reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej łaski, długi tu nie zaglądałam ze względu na brak czasu.
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...
Mój miał ruchliwość (ta całkowita a+b nie pamiętam czy jeszcze c, czy jak to tam zapisuje się, nie chce mi się szukać) albo 6 albo 9 %. Zapisałam go do androloga. Dzień przed terminem wizyty zobaczyłam dwie kreski, w euforii mąż odmówił wizytę i udało się. Bez diety, bez suplementów 🤷 w naszym przypadku wyłuzdany seks i lampka wina 🤭

reklama
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...
Z jakim lekarzem konsultowaliście wyniki?

Hej, generalnie, żeby poprawić parametry nasienia zwróć uwagę na obecność antyoksydantów w diecie i suplementach. Wszystko co ma cynk, selen, witaminę C, witaminę E, likopen. Ważne są kwasy omega 3.
Mój suplementuje jeszcze Glutation i macę.
Ogólnie ruch przez 3 miesiące poprawił się z 15% na 36%.
Ale to w sumie efekt wielu złożonych działań :)

Mój miał ruchliwość (ta całkowita a+b nie pamiętam czy jeszcze c, czy jak to tam zapisuje się, nie chce mi się szukać) albo 6 albo 9 %. Zapisałam go do androloga. Dzień przed terminem wizyty zobaczyłam dwie kreski, w euforii mąż odmówił wizytę i udało się. Bez diety, bez suplementów 🤷 w naszym przypadku wyłuzdany seks i lampka wina 🤭
Farciarz 😂
Mój zostanie wysłany na badanie nasienia, jeśli bieżący cykl będzie stracony. Nie uśmiecha mu się. 😂Ale jak mam wybulić 700 zl za 3-4 miesiace na badanie mojej drożności to może niech to zrobi, dla pewności.
Możecie polecić miejsce do zrobienia badania nasienia w Warszawie? (Niezapeszając...)

Farciarz 😂
Mój zostanie wysłany na badanie nasienia, jeśli bieżący cykl będzie stracony. Nie uśmiecha mu się. 😂Ale jak mam wybulić 700 zl za 3-4 miesiace na badanie mojej drożności to może niech to zrobi, dla pewności.
Możecie polecić miejsce do zrobienia badania nasienia w Warszawie? (Niezapeszając...)
Mój robił w Fertimedica i było spoko :)

Farciarz 😂
Zerknij czy macie salve w okolicy, jedna z dziewczyn tutaj udzielających się (wybacz, nie pamietam nicku 🙈) pisała info ze mają w czerwcu na dzień ojca akcję bezpłatnych badań nasienia, ja zadzwoniłam do Łodzi i były chyba ze 3 czy 4 terminy do wyboru :) nie wiem jak to wyglada w innych miastach. akcja propagowana chyba przez klinikę bocian. Mój był wczoraj i bez problemu, trochę się krępował, wiadomo, ale po powrocie mówi, ze pełen luz, kupa facetów w poczekalni podniosła go na duchu ;) poza tym pełna profeska, dyskrecja no i sporo $ zaoszczędzone ;) może się jeszcze zalapiecie?

😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

Załączniki

• IMG_20210614_145354.jpg
    IMG_20210614_145354.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 343
reklama
Do góry