reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny :) mam nadzieje, że mogą dołączyć do wątku staraczek:) przypominają mo się czasy jak starliśmy się z mężem o pierwsze i wtedy tez lubiłam popisać z dziewczynami na forum :) nasza iskierka będzie konczyc teraz 4
Latka i w głowie zachodzi myśl o drugim :) Natomiast mam tyle myśli w głowie z tym związane...Wam też było tak ciężko podjąć dezycję o staraniu się o drugie ?

reklama
Hej dziewczyny :) mam nadzieje, że mogą dołączyć do wątku staraczek:) przypominają mo się czasy jak starliśmy się z mężem o pierwsze i wtedy tez lubiłam popisać z dziewczynami na forum :) nasza iskierka będzie konczyc teraz 4
Latka i w głowie zachodzi myśl o drugim :) Natomiast mam tyle myśli w głowie z tym związane...Wam też było tak ciężko podjąć dezycję o staraniu się o drugie ?
U mnie przerwa w staraniach, 2,5 letnia, była spowodowana zmianą pracy i czekaniem na umowę na czas nieokreślony. Gdzies w głowie się jlebi myśl, że czy aby na pewno dobry to pomysł, bo niby epidemia etc, ale latka mi niestety do przodu lecą. 33 w tym roku skończę, także powoli zbliża się ostatni dzwonek. A nie jest powiedizane, że uda się od razu, obecnie w trakcie 2 cyklu starań jestesmy z mężem.

U mnie przerwa w staraniach, 2,5 letnia, była spowodowana zmianą pracy i czekaniem na umowę na czas nieokreślony. Gdzies w głowie się jlebi myśl, że czy aby na pewno dobry to pomysł, bo niby epidemia etc, ale latka mi niestety do przodu lecą. 33 w tym roku skończę, także powoli zbliża się ostatni dzwonek. A nie jest powiedizane, że uda się od razu, obecnie w trakcie 2 cyklu starań jestesmy z mężem.
Ja mam 29 lat mąż 32, prowadzę własny biznes i dlatego przez to odwlekam myśl/starania o drugim...boje się, że wypadne z rynku itp a do tego mąż tez teraz własny biznes będzie zaczynał i jestem pełna obaw...i jeszcze ten nieszczęsny wirus.Natomiast tak jak mówisz lata uciekają, córka ma już 4 lata a nigdy nie chciałam mieć dużej różnicy wiekowej między dziećmi ale kurczę zawsze jest coś ale mega się boje , że jak już człowiek się zdecyduje to wtedy będą problemy

Ja mam 29 lat mąż 32, prowadzę własny biznes i dlatego przez to odwlekam myśl/starania o drugim...boje się, że wypadne z rynku itp a do tego mąż tez teraz własny biznes będzie zaczynał i jestem pełna obaw...i jeszcze ten nieszczęsny wirus.Natomiast tak jak mówisz lata uciekają, córka ma już 4 lata a nigdy nie chciałam mieć dużej różnicy wiekowej między dziećmi ale kurczę zawsze jest coś ale mega się boje , że jak już człowiek się zdecyduje to wtedy będą problemy
U mnie różnica wieku będzie kolosalna, bo córka za miesiąc kończy 13 lat :-)
Zawsze jest pelno obaw, ale slyszalam pewne zdanie kiedyś, że nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, bo ciągle jest jakieś ale. W sumie, coś w tym jest. Niestety, natury się nie oszuka i nie będziemy wiecznie młodzi.

U mnie różnica wieku będzie kolosalna, bo córka za miesiąc kończy 13 lat :-)
Zawsze jest pelno obaw, ale slyszalam pewne zdanie kiedyś, że nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, bo ciągle jest jakieś ale. W sumie, coś w tym jest. Niestety, natury się nie oszuka i nie będziemy wiecznie młodzi.

Faktycznie sporo ale z czasem myśle, że nawet to 13 lat się zatrze :) moja mama ma siostrę młodszą 11 lat i mają fajny kontakt :) córka chce mieć rodzeństwo?Dokładnie na pierwsze dziecko zdecydowaliśmy się bez większych namyslów😄 a z drugim już ciężko, tak jak mówisz nigdy nie ma dobrego momentu także nie staramy się ale nie uważamy 😁 będzie co ma być :)

Faktycznie sporo ale z czasem myśle, że nawet to 13 lat się zatrze :) moja mama ma siostrę młodszą 11 lat i mają fajny kontakt :) córka chce mieć rodzeństwo?Dokładnie na pierwsze dziecko zdecydowaliśmy się bez większych namyslów[emoji1] a z drugim już ciężko, tak jak mówisz nigdy nie ma dobrego momentu także nie staramy się ale nie uważamy [emoji16] będzie co ma być :)
Córa wręcz się dopomina o rodzeństwo :-) duża roznica wieku tutaj będzie na plis, bo pomoże przy takim maluchu np zabawi, jak będę robic obiad itp. Takze dzialamy pelną parą.
Już zdazylam zapomnieć jak to jest z pieluchami, szczepieniami, i innymi czynnościami zwiazanymi z opieką nad takim maluchem. Fajnie bedzie sobie odświeżyć pamięć :-)

Ja 10 lat podejmowalam ta decyzję :) kiedy juz zdecydowaliśmy wpadlam na ulubione forum po wspolne sily do starań... 3 miesiące w tym gronie i w chwili obecnej synek skończył rok 😁 corka jest z 2009 a synek 2019 :D

W tym miesiącu chce jeszcze zrobić badania immunologiczne, które powinno się zrobić max 6 tygodniu po poronieniu. Tylko jutro muszę podejść do mojego labo zapytać się jakie są ceny, żeby się przygotować. ;)

Córa wręcz się dopomina o rodzeństwo :-) duża roznica wieku tutaj będzie na plis, bo pomoże przy takim maluchu np zabawi, jak będę robic obiad itp. Takze dzialamy pelną parą.
Już zdazylam zapomnieć jak to jest z pieluchami, szczepieniami, i innymi czynnościami zwiazanymi z opieką nad takim maluchem. Fajnie bedzie sobie odświeżyć pamięć :-)
Jej właśnie ten temat szczepień też spędza mi sen z powiek, nie żebym była jakąś straszną przeciwniczką ale wiele mi się w tym systemie nie podoba niestety...jak pomyśle to aż drze...jasne spora różnica wieku też ma swoje plusy :) My nie uważamy wiec zobaczymy za miesiąc ;)

reklama
Do góry