reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Tak zrobie. Alab twierdzi że wyniki badań są w pełni wiarygodne, gdy są wykonane po 10 dniach od daty spodziewanej miesiączki.

Ja wylapalam swoją bete w dosłownie pierwszej fazie wzrostu już w 9 dpo, ktora wynosiła coś ledwie ponad 2 xD 😂 W terminie spodziewanej miesiączki bete mialam już na poziomie 314 ;) ... Może tam na stronie bylo napisane ze 10 dni ale po owulacji? Jak teraz zrobisz i to przy takiej wyraźnej kreseczce to beta z krwi na 100% wykryje ciążę. Krew jest najdokładniejsza ;)

W czwartek beta 540 a dzis 1478 (po 48 godz) czytalam ze po 48h powinno wzrosnac o 66% a u mnie jest o prawie 300%. Troche sie martwie czy to ok

Ja wylapalam swoją bete w dosłownie pierwszej fazie wzrostu już w 9 dpo, ktora wynosiła coś ledwie ponad 2 xD 😂 W terminie spodziewanej miesiączki bete mialam już na poziomie 314 ;) ... Może tam na stronie bylo napisane ze 10 dni ale po owulacji? Jak teraz zrobisz i to przy takiej wyraźnej kreseczce to beta z krwi na 100% wykryje ciążę. Krew jest najdokładniejsza ;)

Załączniki

• 20200822_191336.jpg
    20200822_191336.jpg
    92,1 KB · Wyświetleń: 116
W czwartek beta 540 a dzis 1478 (po 48 godz) czytalam ze po 48h powinno wzrosnac o 66% a u mnie jest o prawie 300%. Troche sie martwie czy to ok

Wszystko jest dobrze te pierwsze przyrostu sa duże zazwyczaj potem zwalniają. Ja też pierwszy przyrost mialam okolo 300%, potem kolejny już byl ok 160% a potem już nie sprawdzalam.
Te 66% to jest minimum jakie powinno przy rosnąć :)
Ale u Ciebie po wpisaniu w kalkulator wychodzi :
"Przyrost hormonu jest w normie
Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 1478 mlU/ml (173.7%)."

Także jak na ten etap idealnie :)

Tooo duży sobie dali zapas xD zazwyczaj najbardziej pewne jest w dniu spodziewanej miesiączki, ale zazwyczaj te poczatkowe wartości można wylapac już kilka dni wcześniej ;)

reklama
Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam ale czytam was codziennie. Mam problem jutro mam dostać okres , wczoraj robiłam test i wyszedł mi taki. Moje pytanie brzmi czy tak słabe kreski mogą coś znaczyć? Czuje straszny niepokój i strach że jutro zawita okres ...
IMG_20200823_103949~4.jpg

Załączniki

• IMG_20200823_103949~2.jpg
    IMG_20200823_103949~2.jpg
    462,1 KB · Wyświetleń: 129
Do góry