reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ok. Ja sie przejade do mojego lekarza dzis bo ma wizyty prywatne i zapytam co robić bo wiem ze daje wtedy recepte na bezpłatny glukometr tylko paski trzeba kupować i jak wyniki krzywej cukrowej beda ok a tylko na czczo problem to dieta redukowac.
Mysle ze jak masz taka możliwość to idz, niech ci wypisze to recepte i kontroluj na bieżąco.
Ja musialam isc do diabetologa bo gin mam dopiero w poniedziałek. Tam od razu dostalam glukometr i recepte na 100paskow.
Niestety z tymi paskami to ciezka sprawa bo jednak jak nie masz recepty na nfz to troche kosztuja... z recepta zaplacilam za 100paskow niecale 23zl a normalnie dalabym 77zl...
No i obys nie trafila na glukometr onetouch select plus, w calej pl sa braki paskow do nich w aptekach..ja teraz kupilam 2 ostatnio opakowania jakie mieli a potem to trzeba zamawiac w aptece zeby oni od producenta zamowili..

Z synkiem w 1 cyklu sie udalo a staramy sie o 2 juz 16cykl.

Nie dziwie Ci się, że masz chwile zwątpienia!
Ja się załamałam przy 10!
Ty jak dobrze pamietam miałaś drożność robiona?
Mnie dopiero to czeka i bardzo się stresuje.
Może potrzebujesz jakiejś stymulacji? Sprawdzałas owu? Endometrium? Bierzesz jakieś suplementy?
Ponoć
IMG_0689.JPG
pomaga na zagnieżdżenie [emoji2]
Nie załamuj się Kochana, jeszcze nacieszysz się kreseczkami [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Załączniki

• IMG_0689.JPG
    IMG_0689.JPG
    149,4 KB · Wyświetleń: 345
Mysle ze jak masz taka możliwość to idz, niech ci wypisze to recepte i kontroluj na bieżąco.
Ja musialam isc do diabetologa bo gin mam dopiero w poniedziałek. Tam od razu dostalam glukometr i recepte na 100paskow.
Niestety z tymi paskami to ciezka sprawa bo jednak jak nie masz recepty na nfz to troche kosztuja... z recepta zaplacilam za 100paskow niecale 23zl a normalnie dalabym 77zl...
No i obys nie trafila na glukometr onetouch select plus, w calej pl sa braki paskow do nich w aptekach..ja teraz kupilam 2 ostatnio opakowania jakie mieli a potem to trzeba zamawiac w aptece zeby oni od producenta zamowili..
O boze.. Będąc ostatnio w aptece byl jakis pan to wlasnie slyszalam jak farmaceutka mowila ze trzeba zamowic bo nie ma na stanie. Pytanie czy to można sobie wybierać czy tylko jeden rodzaj dają tych darnowych.

O boze.. Będąc ostatnio w aptece byl jakis pan to wlasnie slyszalam jak farmaceutka mowila ze trzeba zamowic bo nie ma na stanie. Pytanie czy to można sobie wybierać czy tylko jeden rodzaj dają tych darnowych.
Musisz podpytac w aptece. Wiem ze dziewczyny kupowały nawet bez recepty jakies tam paski i od razu dostawaly glukometr w komplecie za darmo ale to tez chyba od apteki zalezy.
Tak uprzedzam ze wlasnie z tymi sa problemy. Z tego co babka mi sprawdzala w aptece to u nas byly w miescie w dwoch aptekach a potem w okolicy okolo 40-50km nie ma no i zamawiac trzeba.

Hej Kobiety :*
Ale mam dzisiaj paskudny dzień:(
Latam co chwile do ubikacji i sprawdzam wkładkę. Ciągle jestem przekonana, ze "Już po wszystkim" :(

A Wam jak mija dzień?
@Maliina jaki glukometr dostaniesz zależy od apteki. Mi cukrzyca ciążowa wychodzi już w pierwszych tygodniach :(
Mam nadzieję, ze u Ciebie pomoże dieta :)

Hej dziewczyny wczoraj wieczorem zrobiłam test owulacyjny dodam w załączniku A dzisiaj już wyszla jasna kreska :) dodam że wczoraj mocny ból jajników miałam tak jak na okres mogę porównać, ból piersi :)
1543501456715.jpeg

Załączniki

• 1543501456715.jpeg
    1543501456715.jpeg
    72,6 KB · Wyświetleń: 306
reklama
Ooo to starać się heheh!!! Ja w tym cyklu też robiłam codziennie... Wyszła blada, na następny dzień mocna, pozniej blada, i w te dni wszystkie było przytulanko. A wysyłam wam ile nasze maleństwo ma zmartwień
Ojeej mama co Ty robisz ze maleństwo juz tak sie zamartwia?

Do góry