I.mnie bardzo malutkie pęcherzyki więc bierzemy się za wywołanie @ i stymulacje jajników. I zaczynam działać w tym miesiącuTylko można policzyć od pozytywnego +2 dni do owulacji a ja dzień przed można powiedzieć owulacji byłam u ginekologa i pęcherzyk był 15x12 mm
reklama
No wlasnie normy ciezarnych sa inne a moj ginekolog tego nie kuma. On nie widzi tragedii uznal w ogole ze to cukrzyca nie ciążowa chyba bo wczoraj powiedzial mi takie slowa ze te 105 to jwst sygnał dla mnie ze za 10 lat może cos sie z tego wiecej rozwinąć. Jak ja przed ciaza idac do internisty zawsze mam mierzony cukier bo tak praktykuja plus ciśnienie i waga i wtedy dopiero lekarz. Ta cukrzyca zaczęła się w ciazy i z dniem porodu wszystko wróci do dawnej harmonii. Nie rozumiem czemj mój lekarz nie widzi problemu. Z corka tak Ładnie prowadzil mi ciążę. Teraz go nie poznaje jedynie jest mily i serdeczny jak bylo kiedys.Miałam ten sam glukometr i jedyne co mogę podpowiedzieć to, żebyś sprawdziła sobie paski i igły na Internecie. W zestawie można kupic taniej niż w aptece bez recepty.
Mnie pewnie krzywa czeka jeszcze przed świętami, bo z cukrami na czczo mam problem już w pierwszych tygodniach ciąży. Nasza Pani Diabetolog jest bardzo rystrykcyjna i norma dla ciężarnych jest u nas do 90.
Trzymam kciuki
Ann89
Fanka BB :)
Dziewczynki ile dni po zabiegu czekaliście na okres? Dzisiaj 32dc i ani wody ani słuchu. 2lata temu czekałam bite 6tyg na @. Cycki bolą, brzuch Ćmi od kilku dni a tu nic już zaczynam wariować i powoli wierzyć w niepokalane poczęcie i chęć lecenia po test ale to niemozliwe bo seks bez zabezpieczenia był dopiero ok 24dc więc niemożliwa jest ciąża. Jak tak dalej pójdzie to naprawdę starania rozpoczniemy po nowym roku
1 grudnia też minie 6 tygodni ale poronienie samoistne i też do tej pory też okresu nie ma. Test negatywny. Kontrola wszystko dobrze ale dostałam na wywołanie @ duphaston ale lekarz też powiedział że mogę poczekać i około miesiąca powinien przyjść ale nie chce czekać więc zacznę braćDziewczynki ile dni po zabiegu czekaliście na okres? Dzisiaj 32dc i ani wody ani słuchu. 2lata temu czekałam bite 6tyg na @. Cycki bolą, brzuch Ćmi od kilku dni a tu nic już zaczynam wariować i powoli wierzyć w niepokalane poczęcie i chęć lecenia po test ale to niemozliwe bo seks bez zabezpieczenia był dopiero ok 24dc więc niemożliwa jest ciąża. Jak tak dalej pójdzie to naprawdę starania rozpoczniemy po nowym roku
G
gośc176075
Gość
Hej dziewczyny, podczytuje regularnie, kilka razy napisałam, ale ciężko się wbić w rytm.
Zauważyłam że @Maliina chcesz iść na krzywa, o ile wiem, to w Diagnostyce nie zrobisz, nie zgadzają się na krzywa nawet u kobiet nie będących w ciąży bez papierka od lekarza. Musi być skierowanie od jakiegoś lekarza, bo nie podejmują ryzyka. Nie wiem jak w innych miejscach.
Zauważyłam że @Maliina chcesz iść na krzywa, o ile wiem, to w Diagnostyce nie zrobisz, nie zgadzają się na krzywa nawet u kobiet nie będących w ciąży bez papierka od lekarza. Musi być skierowanie od jakiegoś lekarza, bo nie podejmują ryzyka. Nie wiem jak w innych miejscach.
