reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Zrobiłam dziś pierwszy w życiu test owulacyjny. Kłuje mnie po prawej stronie dziś więc zrobiłam mimo że to dopiero 8dc [emoji44] Jest kreska znaczy się owulacja jest blisko czy ta kreska ma być jakaś inna ? Bardziej niż o celowanie z seksem chodzi mi o to czy mam już odstawić wiesiołek i Clexane wbijać bo mam zalecaną od okolic owu. Help.
20210112_154053.jpeg

Dziewczyny też macie takie skoki nastrojów? Ja miesiąc temu byłam przekonana, że się udało, bolał mnie jajnik, piersi... wyobrażałam sobie już ciążę, obliczałam termin porodu 🙈 w tym miesiącu jest odwrotnie - jestem przekonana, że się nie udało a @ dopiero za tydzień... jestem sfrustrowana i mam dość. Myślę już o następnym cyklu. Chciałabym nabrać dystansu i nie myśleć, ale to się dzieje samo z siebie. Istna sinusoida
Myślę ze to jest silniejsze od nas i przynajmniej na początku starań ciężko jest olewać jakiekolwiek objawy i się nie nakręcać..

To mój pierwszy cykl kiedy coś "wyszło" miałam cykle bezowulacyjne i leczenie nic nie dawało, zmieniłam leczenie itp. To moje pierwsze badanie beta w życiu więc jeszcze nie znam się na tym, przepraszam :(
Nie przejmuj się, kto pyta nie błądzi ☺️ tak beta powyżej 5 (zależy od przyjętych norm w laboratorium) oznacza ciążę 😉 gratuluję ☺️

reklama
Dostałam 200 ml intralipidu I 1000 ml soli fizjologicznej. 3 godziny to trwało (bo zagryzłam zęby i udawałam że mnie nie piecze ręka bo szybko kapie) [emoji12] Ale nie chciałam pół dnia tam siedzieć.

W poniedziałek ginekolog i to będą okolice owulacji. Pierwszy cykl starań z zielonym światłem po poronieniu. Myślę optymistycznie (dziś- czasami mam jeszcze trudne momenty i wiem że będą się zdarzać ale akceptuję to, biorę się w garść i robię co nalezy).
Silna jesteś, podziwiam Cię i jestem z Tobą myślą, by wszystko się udalo

Do góry