reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ale tu ciszaaaa i spokój dzisiaj 😁 widać że weekend 😊 my jedziemy z małżem do znajomych za Częstochowę więc szykuje się miły wieczór 😊 zostajemy na noc bo będzie dzisiaj drineczkowanie 😁

Czasem trzeba się odchamić 🤪 ja dzisiaj planuje jakieś maseczki na twarz i może jakis film i przytulanki 😁 tak więc wieczór na "spokojnie" 😄 dobrej zabawy 😘
W koncu weekend trzeba troszke wyluzować i oczyścić glowe ;) milego weekendu dziewczyny ❤️

reklama
Cześć Dziewczyny.
wczoraj 22 dc (monitoring) endo 8,5, pęcherzyk 17,9, w środę kolejne.
Zobaczymy czy coś z tego będzie ale sam fakt, że coś urosło cieszy (mam pcos)
Piszę to Wam, bo ponad pół roku bralam dupaston bez monitoringu od 16 dc i obecny lekarz mi wczoraj powiedział, że działało to na mnie jak antykoncepcja - blokowało owu. Także najważniejsze to trafić w dobre ręce.

pozdrawiam Was!
Obecny lekarz dał ci tabletki na pecherzyki czy same urosly? Ja też u poprzedniego lekarza bralam duphaston od 16 do 25dc bez monitoringu i tez mialam jak sie terwz okazało u obecnego lekarza antykoncepcję. Ważne to trafić w końcu w dobre ręce

O kurcze, aż mnie korciło przez chwilę żeby zrobić test, ale poczekam. Z resztą, intuicja i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że to będzie wyjątkowo paskudna @ 😛 ja jakby nie myślę o tym codziennie i cały czas, bardziej jak coś dziwnego poczuje, a to mnie w coś w podbrzuszu zakłuje, a to ból pleców mi czasami promieniuje i mam wrażenie jakby brzuch mnie bolał, to cycki kłują i tak śmieje się do siebie w duchu co jeszcze ta moja głowa wymyśli 😉 ale generalnie póki co luz, co ma być to będzie. Ja z resztą jestem na początku starań, bardzo późno poczułam, że chciałabym być mamą.
Trzymam za Ciebie kciuki!

Ja również trzymam kciuki, może będzie akurat psikus i się nie pojawi! 😉
To ja w miarę na luzie przy pierwszych staraniach, po zabiegu miałam schizę, ale już przeszła :D Ja też późno, dopiero po przekroczeniu 30, a teraz zbliża się już 31...cóż zrobić, wcześniej miałam total zablokowaną głowę i byłam anty-dzieci 😂
Dziewczynki pomocy 🙂 dopiero zaczęłam przygodę z testami wiec jestem kompletnie zielona 🤦‍♀️ dzis 15 dc , cykle przez ostanie kilka miesięcy po ok 38-39 dni. Aplikacja owulacje pokazuje dopiero za 10 dni a zrobilam wczoraj i dzis test i wydaje mi sie ze owu za chwile powinna nastapic , doradzcie 🙏
Jeszcze trzeba poczekać na pozytyw, ja bym zaczęła testować 2x dziennie, coby nie przegapić :)

Obecny lekarz dał ci tabletki na pecherzyki czy same urosly? Ja też u poprzedniego lekarza bralam duphaston od 16 do 25dc bez monitoringu i tez mialam jak sie terwz okazało u obecnego lekarza antykoncepcję. Ważne to trafić w końcu w dobre ręce
Same urosły. Tylko pozniej. W 23 dc owu.
Teraz mialam monitoring i duphaston dopiero po owu przez 10 dni.

Cześć w niedzielę! Dziewczyny, które biorą acard - mam do Was pytanie ❤️ Czy Wy tez macie takie okropne siniaki, jak tylko o coś lekko się „pykniecie” 🙉 moja łydka wyglada jak po jakiejś kolizji i zastanawiam się czy nie powinnam brać mniej tego acardu. Biorę codziennie od 4 mc z uwagi na trombofilie - zalecony przy staraniach. może by spróbować co drugi dzień? 🙊

Cześć w niedzielę! Dziewczyny, które biorą acard - mam do Was pytanie ❤️ Czy Wy tez macie takie okropne siniaki, jak tylko o coś lekko się „pykniecie” 🙉 moja łydka wyglada jak po jakiejś kolizji i zastanawiam się czy nie powinnam brać mniej tego acardu. Biorę codziennie od 4 mc z uwagi na trombofilie - zalecony przy staraniach. może by spróbować co drugi dzień? 🙊
Hej ☺️Ja biore acard 150 codziennie i nie mam problemow z siniakami ale przy pobieraniu krwi to masakra jakas, nie mozna zatamować ukłucia 😬🤦🏻‍♀️ Ostatnio pielęgniarka, fotel i wszystko dookola bylo w mojej krwi bo jak wbiła igle to az wystrzeliło 🙄🤦🏻‍♀️Tak samo przy skaleczeniach teraz, leci bardzo i ciezko zatmowac . Bardzo mi sie rozrzedzila ale ginek kazal brac .

reklama
Hejka, ja też u znajomych w wawie na weekend i wczoraj się zaczął okres i zamiast się bawić dobrze, to ja z trzy godziny byłam nieprzytomna, nie to że brzuch tak bolal, tylko zaspana i taka mało imprezowa byłam😉

Do góry