Alexa1905
Hej dziewczyny, podczytuje regularnie, kilka razy napisałam, ale ciężko się wbić w rytm.
Dokładnie u nas jest to samo. Musi być chociaż karteczka od lekarza z pieczątką, nie koniecznie skierowanie. Jak tego nie masz to nie pozwolą Ci wypić glukozy. Ja tak miałam jak zapomniałam zlecenia właśnie od lekarza.
Podobno glukoza to duże obciążenie dla organizmu i bez wyraźnych wskazań tego nie zribia- tak mi tłumaczyli.
Kaamilaaa
No to jak to u ciebie tak wyglada no to chyba nie masz wyjscia jak ten miesiąc kupować sama bez recepty..[emoji53]Czyli jesteś troche ponad tydzień przede mną [emoji6] u mnie dzis 13+1[emoji6]Chce uniknąć wizyty prywatnej. A przepisanie do innego gina mnie nie ratuje. Mam tak wizyty zeby pokrywaly sie ze zwolnieniem lekarskim. U nas nie praktykujr sie na nfz wizyt co 2 tyg. A moja karta ze szpitala jest jedna i widac kiedy bylam ostatnio. Chyba ze z dieta i zapsianymi pomiarami plus wynikiem krzywej pojde na ta ustalona wizyte nowa i tyle. Wytrwam ile trzeba. Pierwsze paski kupie za 100% i tyle. I w pelni przygotowana doczekam wizyty bo i tak dieta sie skonczy.
Nie zgodze sie. Bylam ostatnio w diagnostyce i jedna babka i facet chcieli sobie zrobic krzywą bez skierowania czy jakiegos papierka od lekarza. Można o ile u nich napiszesz oświadczenie ze znasz i rozumiesz jakie moga byc konsekwencje tego badania.Hej dziewczyny, podczytuje regularnie, kilka razy napisałam, ale ciężko się wbić w rytm.
G
gośc176075
Gość
Może zależy od punktu, wiem że u mnie odsyłaja, bo kilka razy byłam świadkiem sytuacjiNo to jak to u ciebie tak wyglada no to chyba nie masz wyjscia jak ten miesiąc kupować sama bez recepty..[emoji53]Czyli jesteś troche ponad tydzień przede mną [emoji6] u mnie dzis 13+1[emoji6]Nie zgodze sie. Bylam ostatnio w diagnostyce i jedna babka i facet chcieli sobie zrobic krzywą bez skierowania czy jakiegos papierka od lekarza. Można o ile u nich napiszesz oświadczenie ze znasz i rozumiesz jakie moga byc konsekwencje tego badania.
Dżasta1111
Wiem, że u niektórych dziewczyn cień przerodzil się w różową kreskę, ale ja po doświadczeniach z tamtego miesiąca już w żaden cień nie uwierzę. Spróbuj za kilka dni testować.Witajcie
Chialabym się dowiedzieć jak to jest.
Zacznę od początku. 15 listopada miałam ostatni dzień okresy i w ten dzień kochałam się z moim M później przez 3 dni od 16 także odbył sie stosunek.. ciężko mi obliczyć dni plodne ale według kalendarza 16 już były te dni.. strasznie leci ze mnie sluz nie ma nieprzyjemnego zapachu ani nic . Robiłam test po 13 dniach wiem że za szybko ale widzę tam jakoś cień a zaś na kolejnych 2 biel jak to możliwe czy coś nie tak . Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
reklama
Mamulkakubusia
Testowalam już 4 razy i biel jeden ma tyLko ta niby kreskęWiem, że u niektórych dziewczyn cień przerodzil się w różową kreskę, ale ja po doświadczeniach z tamtego miesiąca już w żaden cień nie uwierzę. Spróbuj za kilka dni testować.