reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Ja już jestem po dwóch tabletkach Clostilbegytu i Glucophage i czuję się dobrze, nie mam żadnych efektów ubocznych jak to było np. z dostinexem, ufff! Żeby tak zostało 😁 a co u Was? Jaki dzień Wam się zapowiada?
Hej! Super, że skutków ubocznych brak! Ja dziś marzę tylko o ciepłej herbacie, kołdrze i dobrym filmie, a gdzie tu do 15:00 w pracy siedzieć 😱😱😱

reklama
Hej dziewczyny powiedzcie proszę jakie jest wasze doświadczenie z dhupastanem na wyregulowanie cykli po jaki czasie od brania go wam się uregulowały cykle czy w ogóle wam pomógł czy musiałyście zmienić na coś innego. Moje cykle są bardzo długie potrafią trwać nawet 45. Dzisiaj mi mija 32 DC a dhupastan zaczęłam brać dopiero od tego cyklu pierwszy raz od 16 DC do 26 DC

Hej melduje że miałam monitoring ale jednak wczoraj a nie w poniedziałek. Jestem lekko przestraszona ale i podekscytowana. W 11 dc prawy jajnik bez reakcji ale w lewym 5 pęcherzyków wszystkie po ok. 16-17 mm. Ginekolog kazal sie starać dziś i w sobotę. Nic na pęknięcie nie dostanę. W piątek kolejne usg.

Hej melduje że miałam monitoring ale jednak wczoraj a nie w poniedziałek. Jestem lekko przestraszona ale i podekscytowana. W 11 dc prawy jajnik bez reakcji ale w lewym 5 pęcherzyków wszystkie po ok. 16-17 mm. Ginekolog kazal sie starać dziś i w sobotę. Nic na pęknięcie nie dostanę. W piątek kolejne usg.
Trzymam kciuki, owocnych starań ja monitoring w poniedziałek ale zacznę od niedzieli starania a nóż widelec to będzie ten dzień ja różnie mam owulacje, zobaczymy jak będzie tym razem 😊

Hej dziewczyny powiedzcie proszę jakie jest wasze doświadczenie z dhupastanem na wyregulowanie cykli po jaki czasie od brania go wam się uregulowały cykle czy w ogóle wam pomógł czy musiałyście zmienić na coś innego. Moje cykle są bardzo długie potrafią trwać nawet 45. Dzisiaj mi mija 32 DC a dhupastan zaczęłam brać dopiero od tego cyklu pierwszy raz od 16 DC do 26 DC

Dziewczyny mówią że to nie wygląda na PCOS... Zobacz załącznik 1275674
Cześć;
dostałam dupahston rok temu na wyregulowanie cykli, też cykle +35, +40. Może i na początku były regularne podczas stosowania, ale najprawdopodobniej bezowulacyjne. Poźniej i tak się wydłużyły.
Mi pęcherzyki dojrzewają po 20 dc więc 16 dc ich wzrost był blokowany. Dobrze by było żebyś zapisała się na monitoring.
W tym miesiącu chodziłam na usg, pęcherzyk +17mm w 23 dc. po dwóch dniach pękł i dopiero dostałam duphaston.

Rozeznaj się w temacie, bo ja strasznie żałuję ponad poł roku z duphastonem - czuję, że straciłam tylko czas.
Obecnie cykl mi się nieco skrócił przy Infomie - ale ja mam PCOS. Dobrze się dowiedzieć skąd taki długi cykl. U mnie to głownie prolaktyna go wydłużała...

Ściskam i trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Do góry