reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Oczywiście, że można!
To, że nie można to mit!
Karmienie nie jest żadnym sposobem antykoncepcji. Ja pierwszą @ dostałam 7 miesięcy po porodzie. I dwa tygodnie wcześniej wiedziałam że będzie bo czułam owulacje :) testy robię dla potwierdzenia tego co czuje :) z Majcia zajść w ciąże udało się już przy trzecim cyklu :)
Owszem laktacja może hamować owulacje!
Ale to wszystko zależy od tego jak wysoki poziom prolaktyny utrzymuje się w organizmie :)
Z tego co kojarzę to normalnie można zajść w ciążę. Dziewczyny 3 miesiące po porodzie już są w kolejnej ciąży.

A przez te 6.5 miesięca owulacji (NAJPRAWDOPODOBNIEJ) nie miałam :) zawsze owulacje czuje bo jajnik boli kilka dni :)
Oczywiście, że można!
To, że nie można to mit!
Karmienie nie jest żadnym sposobem antykoncepcji. Ja pierwszą @ dostałam 7 miesięcy po porodzie. I dwa tygodnie wcześniej wiedziałam że będzie bo czułam owulacje :) testy robię dla potwierdzenia tego co czuje :) z Majcia zajść w ciąże udało się już przy trzecim cyklu :)
Ale to wszystko zależy od tego jak wysoki poziom prolaktyny utrzymuje się w organizmie :)

Oczywiście, że można!
To, że nie można to mit!
Otóż to. Dlatego warto wiedzieć że można zajść w ciążę pod czas kp jeśli któraś z dziewczyn nie chce " wpasc" chwilę po porodzie.

To dość długie cykle masz. Ja o ciąży z Mają wiedziałam już w 21 dc.
Tak w ostatnich 7 miesiącach mam cykle między 29-40 dni. Nie wiem dlaczego. Hormony są ok. Zażywam.castagnusa i clavelle na wyregulowanie zobaczymy po ilu dniach przyjdzie teraz. Jeśli faktycznie owu była to powinna być między 14-16 lipca zobaczymy. Choć wolałabym żeby już nie przyszła przez najbliższe 9 miesiecy[emoji846] ale zobaczymy czy jest mi dane już być w ciąży czy jeszcze muszę poczekać na swój czas.

Ja z Mają miałam wyjątkowo szybko bo w 12 dc. Teraz po drugiej ciąży mi się cykl bardzo wysluzyl. Z 27/28 dni na 33/34 :/
Tak w ostatnich 7 miesiącach mam cykle między 29-40 dni. Nie wiem dlaczego. Hormony są ok. Zażywam.castagnusa i clavelle na wyregulowanie zobaczymy po ilu dniach przyjdzie teraz. Jeśli faktycznie owu była to powinna być między 14-16 lipca zobaczymy. Choć wolałabym żeby już nie przyszła przez najbliższe 9 miesiecy[emoji846] ale zobaczymy czy jest mi dane już być w ciąży czy jeszcze muszę poczekać na swój czas.

reklama
Do góry