reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kochana chyba jak już jesteś na diecie i chudniesz to nie można wrócić do starych nawyków. Najpierw dietetyk powinien ułożyć dietę na odchudzanie A później jak już schudniesz tyle ile chcesz to wtedy dietetyków i trzeba powiedzieć że rezugnujesz z diety na odchudzanie ale ma ci ułożyć dietę na utrzymanie wagi. Już nie można wrócić do starych nawyków ponieważ to się wiąże z efektem jo-jo chudniesz 20kg A przytyć można nawet jeszcze raz tyle. Ja już nie wrócę do normalnego jedzenia. A mogę wiedzieć z jaka waga się borykasz? W razie wu pisz na priv jak nie chcesz na ogólnym pisać takich informacji.

Zeby to bylo takie proste. Oczywiscie ze miałam diete wyprowadzajaca, ale co z tego ze sie wie a czlowiek glupi i tak po swojemu. Pozniej doszedl wielki stres i boom. Juz nie mowiac jak mnie dojechaly tabletki anty i zlamanie kregoslupa.
W ciaze zaszlam jak wazylam 115. Rekord k.urwa niechlubny. Pisalam o tym pare postow wczesniej. Ciaza skonczyla sie na 107
Ale serio trzeba sobie uswiadomic jakie to sa konsekwencje, ja za dlugo sobie wmawialam, ze wszystko jest ok ludzie sa grubi, zyja, dzieci maja... Wiadome jak ze wszystkim. Ale ile z tych ludzi nie dozywa 50 bo wykorkuje na zawal. A dla dziecka tym bardziej trzeba zyc.
Szczerze mowiac teraz od nowa nie moge sie zabrac za diete, gotuje mezowi który jest jak tyczka, a moja slaba wola jest zmora.
Jadlam 5 posilkow dziennie, ale nie dalam rady tak funkcjonowac. Moj organizm lubi duzo na raz (dramat) i zeszlismy na 3 wieksze posilki dziennie. Wtedy schudlam i nikogo nie chciałam przy tym zabic z glodu.

Teraz do jakiego lekarza bym nie poszła z jakąkolwiek przypadłością, pierwsze co to schudnac. Niedlugo u dentysty tez tak uslysze haha.
Ja sama z soba sie tak zle nie czuje, nie jestem z tych luznych tylko nam zbite cialo. Dopiero zaczynam nad soba beczec jak zobacze sie na zdjeciach, albo ide do sklepu i nie ma rozmiaru
Po ciazy zrobiłam sie dopiero miekka... Cycki, brzuch, uda wszystko wiotkie. Takze serio lepiej sie wziasc przed ciaza niz pozniej z dzieckiem na rece jeszcze sie tym stresowac.
I tak jak pisalas to nie jest przeciwskazanie do ciazy, ale organizm ma ciezej.

reklama
Zeby to bylo takie proste. Oczywiscie ze miałam diete wyprowadzajaca, ale co z tego ze sie wie a czlowiek glupi i tak po swojemu. Pozniej doszedl wielki stres i boom. Juz nie mowiac jak mnie dojechaly tabletki anty i zlamanie kregoslupa.
W ciaze zaszlam jak wazylam 115. Rekord k.urwa niechlubny. Pisalam o tym pare postow wczesniej. Ciaza skonczyla sie na 107
Ale serio trzeba sobie uswiadomic jakie to sa konsekwencje, ja za dlugo sobie wmawialam, ze wszystko jest ok ludzie sa grubi, zyja, dzieci maja... Wiadome jak ze wszystkim. Ale ile z tych ludzi nie dozywa 50 bo wykorkuje na zawal. A dla dziecka tym bardziej trzeba zyc.
Szczerze mowiac teraz od nowa nie moge sie zabrac za diete, gotuje mezowi który jest jak tyczka, a moja slaba wola jest zmora.
Jadlam 5 posilkow dziennie, ale nie dalam rady tak funkcjonowac. Moj organizm lubi duzo na raz (dramat) i zeszlismy na 3 wieksze posilki dziennie. Wtedy schudlam i nikogo nie chciałam przy tym zabic z glodu.

