reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, a ja z takim niedyskretnym pytaniem :) jak to u Was jest kiedy macie owulację? kochacie się z partnerem raz dziennie przez kilka dni, czy więcej, np rano i wieczorem? Czy jakość nasienia przy kilku stosunkach dziennie spada czy to nie ma wpływu? Gdzieś spotkałam się z opinią, że optymalnie jest uprawiać seks co drugi dzień ale to chyba jakiś mit ;)

reklama
Dziewczyny, a ja z takim niedyskretnym pytaniem :) jak to u Was jest kiedy macie owulację? kochacie się z partnerem raz dziennie przez kilka dni, czy więcej, np rano i wieczorem? Czy jakość nasienia przy kilku stosunkach dziennie spada czy to nie ma wpływu? Gdzieś spotkałam się z opinią, że optymalnie jest uprawiać seks co drugi dzień ale to chyba jakiś mit ;)
też wszędzie słyszałam, że co 2 dni, ale jakoś niedawno natknęłam się na artykuł, gdzie zostało wyjaśnione, że przy zdrowej spermie można i w sumie nalepiej jest w okresie okołoowulacyjnym kochać się codziennie, albo ile wlezie :p tak więc teraz w tym cyklu od 13dc przez 4dni robiliśmy to codziennie bo tak wychodziło i było fajnie :)
jeżeli chodzi o pytania to ja mam te z serii głupich :D Czy robicie to po owulacji bez zabezpieczenia? w sensie chodzi mi o to czy skoro hipotetycznie zapłodniona komórka potrzebuje od 6do12 dni aby dotrzec i zagniezdzic sie w odpowiednim miejscu w macicy to że kolejne stosunki po zaplodnieniu utrudnią lub uniemozliwią zagniezdzenie bo lepkie macki spermy zabiorą ze sobą "na dół" komórkę? 😸 😸 śmieję się jak to piszę, ale naszło mnie takie przemyślenie :D

też wszędzie słyszałam, że co 2 dni, ale jakoś niedawno natknęłam się na artykuł, gdzie zostało wyjaśnione, że przy zdrowej spermie można i w sumie nalepiej jest w okresie okołoowulacyjnym kochać się codziennie, albo ile wlezie :p tak więc teraz w tym cyklu od 13dc przez 4dni robiliśmy to codziennie bo tak wychodziło i było fajnie :)
jeżeli chodzi o pytania to ja mam te z serii głupich :D Czy robicie to po owulacji bez zabezpieczenia? w sensie chodzi mi o to czy skoro hipotetycznie zapłodniona komórka potrzebuje od 6do12 dni aby dotrzec i zagniezdzic sie w odpowiednim miejscu w macicy to że kolejne stosunki po zaplodnieniu utrudnią lub uniemozliwią zagniezdzenie bo lepkie macki spermy zabiorą ze sobą "na dół" komórkę? 😸 😸 śmieję się jak to piszę, ale naszło mnie takie przemyślenie :D
"lepkie macki spermy" 😂 w sumie nigdy o tym tak nie myślałam, my kochamy się bez zabezpieczenia normalnie po owu, kiedy mamy ochotę, zazwyczaj coraz mniej im bliżej do terminu @ bo czuję zawsze duży dyskomfort przez bolące piersi 🥴 ale nie wiem czy są jakieś medyczne argumenty, żeby poprzeć Twoją tezę 🤔

My odstawiliśmy zabezpieczenia jak tylko przestałam brać leki uszkadzające ewentualny zarodek :) nienawidzę prezerwatyw, przypomina mi to jedzenie cukierka w folii 😂 niby coś tam jest ale w sumie bez efektu 😂

My się kochamy kiedy chcemy i ile chcemy. Nie patrzę kiedy owu kiedy nie 🙂

Hej ostatnio pisałam tutaj, że beta wyszla mi 15 dostalam plamień i niestety spadla do 13.
Plamienia trwaly 25.03 - 31.03.
We wtorek bylam u giengologa powiedział że wszystko się oczysciło endometrium 2mm.
Dziś zaczęłam od nowa krwawic myślicie ze @ mogła już przyjść? Czy raczej jest coś nie tak?

Hej ostatnio pisałam tutaj, że beta wyszla mi 15 dostalam plamień i niestety spadla do 13.
Plamienia trwaly 25.03 - 31.03.
We wtorek bylam u giengologa powiedział że wszystko się oczysciło endometrium 2mm.
Dziś zaczęłam od nowa krwawic myślicie ze @ mogła już przyjść? Czy raczej jest coś nie tak?
Trochę za szybko to krwawienie na @ może zadzwoń do lekarza

reklama
Hej, chciałam sie przywitać i spytać jakie badania robilyscie na poczatku drogi? Staramy sie ponad rok, w tamtym roku w listopadzie robilam hormony (tsh, fsh itd) były w porządku.
W tym miesiącu (do tej pory biore ovarin i wit. D) zaczęłam pić zioła o. Sroki a mężowi dalam Mace oprócz juz zestawu witamin na płodność. W maju zapisalam sie na wizyte u nowej ginekolozki, podobno bardziej zajmuje sie nieplodnoscia. Robić jakies badania przed wizytą ?

Do góry