reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Wg niektórych lekarzy, powinno się leżeć do 30 minut żeby zwiększyć szansę, bo tyle mniej więcej czasu potrzebują plemniki do dotarcia... Ale ile jest przypadków, że szybki numerek zakończył się ciąża 😁
Myślę, że na spokojnie nic się nie stanie, bo to co miało szanse dotrzeć to dotarło 😊
Zawsze chodzę do WC zaraz po. 3x byłam w ciąży. Nie sądzę żeby to miało wpływ chyba że jakość nasienia jest słaba ale się aż tak nie znam ;)

reklama
U mnie dziś zmęczenie. Wstawanie o 6 nie jest moim żywiołem. U mnie dziś 21 dc. Pierwszy cykl starań po poronieniu. Ciekawe jakie emocje będą mną targać w kolejnych dniach [emoji854]
Ooo to mamy bardzo podobnie. Na 22dc też właśnie po poronieniu. Przed miałam cykle co 24 i wygląda na to że ten też taki będzie więc już powoli testuję. Po łyżeczkowaniu czekałam 28dni na @.

Dziewczyny a jak się ma robienie siusiu 30 min po stosunku? Czy to zmniejsza szanse na ciążę? Ja zazwyczaj leżę ok 15-30min ale potem muszę isc do WC bo często mam problemu z pęcherzem i chcąc nie chcąc trochę nasienia wylatuje.
Zawsze robię siusiu po seksie po jakiś 10-15 minutach 🙂
Hej kochana, z odpowiedzi wnioskuję, że kochacie się z partnerem codziennie? 🙂ja właśnie nie do końca wiem, jaki harmonogram w tym cyklu zastosować 🤣 w poprzednich cyklach często kochaliśmy się dzień po dniu, teraz myślałam, że będziemy co drugi dzień, natomiast boję się, że może to za mało? Wiele dziewczyn radzi jednak kochać się co dwa dni i już zgłupiałam.

Mam jeszcze do Was jedno, dość dziwne pytanie. Jeżeli uprawiacie seks to staracie się jakoś 'zatrzymać' nasienie w środku? U nas wczoraj wieczorem właśnie doszło do zbliżenia, staram się nie wiercić ale chodzę kilkanaście minut później do toalety. Już wtedy czuje, że trochę tego ze mnie 'wypada', a dzisiaj, po porannej toalecie to juz całkiem dużo było tego na papierze.. 🙄 nie wiem czy ja coś źle robię, czy to normalne. Robicie jakieś wygibasy po stosunku? Świece czy coś? Nie wiem czy jest w tym jakiś sens. Powiedźcie, jak jest u Was, czy powinnam coś robić inaczej, lepiej aby to zostało 'we mnie' 🤣
To normalne że resztki wylatują. Warto sobie poleżeć jakieś 15 minut zanim się wstanie i pójdzie do WC. Ja często podkładam sobie coś pod tyłek aby był trochę wyżej i tak leżę 🙂
Dziewczyny a jakie testy owulacyjne polecacie ?
Polecam z domowego laboratorium. Jeszcze się na nich nie zawiodłam 🙂
Nigdy nie słyszałam o tej maści 🤷‍♀️ ale używam żelu Fertilsafe, daje fajny poślizg i jak Nas czasem poniesie to nie mam później otarć 👍
Też używamy tego żelu i bardzo polecam. 👍

Jak na cykle 26 dniowe to bardzo mały pęcherzyk. Też mam takie cykle 26/27 dni i owu najczęściej mam 12 dnia, najpóźniej 15/16. U mojej ginekolog jak nie mam w 10dc jakiegoś pęcherzyka na poziomie minimum 15mm to kręci nosem, że owu może nie być 🤷‍♀️ ale zawsze dodaje żeby pamiętać, kobieta to nie maszyna i wszystko się może zdarzyć 😉
I mnie stwierdziła że może się wyrobi ale nie była przekonana do konca