Teraz do jakiego lekarza bym nie poszła z jakąkolwiek przypadłością, pierwsze co to schudnac. Niedlugo u dentysty tez tak uslysze haha.
Ja sama z soba sie tak zle nie czuje, nie jestem z tych luznych tylko nam zbite cialo. Dopiero zaczynam nad soba beczec jak zobacze sie na zdjeciach, albo ide do sklepu i nie ma rozmiaru
Po ciazy zrobiłam sie dopiero miekka... Cycki, brzuch, uda wszystko wiotkie. Takze serio lepiej sie wziasc przed ciaza niz pozniej z dzieckiem na rece jeszcze sie tym stresowac.
I tak jak pisalas to nie jest przeciwskazanie do ciazy, ale organizm ma ciezej.
Tak ja to wiem ale osoby takie jak my z nadwagą lub otyłością nie powinny być dyskfalifikowane do zajścia w ciążę i macierzyństwa. Ja jednak jem 4-5 razy w tygodniu ale małe porcje. Wstaje o 7:00 biorę kwas foliowy i tabletki na tarczyca o 8:00 pierwsze śniadanie o 11;00 drugie śniadanie o 14;00 obiad o 17;00 jakaś przekąska np marchewka lub papryka i kolacja najpóźniej o 19;00 I spać idę 22;00 czasami po 23;00

W między czasie pije wodę zielona herbate i jak jem owoc to rzadko ale tylko na drugie śniadanie. I nie używam cukru

U Ciebie się coś dzieje. U mnie mimo że mam 28dc i nic mi nie dolega. Żadnych objawów. Ale u mnie to ani nie ma objawów okoloowulacyjnych ani owulacyjnych A co dopiero mówić o jakiś objawach przed terminem @ Ja nawet w czasie miesiączki nie czuje żadnych boli nic. Więc pozostało nam czekać. Ja mam nadzieję że się udało ale znajac szczęście znowu się rozczaruje.
Masakra normalnie... najgorsze jest to, ze niby trzeba przestac myśleć pff ciekawe jak , wiem ze to wszystko siedzi w głowie ale ciezko tak o przestac sie schizowac i podejść do tego o jak bd to bd jak nie to nie :/ wiem ze to moj 1 mies staran dopiero ale serio miałam nadzieję;( a tutaj objawy jak przed @ , niby kazda ciaza inna powiadają okaze sie 3.06 zatestuje pod koniec maja i w dzień @ ... mozliwe iz marzenia sie spełniają;)

Kochana my kobiety mamy przesrane.... zawsze i ze wszystkim :/

Nie ma opcji aby ktoś bez pomocy schudnąl. Mój gin powiedział że powinnam jeść 3 razy dziennie tylko i do tego nie jest potrzebny żaden dietetyk tylko polecił mi książkę która jest wydana również w języku polskim i tam są różne sposoby na zejście z wagi.
Powinno sie jeść 5 posiłków dziennie w miarę w równych odstępach czasowych.

Masakra normalnie... najgorsze jest to, ze niby trzeba przestac myśleć pff ciekawe jak , wiem ze to wszystko siedzi w głowie ale ciezko tak o przestac sie schizowac i podejść do tego o jak bd to bd jak nie to nie :/ wiem ze to moj 1 mies staran dopiero ale serio miałam nadzieję;( a tutaj objawy jak przed @ , niby kazda ciaza inna powiadają okaze sie 3.06 zatestuje pod koniec maja i w dzień @ ... mozliwe iz marzenia sie spełniają;)

Kochana my kobiety mamy przesrane.... zawsze i ze wszystkim :/
Dokładnie zgadzam się z Tobą. Ja czekam do minimum 6czerwca jeśli okresu nie będzie to będę testować. W razie wu mam 2 testy w domu i czekają mam nadzieję że się doczekają tego testowania. Wcześniej nie testuje bo w poprzednim cyklu przyszedł okres na 38dc więc teraz może też tak się stać.

reklama
Do góry