale natura miała inne plany bo pomimo owulacji faza lutealna trwała 7 dni i przyszła @ więc nawet nie było szans na zagnieżdżenie [emoji2272]
No właśnie i to super pokazuje jakie znaczenie ma organizm. Ja bardzo żałowałam, że nie mogliśmy się starać odrazu, bo miałam owulację z lewego jajnika (mam tam jajowód autostradę) i trochę przez to chyba mam poczucie, że już chce tą @ i chcę móc wrócić do normalności 🤷. Mam dużą wprawę w staraniach 😂 i liczę się z tym, że pewnie to znów trochę potrwa....w lipcu miną nam 2 lata jak się staramy, dzieciaki znajomych rosną, świat pędzi dalej a minę kolejną granicę, kolejny rok i pójdę do przodu 🙂

A mi dziś po raz KOLEJNY w ciągu ok 1,5 tyg śniły się cholerne pozytywne testy z dwoma kreseczkami 🥺 A ostatnie 2 cykle głowa odpuściła. Więc nie wytrzymałam i zrobiłam dla świętego spokoju, 12dpo i 2 dni przed @, oczywiście biel vizira. Przyjęłam to z pokorą, ale zaczynam się martwić czy z nami na pewno jest wszystko dobrze... Bo ogólnie zdrowi jesteśmy, gin na wizycie po zabiegu powiedział że mam się pojawić dopiero jak zajdę w ciążę, prognozował że za 3mce znów się u niego pojawię. Mieliśmy robione tylko podstawowe badania i tarczyca, ja jeszcze robiłam poziom kwasu foliowego, witB. Chyba w następnym cyklu coś trzeba będzie zacząć myśleć.
A robilas inne badania hormonalne? Jesli pisalas wczesniej a niedoczytalam to przepraszam :)
A jak macie ułożoną macicę? W przodozgięciu czy tyłozgięciu.. zawsze na wynikach miałam napisane przodozgięcie...a teraz się mnie gin (byłam u nowej ) pyta czy wiem, że mam tyłozgięcie. Ciekawe czy ma to jakiś wpływ na zapłodnienie...kiedyś gdzieś czytałam, że pozycje trzeba inne stosować 🤔
Ja mam przodozgiecie 😄 i to kazdy lekarz ktory mi robil usg mi to mowil. Co do pozycji to nie ma chyba takiej zebym nie odczuwała na poczatku seksu bolu. Pozniej juz jakos idzie 🤣
Ja mialam endo 10mm w ciazy, to mało czy wystraczajaco ? Przed nie pamietam, ale w trakcie 6 tyg zapamietalam jak mi podawal.
10mm to dobre endo :)

A jak macie ułożoną macicę? W przodozgięciu czy tyłozgięciu.. zawsze na wynikach miałam napisane przodozgięcie...a teraz się mnie gin (byłam u nowej ) pyta czy wiem, że mam tyłozgięcie. Ciekawe czy ma to jakiś wpływ na zapłodnienie...kiedyś gdzieś czytałam, że pozycje trzeba inne stosować 🤔
Mi się zmieniło ułożenie z przodo na tyłozgięcie po porodzie. Moja gin mówiła, że czasami się zdarza. Ale rzadko. Raczej w drugą stronę macica tyłozgięta po porodzie "wygina" się w przód. Nie powodowało to u mnie problemów z zajściem w kolejną. Jednak w niektórych pozycjach czułam dyskomfort. Moja gin mówiła, że sperma "lepiej" dociera do szyjki tyłozgiętej w pozycjach od tyłu.

reklama
Mi się zmieniło ułożenie z przodo na tyłozgięcie po porodzie. Moja gin mówiła, że czasami się zdarza. Ale rzadko. Raczej w drugą stronę macica tyłozgięta po porodzie "wygina" się w przód. Nie powodowało to u mnie problemów z zajściem w kolejną. Jednak w niektórych pozycjach czułam dyskomfort. Moja gin mówiła, że sperma "lepiej" dociera do szyjki tyłozgiętej w pozycjach od tyłu.
Właśnie może i u mnie tak nastąpiło...bo jestem już po jednym porodzie. Może coś się odwróciło. Albo najfajniejszy tekst lekarza po prostu "taka moja uroda"

Do góry