reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

No to dołączam do Was jeszcze w tym roku 😉 Jestem dziś pierwszy dzień po przerwie na krwawienie przy tabletkach anty. I mimo, że jeszcze jest lekkie krwawienie to ciągnie mnie bardzo lewy jajnik. Czy to możliwe żeby odrazu owulka wystąpiła? Nie wiem co o tym myśleć.
W poniedziałek idę do swojej ginki, przyspieszę chyba bieg spraw, wezmę receptę na clo i umówię się na monitoring od następnego cyklu. Co prawda monitoring jest dla mnie męczący, ale jak sobie pomyślę, że 35r.ż. mam już na karku to wszystko zaczyna mnie przerażać 🙄

reklama
No to dołączam do Was jeszcze w tym roku 😉 Jestem dziś pierwszy dzień po przerwie na krwawienie przy tabletkach anty. I mimo, że jeszcze jest lekkie krwawienie to ciągnie mnie bardzo lewy jajnik. Czy to możliwe żeby odrazu owulka wystąpiła? Nie wiem co o tym myśleć.
W poniedziałek idę do swojej ginki, przyspieszę chyba bieg spraw, wezmę receptę na clo i umówię się na monitoring od następnego cyklu. Co prawda monitoring jest dla mnie męczący, ale jak sobie pomyślę, że 35r.ż. mam już na karku to wszystko zaczyna mnie przerażać 🙄
super! Obyś się tu nie zasiedziała 😉

Ja jutro testuję (czuję, że raczej dla formalności - jak co miesiąc). Na policzkach wyskoczyły mi jakieś czerwone kropki (nie syfy, a raczej plamki) podejrzewam, że to po wczorajszym łażeniu po mrozie, bo czułam jak mi wiatr je zamraża 😂 Przykryłam podkładem, ale i tak je widzę i teraz chyba bardziej fioletowawe 🤬😝
Ale w sobotę jedziemy do parku wodnego Suntago! Jedziemy z dzieciorami i zabieramy jeszcze moją mamę - czuję, że będzie super 😁

A jak u Was?

super! Obyś się tu nie zasiedziała 😉

Ja jutro testuję (czuję, że raczej dla formalności - jak co miesiąc). Na policzkach wyskoczyły mi jakieś czerwone kropki (nie syfy, a raczej plamki) podejrzewam, że to po wczorajszym łażeniu po mrozie, bo czułam jak mi wiatr je zamraża 😂 Przykryłam podkładem, ale i tak je widzę i teraz chyba bardziej fioletowawe 🤬😝
Ale w sobotę jedziemy do parku wodnego Suntago! Jedziemy z dzieciorami i zabieramy jeszcze moją mamę - czuję, że będzie super 😁

A jak u Was?
Testujesz ile dni po? ;) ja jestem 10-11 i się boję ;)

Czesc dziewczyny. Czy jest tu ktos kto przyjmowal DOSTINEX? Jak po odstawieniu lekow.? Mam wrazenie ze u mnie wszystko sie pomieszalo. Leku nie biore okolo miesiaca. W zeszlym miesiacu @ slaba.. inna.. po tygodniu znowu krwawienie ale nie duze. A teraz w dniu spodziewanej miesiaczki 4dni opoznienia.. to drugi miesiac gdzie krwawie miedzy @ i jest jakas inna mniej obfita. Czy mozliwe ze po lekach ? Czy cos innego sie dzieje,moze ktos mial podobnie.

Hej, u mnie niekończąca się historia ciągle czegoś... torbiel zniknęła, dostałam progesteron w tabletkach żeby prac po owulacji..
A teraz dzwoniła pani doktor ze w cytologi wyszedl stan zapalny, dostałam fluomizin, powiedzice mi orientujecie się jak przy tym w staraniach o ciaze ?

Hej, u mnie niekończąca się historia ciągle czegoś... torbiel zniknęła, dostałam progesteron w tabletkach żeby prac po owulacji..
A teraz dzwoniła pani doktor ze w cytologi wyszedl stan zapalny, dostałam fluomizin, powiedzice mi orientujecie się jak przy tym w staraniach o ciaze ?
Generalnie jeśli jest infekcja powinno się w tym czasie nie współżyć, aż do czasu jej wyleczenia. Czyli teoretycznie do czasu aż skończyć brać lek.
Kurcze to ciągnięcie jajnika u mnie jest tak upierdliwe już kolejny dzień i nie wiem czy to czasami torbiel mi się nie zrobiła. Podobnie bolało trzy lata temu jak miałam dużą torbiel na lewym jajniki. I w sumie jak mi się torbiele pojawiają to właśnie na lewym jajniku 🙄 Dobrze, że gina mam w poniedziałek.

A u mnie pecha ciąg dalszy.
W pracy mam zakończenie roku budżetowego więc roboty fura, a ja z covidem w domu.
A wczorajszy wieczorem przygoda ze zmywarką. Nie pytajcie o szczegóły ale skończyło się na tym że moją córka przewróciła się na otwarte drzwi zmywarki, żeby zmywarką jej nie przygniotła to ja złapałam i potłuczoną szklanką pocharatałam sobie rękę.
Krew się lała, bałagan w całej kuchni. Wieczór pełen atrakcji

Cześć dziewczyny, ostatnio trochę tu przycichło, mam nadzieję, ze większość pouciekala na wątki mamusiowe ;)
ja wyhodowałam sobie bardzo ładny, pojedynczy pecherzyk 1,9cm w 11dc, nawet pani doktor się ucieszyła, ze w końcu to wyglada jak powinno :) dziś o 20 podaję ovitrelle i niech się dzieje wola nieba :)
Dla mnie tez monitoringi są mega męczące bo do lekarza musze dojeżdżać 35km i tak kilka razy w m-cu 😔 ale wiem, ze bez tego nie da rady, trzeba zacisnąć zęby i robić co należy :) u mnie zaraz leci 32rż, ech.

@Tinulka no to miałaś wesoły wieczór :/ mam nadzieje, ze ani Tobie ani córce nic poważnego się nie stało.

reklama
Generalnie jeśli jest infekcja powinno się w tym czasie nie współżyć, aż do czasu jej wyleczenia. Czyli teoretycznie do czasu aż skończyć brać lek.
Kurcze to ciągnięcie jajnika u mnie jest tak upierdliwe już kolejny dzień i nie wiem czy to czasami torbiel mi się nie zrobiła. Podobnie bolało trzy lata temu jak miałam dużą torbiel na lewym jajniki. I w sumie jak mi się torbiele pojawiają to właśnie na lewym jajniku 🙄 Dobrze, że gina mam w poniedziałek.
No właśnie, nie wiem.. bo jak infekcja to tak, ale ona wyszła tylko w cytologi ani upław ani świądu nic, żadnych objawów tylko wyniki

Do góry