Przy częstych infekcjach należy po stosunku od razu zrobić siku i się podmyć. Niestety ale jeśli ktoś ma tendencję do infekcji układu moczowego to nie wypłukanie bakterii po stosunku prowadzi do niej, a infekcja to leki... Ja mam z tym problem i nefrolog jak i ginekolog są zgodne że trzeba po zabawie się umyć 🤷‍♀️ w tym momencie to trochę wybieranie mniejszego zła bo np furalgin jest szkodliwy w ciąży. Nie wiem jak inne leki na takie infekcje. I teraz tak: nie myjesz się i nie sikasz zachodzisz w ciążę, ale łapie cię infekcja i musisz brać leki...

Oczywiście nie każda ma problemy z infekcjami i zazdroszczę tego, bo u mnie często są 🤷‍♀️
Urosept i furoxin można :). Miałam kupione, bo stwierdziłam jako hipochondryczka ze moje badanie moczu jest beznadziejne bo sa tam dosc liczne bakterie, na co gin stwierdzil ze bardzo dobre wyniki XD o...

Infekcje moczowe miałam ze 3 razy w zyciu... chyba najgorzej jak mi zawialo cewke moczowa... łaaaaa.... ale to bardziej przeziębieniowe sprawy, bakterii w drogach rodnych nie łapię, ale drożdżyca mnie kochała przy antykoncepcji. Ja nawet nie musiałam patrzeć na wynik cytologii zeby wiedziec ze dziaduwa gdzieś tam siedzi bezobjawowo, a teraz przy tym onkogennym wirusie( uj wi skąd) nie mogę sobie pozwolić na infekcje współistniejące.

:D a mi kazał się myć. Nie mowie ze szorowac prycznicem zeby nie wypłukać nasienia, ale podmyc sie, obsuszyc, a nawet jak seks byl za hardcorowy to posmarowac clotrimazolem :p Widac co lekarz to inna szkoła. Mama ginekolog też chyba zaleca obmywanie okolic.
W jaki sposób stosować ta maść?
Poszukałam w internecie na ulotce jest napisane :
"Czas trwania leczenia lekiem Clotrimazolum GSK:

Lek należy stosować przez okres 2 do 4 tygodni, nawet jeśli objawy choroby ustąpią. Nieprzestrzeganie tego zalecenia grozi nawrotem zakażenia."
Więc czy takie doraźne stosowanie jest bezpieczne czy jednak nie powinno się stosować...?

@ ma być jutro. Dzisiaj mam takie plamienia brązowe. Ponadto boli mnie podbrzusze. Sama nie wiem. Zawsze miałam @ co do dnia. Nigdy wcześniej. Może się udało?
Testowalam ale test nehatywny. Może przez to,że test o czułości 25 ? A wy jak tam?

W jaki sposób stosować ta maść?
Poszukałam w internecie na ulotce jest napisane :
"Czas trwania leczenia lekiem Clotrimazolum GSK:

Lek należy stosować przez okres 2 do 4 tygodni, nawet jeśli objawy choroby ustąpią. Nieprzestrzeganie tego zalecenia grozi nawrotem zakażenia."
Więc czy takie doraźne stosowanie jest bezpieczne czy jednak nie powinno się stosować...?
Kazał stosować doraźnie. Pewnie inaczej przy infekcji, a inaczej, żeby tej infekcji uniknąć. Powiedział, że warto się posmarować bo zbyt intensywnym współżyciu lub podrażnieniach związanym z goleniem miejsc intymnych.
🤷‍♀️

reklama
@ ma być jutro. Dzisiaj mam takie plamienia brązowe. Ponadto boli mnie podbrzusze. Sama nie wiem. Zawsze miałam @ co do dnia. Nigdy wcześniej. Może się udało?
Testowalam ale test nehatywny. Może przez to,że test o czułości 25 ? A wy jak tam?
Ja mam czasami dzień przed @ plamienie brązowe i dużo dziewczyn tu na forum. Także nie, to nie jest objaw ciąży ☺️

Do góry