reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jeżeli chodzi o mnie to ja nie miewam bóli sutków, natomiast czasem, w drugiej połowie cyklu, całe piersi są większe, obolałe i ciężkie. Ale samych sutków jako tako nie odczuwam. Wydaje mi się, że jeżeli nie ma żadnej wydzieliny to wszystko jest ok, może to chwilowe. 🙂
Ja też w drugiej połowie cyklu mam większe i obolałe piersi im bliżej okresu (to przez wahania progresteronu) ale to co dzisiaj czuję jest inne, ból pojawił się nagle i szczypie 🧐 nie używałam żadnego nowego żelu, kremu etc...
Wydzieliny nie ma 😉

reklama
Ja też w drugiej połowie cyklu mam większe i obolałe piersi im bliżej okresu (to przez wahania progresteronu) ale to co dzisiaj czuję jest inne, ból pojawił się nagle i szczypie 🧐 nie używałam żadnego nowego żelu, kremu etc...
Wydzieliny nie ma 😉

No ciekawe co to, a może to reakcja alergiczna? Może coś zjadłaś innego? Obserwuj co się dzieje i w razie czego może posmaruj czymś delikatnym, może jakiś bepanthen, takie łagodzące kremy. 🙂

Wydzieliny nie ma 😉
Mnie dzień przed @ złapały takie mdłości ze w żadnej ciąży takich nie miałam 🤢 potrzymało mnie tak ze 2 godziny i powoli przeszło. A wieczorem nagle mnie sutki zaczęły bolec i piec dosłownie ok 15 min 🤷‍♀️ Nigdy takich objawów nie miałam ale może to nowy zwiastun 🐵

Dziewczyny czy was też podczas owulacji bolą sutki? Mnie dzisiaj strasznie szczypią, są podrażnione, czerwone i nie mogę ich dotknąć 😔 Nigdy tak nie miałam, czy to normalne?
W którymś z cykli też tak miałam, miałam problem z umyciem się bo tak bolały. Potrzymało kilka dni i później przeszło, ale nie pamietam czy zbiegło się to z terminem @ czy wcześniej 🤷‍♀️ Teraz za to w poprzednich cyklach już tuż po owulacji pojawia się ból piersi i robią się nabrzmiałe. Wcześniej miałam tak ze 2-3 dni przed @, a teraz to już 1,5 tygodnia wcześniej potrafi się pojawić mocny ból 🤯

Czesc dziewczyny, dołączam i ja :) z mężem staramy się od 7 cykli. Póki co się nie udało :( W tym cyklu próbujemy z testami owu pierwszy raz, będę testowała ponownie pewnie za około tydzień. Cykle mam około 30-31 dni, owu wystąpiła u mnie w 11dc póki co testy negatywne, myślicie ze już by coś wyszło ?

Czesc dziewczyny, dołączam i ja :) z mężem staramy się od 7 cykli. Póki co się nie udało :( W tym cyklu próbujemy z testami owu pierwszy raz, będę testowała ponownie pewnie za około tydzień. Cykle mam około 30-31 dni, owu wystąpiła u mnie w 11dc póki co testy negatywne, myślicie ze już by coś wyszło ?

Witamy Cię serdecznie. 🙂 Moje cykle są podobne, z reguły 30 dni, sporadycznie 31. Będziesz testować ale rozumiem, że testy ciążowe? W którym dniu cyklu jesteś? Wszystko zależy od tego ile dni po owulacji jesteś. Zagnieżdżenie może się pojawić między 6-12 dniem po owulacji więc najczęściej dopiero w 12-13 dpo pojawia się jakaś ledwie widoczna kreska. Najpewniej wykonać test w dniu miesiączki, wtedy już nie powinno być wątpliwości. 🙂

Witamy Cię serdecznie. 🙂 Moje cykle są podobne, z reguły 30 dni, sporadycznie 31. Będziesz testować ale rozumiem, że testy ciążowe? W którym dniu cyklu jesteś? Wszystko zależy od tego ile dni po owulacji jesteś. Zagnieżdżenie może się pojawić między 6-12 dniem po owulacji więc najczęściej dopiero w 12-13 dpo pojawia się jakaś ledwie widoczna kreska. Najpewniej wykonać test w dniu miesiączki, wtedy już nie powinno być wątpliwości. 🙂
Tak, dokładnie miałam na myśli testy ciążowe, owu wystąpiła u mnie w 11 dc teraz mam 21 dc a wiec minęło 10 dni :)

Tak, dokładnie miałam na myśli testy ciążowe, owu wystąpiła u mnie w 11 dc teraz mam 21 dc a wiec minęło 10 dni :)

Wiesz, teoretycznie może coś się pojawić, natomiast bezpiecznej wstrzymać się chociaż do tego 12 dpo. 🙂 Może się okazać, że jesteś w ciąży a testy nawet w dniu miesiączki mogą być negatywne więc nie stresuj się dodatkowo bo po prostu może być za wcześnie. 🙂 wszystko zależy od organizmu 🙂

Nie wiem czy uzyskałaś już od kogoś odpowiedź, ale dodam swoje 3 grosze ☺ duphaston to syntetyczny progesteron. W drugiej części cyklu rośnie, żeby umożliwić ewentualne zagnieżdżenie zarodka, a jak do zagnieżdżenia nie dojdzie, to mocno spada wywołując okres. Jeśli działałaś z mężem i jesteś w ciąży, to duphaston pomoże w zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży, a jeśli nie, to w organizmie po odstawieniu progesteronu będzie tak mało że wywoła krwawienie. U mnie pojawiło się po 12 dniach po odstawieniu, ale miałam koszmarnie długi cykl wtedy (50+ dni), dlatego wywołano u mnie @ właśnie duphastonem. Nic się nie stresuj, jak jesteś w ciąży to duphaston pomoże, a jak nie jesteś to daj sobie jeszcze trochę czasu i nie stresuj się ☺
tu jest ten problem ze 5.01 byłam potwierdzić „końcówkę poronienia”, mówiła ze ładnie się oczyszcza itp, że tylko 2 cm zostało do oczyszczenia i przez tydzień jeszcze plamilam a ostatnie dwa dni to dosłownie jakbym @ dostała, ale nie wiem czy to możliwie :/ i dzisiaj wypadałby według jej wyliczeń 29dc, a zawsze @ jak w zegarku co 28 dni, ale nie wiem jak to teraz się ma do poronienia :/ nawet nie wiem kiedy testować, poczekać do tych 10 dni braku @ w razie czego i wtedy dopiero testować czy od razu iść do lekarza żeby zobaczył czemu nie przyszedł?

reklama
Witajcie. Ostatni okres miałam 17.12 a 4.01 do 8.01 miałam pierwszy raz w życiu brazowe plamienia. Okres powinien być 16.01 ale cisza. Wczoraj zrobiłam bete 1.20. Wiec z ciazy nici. Ale brzuch mam nabrzmiały, częstomocz okropny, czuje lekko jajniki i macice. @ spoznia się 11 dni.I co bardzo mnie niepokoi to mam takie uczucie pełności w pochwie nie wiem jak to wytłumaczyć,tak jakby tam coś było. Naczytałam się o opadającej macicy i narządów rodnych. Miałyście takie objawy kiedys? lub pomysl co to może być?

Do góry