reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
.
Poważnie? Tylko czy w razie ciąży można pić olej z wiesiołka 🙈 czytałam na forum że dziewczyny piją ale tylko do owulacji bo później w razie ciąży nie można. Czy coś pomieszałam?
Nie powinno się łykać wiesiołek po owu, bo może powodować skurcze macicy i doprowadzić do poronienia. Co do suplementacji to najlepiej w jedzeniu dostarczać. Wystarcza 2 łyżki oliwy, łyżkę oleju slonecznikowego i tran łykać jak nie lubisz ryb ( jak ryby wchodza w gre to 2 razy w tyg wystarczy dostarczyć) . I to już wystarczy w 100%. Branie suplementów tak naprawdę wzbogaca mocz 😁 bo przyswajalność jest słaba 😉

Bardzo polecam firmę Solgar, sprawdzone suplementy, z wiadomych źródeł. W ich asortymencie znalazłam coś takiego, wygląda dobrze. 🙂

A teraz uciekam spać. 😘

Załączniki

• B746CB0B-313E-4507-B382-C7D12EC139B0.jpeg
    B746CB0B-313E-4507-B382-C7D12EC139B0.jpeg
    167,9 KB · Wyświetleń: 64
W tym roku skończę 31 lat :) mam już półtoraroczną córeczkę - udało się zajść w ciążę w 1 cs. Karmiłam ponad rok piersią dlatego cykl dopiero się „normuje”. Zaczęliśmy się starać w grudniu, ginekolog dał nam zielone światło (jestem po cesarskim cięciu i monitorowaliśmy bliznę) jednak w tym cyklu już staranniej :) dzisiaj jestem w 28 dniu cyklu, @ ma przyjść w okolicach czwartku. Trochę u mnie słabo z cierpliwością... ale postanowiłam, że test zrobię dopiero kiedy @ będzie się spóźniać. Jeśli w tym cyklu się nie uda, zaczynam przygodę z mierzeniem temperatur :) a coś tak czuję, że nie będzie tak pięknie i łatwo jak za pierwszym razem... jednak podchodzę do tematu starań z dużą dozą pokory...
u mnie córka w 1cs a o druga dzidzie staramy się od 2 lat :( jutro testuje..

Też mi się wydaje, że nie musisz odstawiać.
Inozytol działa podobno korzystnie na gospodarkę węglowodanową i może Ci się sytuacja poprawiła niż w przypadku nie stosowania, ale podeszłabym do tego na spokojnie i zostawiła. Zwłaszcza że po 3 dniach raczej ten efekt zażywania nie zniknie.
Po prostu weź poranną dawkę po badaniu i tyle

U mnie 17dc 🙂 także mieliśmy pracowite kilka dni. Tym razem owulacja z prawego jajnika (w prawym mam gorszy przepływ ale podobno przy hsg trochę się poprawiło 🤷), także nie pokładam wielkich nadziei 🙊

reklama
Do góry