reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

No to dołączam do Was jeszcze w tym roku 😉 Jestem dziś pierwszy dzień po przerwie na krwawienie przy tabletkach anty. I mimo, że jeszcze jest lekkie krwawienie to ciągnie mnie bardzo lewy jajnik. Czy to możliwe żeby odrazu owulka wystąpiła? Nie wiem co o tym myśleć.
W poniedziałek idę do swojej ginki, przyspieszę chyba bieg spraw, wezmę receptę na clo i umówię się na monitoring od następnego cyklu. Co prawda monitoring jest dla mnie męczący, ale jak sobie pomyślę, że 35r.ż. mam już na karku to wszystko zaczyna mnie przerażać 🙄

reklama
No to dołączam do Was jeszcze w tym roku 😉 Jestem dziś pierwszy dzień po przerwie na krwawienie przy tabletkach anty. I mimo, że jeszcze jest lekkie krwawienie to ciągnie mnie bardzo lewy jajnik. Czy to możliwe żeby odrazu owulka wystąpiła? Nie wiem co o tym myśleć.
W poniedziałek idę do swojej ginki, przyspieszę chyba bieg spraw, wezmę receptę na clo i umówię się na monitoring od następnego cyklu. Co prawda monitoring jest dla mnie męczący, ale jak sobie pomyślę, że 35r.ż. mam już na karku to wszystko zaczyna mnie przerażać 🙄
super! Obyś się tu nie zasiedziała 😉

Ja jutro testuję (czuję, że raczej dla formalności - jak co miesiąc). Na policzkach wyskoczyły mi jakieś czerwone kropki (nie syfy, a raczej plamki) podejrzewam, że to po wczorajszym łażeniu po mrozie, bo czułam jak mi wiatr je zamraża 😂 Przykryłam podkładem, ale i tak je widzę i teraz chyba bardziej fioletowawe 🤬😝
Ale w sobotę jedziemy do parku wodnego Suntago! Jedziemy z dzieciorami i zabieramy jeszcze moją mamę - czuję, że będzie super 😁

A jak u Was?

super! Obyś się tu nie zasiedziała 😉

Ja jutro testuję (czuję, że raczej dla formalności - jak co miesiąc). Na policzkach wyskoczyły mi jakieś czerwone kropki (nie syfy, a raczej plamki) podejrzewam, że to po wczorajszym łażeniu po mrozie, bo czułam jak mi wiatr je zamraża 😂 Przykryłam podkładem, ale i tak je widzę i teraz chyba bardziej fioletowawe 🤬😝
Ale w sobotę jedziemy do parku wodnego Suntago! Jedziemy z dzieciorami i zabieramy jeszcze moją mamę - czuję, że będzie super 😁

A jak u Was?
Testujesz ile dni po? ;) ja jestem 10-11 i się boję ;)

Czesc dziewczyny. Czy jest tu ktos kto przyjmowal DOSTINEX? Jak po odstawieniu lekow.? Mam wrazenie ze u mnie wszystko sie pomieszalo. Leku nie biore okolo miesiaca. W zeszlym miesiacu @ slaba.. inna.. po tygodniu znowu krwawienie ale nie duze. A teraz w dniu spodziewanej miesiaczki 4dni opoznienia.. to drugi miesiac gdzie krwawie miedzy @ i jest jakas inna mniej obfita. Czy mozliwe ze po lekach ? Czy cos innego sie dzieje,moze ktos mial podobnie.

Hej, u mnie niekończąca się historia ciągle czegoś... torbiel zniknęła, dostałam progesteron w tabletkach żeby prac po owulacji..
A teraz dzwoniła pani doktor ze w cytologi wyszedl stan zapalny, dostałam fluomizin, powiedzice mi orientujecie się jak przy tym w staraniach o ciaze ?

Hej, u mnie niekończąca się historia ciągle czegoś... torbiel zniknęła, dostałam progesteron w tabletkach żeby prac po owulacji..
A teraz dzwoniła pani doktor ze w cytologi wyszedl stan zapalny, dostałam fluomizin, powiedzice mi orientujecie się jak przy tym w staraniach o ciaze ?
Generalnie jeśli jest infekcja powinno się w tym czasie nie współżyć, aż do czasu jej wyleczenia. Czyli teoretycznie do czasu aż skończyć brać lek.
Kurcze to ciągnięcie jajnika u mnie jest tak upierdliwe już kolejny dzień i nie wiem czy to czasami torbiel mi się nie zrobiła. Podobnie bolało trzy lata temu jak miałam dużą torbiel na lewym jajniki. I w sumie jak mi się torbiele pojawiają to właśnie na lewym jajniku 🙄 Dobrze, że gina mam w poniedziałek.

A u mnie pecha ciąg dalszy.
W pracy mam zakończenie roku budżetowego więc roboty fura, a ja z covidem w domu.
A wczorajszy wieczorem przygoda ze zmywarką. Nie pytajcie o szczegóły ale skończyło się na tym że moją córka przewróciła się na otwarte drzwi zmywarki, żeby zmywarką jej nie przygniotła to ja złapałam i potłuczoną szklanką pocharatałam sobie rękę.
Krew się lała, bałagan w całej kuchni. Wieczór pełen atrakcji

Cześć dziewczyny, ostatnio trochę tu przycichło, mam nadzieję, ze większość pouciekala na wątki mamusiowe ;)
ja wyhodowałam sobie bardzo ładny, pojedynczy pecherzyk 1,9cm w 11dc, nawet pani doktor się ucieszyła, ze w końcu to wyglada jak powinno :) dziś o 20 podaję ovitrelle i niech się dzieje wola nieba :)
Dla mnie tez monitoringi są mega męczące bo do lekarza musze dojeżdżać 35km i tak kilka razy w m-cu 😔 ale wiem, ze bez tego nie da rady, trzeba zacisnąć zęby i robić co należy :) u mnie zaraz leci 32rż, ech.

@Tinulka no to miałaś wesoły wieczór :/ mam nadzieje, ze ani Tobie ani córce nic poważnego się nie stało.

reklama
Generalnie jeśli jest infekcja powinno się w tym czasie nie współżyć, aż do czasu jej wyleczenia. Czyli teoretycznie do czasu aż skończyć brać lek.
Kurcze to ciągnięcie jajnika u mnie jest tak upierdliwe już kolejny dzień i nie wiem czy to czasami torbiel mi się nie zrobiła. Podobnie bolało trzy lata temu jak miałam dużą torbiel na lewym jajniki. I w sumie jak mi się torbiele pojawiają to właśnie na lewym jajniku 🙄 Dobrze, że gina mam w poniedziałek.
No właśnie, nie wiem.. bo jak infekcja to tak, ale ona wyszła tylko w cytologi ani upław ani świądu nic, żadnych objawów tylko wyniki

Do góry