reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej wszystkim jestem tu nowa i chciałabym prosić o wasze zdanie. Ostatnia miesiączka po odstawieniu tabletek anty 15.11 trwała 5 dni, owulacją raczej pewna bo z mega bolącym prawym jajnikiem 2.12. Staramy się o dzidzie więc zarówno przed jak i po dochodziło do zbliżeń. Od 5.12 do dziś ból prawego jajnika wczoraj niewielka ilość jasno różowej krwi na wkładce a dziś plamienie bazowe. Ponieważ jestem po 3 stratach ( 2 ciąże pozamaciczna, 1 poronienie) fiksuje czy to nie ciąża i znowu niepowodzenie dziś zrobiłam bthcg wynik 2.30 więc teoretycznie brak ciąży. Zastanawiam się czy nie za wcześnie zrobiłam i może wynik jest nie prawdziwy bo jest dopiero 6 dni po owulacji 🤔 co o tym myślicie?

reklama
6 dpo to za wcześnie na cokolwiek. Zbadaj za 2 dni i będziesz wiedziała w jaka stronę to zmierza.
Powodzenia!
Hej wszystkim jestem tu nowa i chciałabym prosić o wasze zdanie. Ostatnia miesiączka po odstawieniu tabletek anty 15.11 trwała 5 dni, owulacją raczej pewna bo z mega bolącym prawym jajnikiem 2.12. Staramy się o dzidzie więc zarówno przed jak i po dochodziło do zbliżeń. Od 5.12 do dziś ból prawego jajnika wczoraj niewielka ilość jasno różowej krwi na wkładce a dziś plamienie bazowe. Ponieważ jestem po 3 stratach ( 2 ciąże pozamaciczna, 1 poronienie) fiksuje czy to nie ciąża i znowu niepowodzenie dziś zrobiłam bthcg wynik 2.30 więc teoretycznie brak ciąży. Zastanawiam się czy nie za wcześnie zrobiłam i może wynik jest nie prawdziwy bo jest dopiero 6 dni po owulacji [emoji848] co o tym myślicie?

Hej wszystkim jestem tu nowa i chciałabym prosić o wasze zdanie. Ostatnia miesiączka po odstawieniu tabletek anty 15.11 trwała 5 dni, owulacją raczej pewna bo z mega bolącym prawym jajnikiem 2.12. Staramy się o dzidzie więc zarówno przed jak i po dochodziło do zbliżeń. Od 5.12 do dziś ból prawego jajnika wczoraj niewielka ilość jasno różowej krwi na wkładce a dziś plamienie bazowe. Ponieważ jestem po 3 stratach ( 2 ciąże pozamaciczna, 1 poronienie) fiksuje czy to nie ciąża i znowu niepowodzenie dziś zrobiłam bthcg wynik 2.30 więc teoretycznie brak ciąży. Zastanawiam się czy nie za wcześnie zrobiłam i może wynik jest nie prawdziwy bo jest dopiero 6 dni po owulacji [emoji848] co o tym myślicie?

JEŚLI owulacja była rzeczywiście wtedy, kiedy uważasz to 6dpo to faktycznie wcześnie, bo wtedy dopiero może cokolwiek się zaczynać. Badalas proga razem z beta?

JEŚLI owulacja była rzeczywiście wtedy, kiedy uważasz to 6dpo to faktycznie wcześnie, bo wtedy dopiero może cokolwiek się zaczynać. Badalas proga razem z beta?
Niestety nie, no właśnie zastanawia mnie ten wynik 2.30 zawsze jak robiłam betę i nie byłam w ciąży to wynik był na poziomie 0,... Może jeszcze się rozkręci.

Normalnie nie sprawdzalabym tak szybko ale martwi mnie ten ból prawego jajnika który promieniuje na tył pleców i te brązowe plamienie, w poprzednich ciążach pozamacicznych oznaczało to najgorsze 😥
Zbadaj betę i progesteron, on jest ważnym markerem ciąży pozamacicznej. Ale jeszcze tak wcześniej, że nie zamartwiaj się na zapas... 💚

reklama
Cześć :) udało mi się dostać parę dni urlopu przed świętami i planuje wykorzystać ten czas na badania. Ogólnie planuję zacząć starania po nowym roku, biorę witaminy, ale na tym koniec. Po pustym pęcherzyku zostałam przez lekarzy delikatnie mówiąc olana i nikt mnie dalej nie pokierował. Jakie badania warto zrobić żeby wykluczyć powtórkę? Jestem naprawdę przewrażliwiona, ale wolę dmuchać na zimne. Będę wdzięczna za sugestie

Do góry