reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

reklama
a mi gin pow że po stosunku broń boże się nie podmywać. Jeśli sex jest wieczorem to umyć się następnego dnia rano 🤔🤔🤔
:D a mi kazał się myć. Nie mowie ze szorowac prycznicem zeby nie wypłukać nasienia, ale podmyc sie, obsuszyc, a nawet jak seks byl za hardcorowy to posmarowac clotrimazolem :p Widac co lekarz to inna szkoła. Mama ginekolog też chyba zaleca obmywanie okolic.

1. Nigdy, przenigdy nie myjemy pochwy wewnątrz.
  2. Po stosunku idziemy robić siku aby zapobiec zakażeniu układu moczowego.
  3. Jeżeli staramy się o ciążę, to nie musimy nóg podnosić do góry (nie ma dowodów naukowych aby to zwiększało płodność) ale warto poleżeć chociaż te 15 min, przytulić partnera, nie zaszkodzi a być może plemnikom da większą szansę.
  4. Jeżeli po stosunku PILNIE, musicie się ubrać i obawiacie się zabrudzenia - to podmyjcie się tylko ZEWNĘTRZNIE (najlepiej samą wodą, nie ma konieczności używania specjalnych płynów do higieny intymnej) i tak… to jest ten moment gdy wkładki higieniczne się przydadzą (ale po 1-2 h wkładkę wyrzućcie).
  5. Większość osób jednak współżyje przed snem - i tu pytanie - iść spać czy iść się myć? Myć się nie musicie, ale po stosunku idziecie zrobić siku.

:D a mi kazał się myć. Nie mowie ze szorowac prycznicem zeby nie wypłukać nasienia, ale podmyc sie, obsuszyc, a nawet jak seks byl za hardcorowy to posmarowac clotrimazolem :p Widac co lekarz to inna szkoła. Mama ginekolog też chyba zaleca obmywanie okolic.
Właśnie
Chciałam zapytać czy w trakcie starań stosujecie czasami profilaktycznie maść clotrimazolum?

:D o to nie bede wstawac podmywac sie od zewnatrz bo w sumie tylko bez plynu wymywalam to co mi wycieklo, ale skoro wam lekarze mowia zeby nie myc, a tu mama ginekolog pisze ze mozna ale nie jest to konieczne to se daruje XD bo ja po seksie to od razu bym poszla spac a tak czekam jak debil 30 minut zeby sie splukac. XD

Nigdy nie słyszałam o tej maści 🤷‍♀️ ale używam żelu Fertilsafe, daje fajny poślizg i jak Nas czasem poniesie to nie mam później otarć 👍
to na grzybice;p warto miec w apteczce. Kosztuje grosze, a nawet jak w diecie jest za duzo cukru, albo się pozacinasz podczas golenia to może się przyplątać piepszona candida. Chociaz odkąd nie jem antykoncepcji zapomniałam o jej istnieniu.

to na grzybice;p warto miec w apteczce. Kosztuje grosze, a nawet jak w diecie jest za duzo cukru, albo się pozacinasz podczas golenia to może się przyplątać piepszona candida. Chociaz odkąd nie jem antykoncepcji zapomniałam o jej istnieniu.
O dobrze wiedzieć, dzięki za info, zapiszę sobie 😁

reklama
Ta maść jest na jakieś grzyby i podraznienia
Czasami jak mnie lekko szczypało to ja stosowalam
Ale od kad się staramy to ja wyeliminowałam.
A co do żelu to tez go kupiłam i używamy kiedy wydaje mi się ze śluz jest skromny mimo płodnych dni
Aczkolwiek w zeszłym miesiącu miałam tak dużo płodnego śluzu ze aż czułam się nieswojo 😀🤣

Do góry