reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny ja dzisiaj 11dpo, zrobiłam rano test i bielusieńki, za 2h jak popatrzyłam pokazała się druga słaba jasno różowa kreska nie musiałam dawać tetsu pod światło żeby ją zobaczyć i nie wiem sama co o tym myśleć nie chce się nakręcać ale nie mam żadnych objawów i to jest dla mnie dziwne ani brzuch mnie nie boli ani nic. Za 4 dni planowo @ a ja jutro ostatni dzień na duhastonie... Chyba kupię jutro w Rossmannie test i zrobię po jutrze myślicie ze juz wtedy powinno coś pokazać jak coś będzie na rzeczy?

Nie ma co patrzeć na testy po czasie, różne reakcje tam zachodzą [emoji6] jakie dostałaś zalecenia od lekarza w odniesieniu do duphastonu i ewentualnej ciąży?

reklama
Hej dziewczyny 😊 ja dziś powtórzyłam test. I nie mam już żadnych wątpliwości🤰🤰 ❤️ pozdrawiam was wszystkie i trzymam za każdą kciuki 😍
Gratulacje!!! 😍 duzo zdrowka dla Was ❤️✊🏼
Cześć dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć jeśli można ☺️
Czytam Was już od jakiegoś czasu i stwierdziłam, że potrzebuję wsparcia psychicznego i po prostu się wygadać...

Mam 32 lata, 19 miesięcznego synka. Marzymy z mężem o drugim dziecku. Chcieliśmy jak najmniejszą różnicę wieku (max1,5 roku) ale doszło u mnie do przełomu tarczycowego, stwierdzono Gravesa Basedowa i ze względu na złe wyniki musieliśmy odłożyć starania. Pod koniec grudnia dostałam zielone światło. W styczniu mąż miał wypadek, cudem uniknął śmierci ale psychicznie nas to lekko złamało. W lutym zaszłam w ciążę niestety początkiem marca poroniłam 😞 załamałam się. Dodatkowo jak wróciłam do pracy szef wziął mnie na rozmowę i powiedział, że on rozumie, że "poronienie to przykra sprawa ale jestem oszustką bo dał mi awans a ja w ciążę zachodzę? I naciągaczką bo kazałam ku kupić nowy komputer do pracy... "

Oprócz męża nie mam komu się wygadać,
Przyjaciółka nawet nie wie, że takie sytuacje się u mnie dzieją bo sama była w ciąży zagrożonej więc jej nie mówiłam, żeby się nie martwiła, we wtorek urodziła w 28 tygodniu ciąży i kolejne zmartwienie bo jej maleństwo walczy o życie na intensywnej terapii 😞
teraz dostałam wiadomość od "przyciółki", od której się odcięłam bo przestała się interesować co u mnie, opowiadała jedynie co u niej i nagle mi napisała " co u Ciebie, bo ja jestem w ciąży i trochę lipa bo miałam dostać awans"....
I tak mi właśnie już mija 5 cykl starań...

Ps. Dziękuję i ukłony dla tych, które wytrwały do końca mojej epopei 😁
Hej🙌🏼 Witamy na pokładzie. Wspoczuje, duzo przeszłaś i wszystko co zle odbija sie na nas w tym czasie ze zdwojona siła mam wrazenie🙄
Dla mnie ten okres tez jest bardzo ciezki, bardzo duzo przeszłam w bardzo krótkim czasie ale staram sie przyciągać pozytywne mysli i nie zadręczać sie jeszcze bardziej.
duzo sily i zdrowia dla Was ❤️ Trzymam kciuki Za powodzenie ✊🏼😍

Gratulacje!!! [emoji7] duzo zdrowka dla Was [emoji3590][emoji1364]

Hej[emoji1373] Witamy na pokładzie. Wspoczuje, duzo przeszłaś i wszystko co zle odbija sie na nas w tym czasie ze zdwojona siła mam wrazenie[emoji849]
Dla mnie ten okres tez jest bardzo ciezki, bardzo duzo przeszłam w bardzo krótkim czasie ale staram sie przyciągać pozytywne mysli i nie zadręczać sie jeszcze bardziej.
duzo sily i zdrowia dla Was [emoji3590] Trzymam kciuki Za powodzenie [emoji1364][emoji7]
Dzięki [emoji3590] też trzymam kciuki za nas wszystkie[emoji1696]

Ja mam pytanie z innej beczki [emoji85] co myslicie o współżyciu podczas @? Praktykujecie czy raczej nie?[emoji854]
Mój mąż nie ma nic przeciwko, a ja jakoś się krępuje [emoji849] próbowaliśmy raz i jedyne co miałam w głowie to to, czy czasem ze mnie nie leci [emoji12] ale jeśli obojgu to nie przeszkadza to czemu nie [emoji4]

Hej dziewczyny u mnie 28 dc jak mi się uda wyjść z pracy to pójdę na beta hcg. Miłego dnia 🙂

Załączniki

• IMG_20210510_043455171.jpg
    IMG_20210510_043455171.jpg
    803,2 KB · Wyświetleń: 182
reklama
Do góry